Romuluinen Jokerit-hyökkääjä kohua herättäneestä tappelustaan: ”En turpaankaan viitsi ottaa, kun kaveri lyö vastaan”

KHL / Haastattelu
Anttila kurotti ulottuvana pelaajana kiekkoon perjantai-illan kotiottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien hyökkääjä Marko Anttila on pelannut roolissaan vahvasti ensimmäisen viikon kotiotteluissa. Keskiviikon ottelussa hän tappeli vastustaja Amur Habarovskin pelaajaa vastaan ja tästä nousi suuri kohu.

Jokerit julkaisi Twitter-tilillään perjantaiaamupäivällä kohua herättäneen kuvan kauden toisen ottelun tappelutilanteesta, jossa hyökkääjä Marko Anttila takoo vaarallisen taklauksen hetkeä aiemmin antanutta Amur-hyökkääjä Pavel Dedunovia paljain nyrkein. Laitahyökkääjä toteaa, että tilanteessa oli kyse joukkuekaverin puolustamisesta.

– En siihen tilanteeseen mennyt siten, että nyt tapellaan. En tiedä oliko siinä oikein edes vaihtoehtoa. En turpaankaan viitsi ottaa, kun kaveri lyö vastaan. Välillä kuohahtaa, mutta mielestäni ei kannattaisi niille tappelutilanteille antaa sen suurempaa arvoa.

Jokerien työmyyrä jatkoi vielä tappeluista yleisesti ja tähdensi, että pelitilanteiden seurauksena liekkeihin leimahtavista tappeluista ei tulisi tehdä numeroa mediassa, vaikka niitä joskus tuleekin. Pelin itsessään tulisi olla keskiössä.

– Toisaalta on hienoa, että jääkiekko Suomessa kiinnostaa. Show-tappelut eivät kuulu jääkiekkoon. Jos kuohahtaa, niin sille ei voi mitään. Mielestäni sellaiset alotusympyrästä haetut myllyt ovat vähän väsyneitä. Minä ainakin nautin tästä jääkiekon pelaamisesta enemmän, se tässä on se suola.

Anttila pääsi pisteille perjantain ottelussa – Jokerien alivoima toimii hyvin tulosten valossa

Jokerien nelosketjun jättiläisellä on ollut työhaalarit päällä kauden ensimmäisissä otteluissa. Mies taklaa kovaa, tappaa alivoimaa ja blokkaa kiekkoja. Viikon kolmannessa kotiottelussa Admiral Vladivostokia vastaan mies pääsi myös tehopisteille alustettuaan Mika Niemen tekemän sinipaitojen avausmaalin.

– Oltiin joukkueena tehokkaita tänään varsinkin ylivoimalla. Mielestäni ehkä jopa viikon kovin peli. Kamppailuvalmis vierasjoukkue oli vastassa, joten saatiin kyllä vääntää ihan täysillä. Ryan Zapolski oli myös hyvä maalissa, niin hieno voitto tähän viikon päätteeksi.

Hyvin avausotteluissa toiminut Jokerien alivoima, jonka toisessa yksikössä Anttila pelaa Mika Niemen hyökkääjäparina, oli perjantain ottelussa keskiviikon tapaan kovassa iskussa. Jokerit ei päästänyt vajaamiehisenä ainuttakaan osumaa. Anttila kertoo peruspaketin olevan hyvin kasassa. Alivoiman kanssa tehdään miehen mukaan jatkuvasti paljon työtä.

– Alivoima Niemen kanssa on iso osa peliäni ja meidän molempien peliä, niin ihan positiivisin mielin tässä ollaan. Pystytään vielä parantamaan, mutta ihan hyvä lähtö kuitenkin.

Perjantain kamppailuun joukkueen pihviketjuun tuli yksi muutos, kun Niemen ja Anttilan kanssa kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelannut Henri Ikonen siirrettiin syrjään. Tilalle tuli Jokerit-ikoni Tomi Mäki. Kolossihyökkääjä Anttila toteaa, että ketjuna yritetään aina sopia pelillisiä asioita mahdollisimman hyvin.

– Nousujohteiset kolme peliä joukkueelta ja ollaan ketjuna saatu aika hyvin sitä omaa peliä näkyviin. Ollaan kuitenkin aika samanlaisia kaikki neljä, että oma rooli ei paljoa muutu, vaikka kaveri välillä vaihtuukin vierellä.

Konkarihyökkääjällä käynnistyi jo kolmas kausi helsinkiläisjoukkueen riveissä

Anttila puhuu Jokereista organisaationa positiiviseen sävyyn ja toteaa, että seuran puolelta kaikki asiat on aina hoidettu todella mallikkaasti. Mies kertoo myös viettäneensä Jokerien joukkueiden keskuudessa hienoa aikaa.

– Olen ollut sillä fiiliksellä aina, että haen sitä korkeinta tasoa, millä pystyn pelaamaan ja tämä on Euroopan korkein taso. Tuntuu tosi ammattimaiselta, kun saan olla täällä. Oma tekeminen tavallaan ratkaisee sen, että miten tuolla jäällä ja normaalissa arjessa pärjää. Olen nauttinut koko ajastani täällä.

Tästä Jokerien suurikokoisesta pelaajasta on tullut myös fanien kestosuosikki matkan varrella. Fanit käyttävät Anttilasta usein kaksiosaista nimitystä Mörkö-Marko, joka juontaa juurensa – mistäpä muustakaan – kuin hyökkääjän jättimäisestä koosta. Anttila itse suhtautuu nimitykseen huumorilla.

– Ihan positiivisesti kaikki otetaan vastaan, että ei siinä mitään. Hauska keksintö ja en ota itseeni lainkaan siitä.

Anttilalla ja Jokereilla on seuraavaksi edessä uusia haasteita kolmen ottelun vieraskiertueen muodossa. Kiertue alkaa ensi maanantain ottelulla Minskin Dynamoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle