Tehokas Jokerit nappasi viikon kolmannen voittonsa

KHL / Raportti
Jokerit juhli Sakari Mannisen laukomaa ylivoimamaalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit avasi maalihanat myös ylivoimalla, kun Admiral jäi jalkoihin Helsingissä.

Helsingin Jokerit esitti varsin rutiininomaisen suorituksen ja nappasi viikon kolmannen voittonsa. Admiral Vladivostok kaatui Helsingin areenassa 4–1.

Jokerit pinkaisi avauserässä 2–1-johtoon ja lisäsi johtoaan kahdella ylivoimamaalilla toisessa erässä.

– Kaksi ylivoimaa ja kaksi maalia tänään, ja se oli tärkeää voittamisen kannalta. Hyvää alivoimapeliä ja (Ryan) Zapolski erinomainen maalissa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki luetteli onnistuneita osa-alueita pelin jälkeen.

Marjamäki oli erityisen tyytyväinen Jokereiden maalinteon tehokkuuteen niin perjantain ottelussa kuin viikon kaikissa kolmessakin ottelussa.

– Olemme paljon miettineet, mistä saisimme tehokkuutta ja miksi haluamme pelata tietyllä tavalla. Nyt on saatu tulosta. Olemme tehneet riistomaaleja, suorahyökkäysmaaleja, päätypelimaaleja. Pystymme monipuolisesti tuottamaan maaleja, ja se on hyvä juttu.

– Viidellä viittä vastaan pystyimme tekemään 11 maalia kolmessa ottelussa. Se on hyvä lukema.

Sekä keskiviikkona Amur Habarovskia kuin perjantaina Admiralia vastaan Jokerit laukoi selvästi vastustajaansa vähemmän. Perjantaina laukauksia maalia kohti kirjattiin Jokereille 22. 

Tehokkuutta maalintekoon on tuonut esimerkiksi se, että Jokerit on pyrkinyt vaihtamaan hyökkäysalueella kiekon kanssa, ja tuoreiden pelaajien myötä pystynyt luomaan paikkoja. Perjantaina Geoff Platt laukoi Jokereiden voittomaalin, kun hän säntäsi suoraan vaihtoaitiosta hyökkäysalueen hyökkäyspeliin.

– Teimme keskiviikkona ja tänään voittomaalit siitä, että pelasimme epäitsekkäästi ja vaihdoimme hyökkäysalueella, Marjamäki mainitsi.

Hanat aukesivat myös ylivoimalla

Toisessa erässä Sami Lepistön johtama ylivoimaviisikko kaunisteli kahteen kertaan tulostaulua. Ylivoimamaalit olivat Jokereille kauden ensimmäiset.

Ensin Nicklas Jensen esitteli bravuuriaan eli kovaa laukausta b-pisteen yläkaarelta. Pian sen jälkeen Sakari Manninen tykitti ylivoimalla toiselta puolelta kiekon maaliin.

Molempiin ylivoimamaaleihin merkattiin syöttäjäksi siniviivassa häärinyt Lepistö.

– Minulla oli hyvä fiilis ylivoimasta. Olimme saaneet luotua paikkoja, nyt vaan rupesi toimimaan, Lepistö iloitsi.

Yhteispeli alkaa Jokereiden ylivoimassa löytymään. Ei ehkä siinä määrin vielä kuin viime kaudella Lepistön ja Eeli Tolvasen välillä, mutta aihioita Lepistön mukaan on.

Ylivoiman ydin muodostuu Mannisesta, Jensenistä ja Lepistöstä, jotka muodostavat kolmion.

– Siinä on kiva pelata. Nicklas (Jensen) on siinä vasemmalla ja hänellä on hyvä kuti. Myös Manninen pystyy laukomaan todella hyvin.

Huomioitavaa ylivoimassa on se, että molemmat laukojat b-pisteiden tuntumassa eli Manninen ja Jensen pelaavat vasen käsi alhaalla. Näin ollen vain Mannisella on mahdollisuus ampua suoraan Lepistön syötöstä.

Lepistö kuitenkin pitää tavasta, jolla ylivoima on rakennettu.

– Olen lefti ja se olisi minulle vaikeampi syöttö antaa, jos siinä (vasemmalla) olisi righti. Kun Nicklas (Jensen) on siinä, hän pystyy olemaan ylempänä ja hän myös tykkää ampua siitä ylempää. Hän pystyy myös jättämään minulle taakse, jos hän ei itse pysty ampumaan, Lepistö analysoi ylivoimaviisikkonsa toimintaa.

Viidellä viittä vastaan Jokereiden pelaaminen takkusi Admiralia vastaan. Vierasjoukkue loi varsin kovalla tahdilla maalipaikkoja, ja Jokerit joutui pelaamaan pitkiäkin aikoja omalla alueellaan.

– Vähän vaikeaa oli, kun vastustaja tuli kovaa päälle. Olimme vähän tuossa viimeisessä erässäkin paineen alla, mutta täytyy olla tulokseen tyytyväinen, Lepistö pohti.

Jokerit jatkaa kauttaan ensi viikolla kolmella vierasottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle