Tyhjennysmyynnit raivostuttivat kiekkokansan – Liigasta ei kommentoida aiheutunutta kohua

LIIGA / Uutinen
SaiPa ja Sport tyhjensivät täydellisesti pajatsonsa.
Kuva © Juha Lahti

Tämän kauden siirtotakarajan isoin puheenaihe oli Vaasan Sportin päätös tyhjennysmyynnistä, vaikka pudotuspelimahdollisuudet olivat yhä olemassa.

Lopulta Sport myi tai lainasi peräti kahdeksan pelaajaa eli Simon HjalmarssoninAxel HolmströminJens LöökenEmil JohanssoninShaun HeshkanSebastian StålberginValtteri Viljasen ja Niko Hovisen.

Käytännössä koko kauden pudotuspelitaistosta ulkona ollut SaiPa teki myös täydellisen tyhjennysmyynnin, vaikka Lappeenrannassa alettiin luopua kärkipelaajista jo hyvissä ajoin ennen siirtotakarajaa.

Siirtotakarajan kynnyksellä SaiPa luopui Niclas Westerholmista, Kalle MaalahdestaGreg Morosta ja Nuutti Viitasalosta. Tammikuun lopulla joukkueen jättivät Aaron IrvingJarno Koskiranta ja Veikko Loimaranta.

SaiPan ja Sportin isot tyhjennysmyynnit nostattivat runsaasti kritiikkiä myös Liigan sarjajärjestelmästä, joka mahdollistaa nähdyt toimenpiteet. Putoamisen uhan puuttuessa hännille jääneiden joukkueiden on taloudellisesti järkevää luopua kärkipelaajistaan.

Miten tapaukset on nähty Liigan johdossa, ja aiotaanko tyhjennysmyynteihin puuttua tulevaisuudessa jollakin tavalla?

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi Jatkoajalle, että tyhjennysmyyntien kommentointi ei kuulu hänen toimenkuvaansa. Liigan toimitusjohtajaa Kati Kivimäkeä ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Lopulta Liigan viestintäjohtaja Tuomas Nyholm kommentoi, että Liigan johdossa ei nähdä tarpeelliseksi kommentoida tyhjennysmyyntejä ja niistä aiheutunutta keskustelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle