Riemu vei voiton Jyväskylän pystypainissa − "Me ansaitsimme tämän"

Suomi-sarja / Haastattelu
Liikunnan Riemun kapteeni Mikko Hyvönen tuuletti tyylikästä osumaansa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Paikalliskamppailussa riitti tapahtumia, kun tuhatpäisen yleisön edessä pelanneet Riemu sekä D-kiekko taistelivat kaupungin herruudesta. Tällä kertaa Riemu oli se, joka lopulta voittajana turnajaisissa kruunattiin.

Vääntö Jyväskylän herruudesta jatkoi samaa kaavaa kuin aiempina vuosina. Tiukka ja tulinen kamppailu ratkesi lopulta D-kiekon oman alueen menetykseen, josta Liikunnan Riemun Markus Rämä rankaisi armotta. Tulostaululle lukemat 3-2 ja täydet kolme sarjapistettä Riemun nimiin.

Tapahtuman järjestäneen ja ottelussa kotijoukkueena toimineen Liikunnan Riemun kapteeni Mikko Hyvönen oli hyvin tyytyväinen omiensa toimintaan, vaikka jännitys ottelussa näkyikin pomppivien kiekkojen ja kompuroivien pelaajien muodossa.

− Kyllä me ansaitsimme tämän voiton! Olimme oikeasti parempia, vaikka toki oli hetkiä kun emme uskaltaneet pelata tarpeeksi rohkeasti, ehkä hieman jännitti tämä erityinen ottelu.

Itse kapteenin käsiä paikalle saapuneet 1147 silmäparia tuskin saivat tärisemään, sillä "Cowboy" Hyvönen on jo kovan luokan konkari mitä tulee Jyväskylän derbyihin. Omien laskujensa mukaan tämä oli jo 17. ottelu tuttua vastustajaa vastaan. Se toi mukanaan myös palkinnon, kun laitahyökkääjä onnistui murtautumaan kaksin D-kiekon maalivahti Manu Lähteenmäkeä vastaan.

− Olemme muutaman kerran Manun kanssa olleet samalla jäällä ja hän tietää, että tykkään läpiajossa viedä rystylle. Jotain muuta oli siis tehtävä, sen olin päättänyt jo etukäteen.

Ja se jotain muuta oli tyylikkään yksinkertainen kantalätty, vanhan liiton kylkimyyryä hakeneen, ottelussa vierasjoukkueen parhaana palkitun Lähteenmäen jalkovälistä.

Mikko Hyvönen uittaa kiekon tyylikkään yksinkertaisesti ohi Manu Lähteenmäen.
Mikko Hyvönen uittaa kiekon tyylikkään yksinkertaisesti ohi Manu Lähteenmäen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Tunteella ja talkootyöllä

Tunteet kävivät ottelussa luonnollisesti kuumina ja pelikatkoviihteenä nähtiinkin pystypainia, kuin legendaarisessa Fight Club -elokuvassa konsanaan. Kaukalossa lentelivät niin mailat, kypärät kuin pleksin palasetkin. Jopa vaihtoaitioiden välissä häärännyt valokuvaaja sai kyytiä, kun tunteet pinnassa hommia paiskinut kiekkoväki taisteli elintilasta. Tiukkana aina päätössummeriin saakka säilynyt ottelu tuntuu ja näkyy varmasti itseään likoon laittaneiden "Suomen Ateenan" veistosten vartaloissa.

− En usko, että hirveästi kuitenkaan tällä hetkellä, tässä voiton huumassa ketään tuolla meidän kopissa sattuu.

Loppuun Hyvönen tahtoi vielä järjestävän tahon puolesta kiittää yhteistyökumppaneita, Riemu-yhteisöä ja kannattajia:

− Erittäin iso kiitos kaikille! Ei näin iso tapahtuma olisi mahdollista ilman sponsoreita tai Riemun muita jaostoja, jotka leipovat ja värkkäävät talkoohengessä, kapteeni kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle