Salonen piti lupauksensa - "Siinä rupesi jo miettimään, että kohta pitäisi kihahtaa"

LIIGA / Haastattelu
Kauden ensimmäinen osuma hymyilytti Salosta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jukuripuolustaja Aleksi Salosella oli JYPille kärsitystä 2-1-jatkoaikatappiosta huolimatta aihetta tyytyväisyyteenkin. Pitkässä tappioputkessa vaeltavan mikkeliläisryhmän pelillinen suoritus oli paras pitkään aikaan ja kauden maalitilikin aukesi.

Kuluvaksi kaudeksi Tapparasta Jukureihin siirtyneelle Aleksi Saloselle syksy on ollut haasteellinen. 25-vuotias puolustaja on saanut runsaasti vastuuta mikkeliläisryhmässä kellottaen keskimäärin 20 minuutin jääaikoja. Onnistumiset ovat kuitenkin karttaneet kiekollisesti taitavaa puolustajaa.

Viime aikoina tehojen osalta on alkanut näkymään valoa tunnelin päässä, sillä ennen JYP-ottelua Salonen oli kerännyt kolmessa edellisessä ottelussa tehot 0+4. JYPiä vastaan lopulta 35 ottelun mittainen kuiva kausikin tuli päätökseen, kun puolustaja laukoi kauden avausosumansa toisen erän alussa. Tasoitusmaalilla täyttyi myös kavereille annettu lupaus.

− Ihan järkyttävän iso gorilla sieltä tippui. Ei sitä sanoin voi oikein kuvailla. Kyllä sitä aina miettii, kun haluaa kuitenkin pisteitä ja maaleja tehdä. Kavereidenkin kanssa sitä aina vitsaillaan, ettei ikinä saa olla kautta ilman maalia. Siinä rupesi jo miettimään kun kauden puoliväliä mennään, että kohta pitäisi kihahtaa. Aika paljon ollut tolppia ja hyviä paikkoja, niin vähän turhauttanutkin, kun ei millään mene, Salonen kuvaili.

− Ajattelinkin jossain vaiheessa maalin tulevan varmaan sillä tavalla, että heitän pitkän, veskari lähtee maalilta ja kiekko kimpoaa pleksistä. Ei se ihan semmoinen ollut, mutta meni maalia kohti ja veskari taisi tuikata mailalla omiin.

Jukureiden puolustuskalusto kärsii tällä hetkellä poissaoloista, sillä pidempään sivussa olleen Valtteri Hietasen lisäksi ryhmästä puuttuivat maajoukkuetehtävissä oleva Mikko Kokkonen sekä loukkaantunut Teemu Suhonen. Vajaalla miehityksellä joukkueen ei otteluun tarvinnut kuitenkaan lähteä, sillä paikkaajaksi saatiin Ketterä-puolustaja Marlo Koponen. 

− Nyt on ruvennut oma peli kääntymään parempaan päin ja sitä kautta tuntuu, että tulee onnistumisia. Vastuun takia tänne tulin, niin kyllä se maistuu. Illalla oli vielä tieto, että viidellä pakilla joudutaan lähtemään tähän peliin, mutta onneksi Marlo [Koponen] tuli tuohon hienosti sisään. Olisi voinut kuorma käydä liian suureksi viidellä pelatessa, varsinkin kun tuli noin paljon jäähyjä.

"Joka jätkä antoi sielunsa pelille"

Henkilökohtaisen onnistumisen lisäksi Saloselle iloa tuotti joukkueen peliesitys JYPiä vastaan. vaikka jyväskyläläisryhmä vei ottelusta voiton jatkoajalla. Maalintekoon Salonen odottaa vielä parannusta, mutta oikean tekemisen meiningin löytyminen oli hänen mukaansa iso asia.

− Nyt oltiin siellä ytimessä ja joka jätkä antoi sielunsa pelille. Tuo on se vaatimustaso, mitä Liigassa joka ilta tarvitaan voittoon. Valitettavasti meillä se on ollut kateissa viime aikoina, että on ilmeestä jäänyt kiinni, totesi Salonen.

− Ei ole henkisellä puolella saatu irti kaikkea. Porin peli oli jo askel parempaan päin ja siellä oli huikeita alivoimablokkeja, mutta isoihin virheisiin kaaduttiin. Nyt saatiin vielä isompi askel eteenpäin. Tämä on se tie ja usko, että täältä me vielä tullaan.

Henkisen puolen parannuksesta yhtenä osoituksena jukuripuolustaja nosti esiin ottelun loppuhetkien kahden miehen alivoiman, jonka Jukurit selvitti takaiskuitta.

− Pari kertaa näytti jo, että nyt kolahtaa. Siellä kuitenkin lyötiin kroppaa likoon ja varsinkin Hyvärisen Villeltä vähintään yhden pisteen arvoinen blokki. Noita tekoja voittaminen vaatii.

Jouluna kääntyy uusi sivu

JYPille kärsitty tappio venytti Jukureiden tappioputken jo seitsemään otteluun. Voitottoman jakson aikana mikkeliläisryhmä on tipahtanut sarjassa toiseksi viimeiselle tilalle ja piste-ero joukkueen tavoitteena olleeseen kahdeksanteen sijaan on venynyt jo 10 pisteeseen. Viime pelien parantuneet peliesitykset luovat kuitenkin Saloselle uskoa tulevaan.

− Tärkeintä tässä oli nyt se, että päästiin tuolla meiningillä tappelemaan pisteistä. Tuossa oli oikeasti sellaisia pelejä, ettei pystytty edes haastamaan, kun oltiin niin aneemisia. Uskon, että kun saadaan se helpottava voitto, niin voidaan päästä samanlaisiin putkiin kuin ennen maajoukkuetaukoa. Viisi- kuusi voittoa putkeen, niin tilanne kääntyy ihan toiseksi ja siihen uskon meillä olevan rahkeet, Salonen summasi.

− Tällä hetkellä pudotuspeliviiva on vähän karannut, mutta sarja on vasta puolivälissä. Onko siinä nyt joku 90 pistettä vielä jaossa, että ne kun nappaa, niin on aika korkealla sarjassa, puolustaja hymähti.

Jukureilla on vielä edessään torstaina kamppailu Sportin vieraana Vaasassa. Sen jälkeen koittaa viiden päivän mittainen joulutauko, joka Salosella kuluu perheen kanssa mökkeillessä ja sukulaisten luona vieraillessa. Puolustaja kertoi saavansa joulusta uutta energiaa.

− Meille on sattunut tässä useampi vapaa viikonloppu putkeen, niin on ehtinyt hyvin latailemaan akkuja. Itse olen kuitenkin niin jouluihmisiä, että se rauhoittuminen tekee ekstraa. Se on kumma juttu, että sitä aina jouluna kääntää omassa hommassa uuden sivun. Se vain henkisesti piristää ja katkaisee sopivasti tämän raskaan syksyn.

− 25. päivä on kuitenkin vapaaehtoiset treenit ja todennäköisesti on niin, että Aleksi Salosenkin kannattaa siellä olla, jotta putki kulkee tapaninpäivänä, puolustaja virnisti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle