Liigaan vakuuttavasti murtautunut Janne Naukkarinen on tuttu näky myös nuorten maajoukkueessa − "Pelataan nämä liigapelit ensin pois alta"

LIIGA / Haastattelu
SaiPan Janne Naukkarinen on tullut ennakkoluulottomasti Liigaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Lappeenrannan Uus-Lavolasta ponnistanut Janne Naukkarinen on murtautunut 19-vuotiaana SaiPan tulosyksikköön. Yhteispeli toimii kanadalaisten ketjukavereiden kanssa, ja nuorten maajoukkue saattaa kutsua myös vuodenvaihteen MM-kisoissa.

SaiPan 19-vuotias hyökkääjä Janne Naukkarinen oli Pelicansia vastaan koetun ottelun jälkeen pettynyt, mutta näki hyviäkin asioita pelissä. Kuusi tehopistettä 12 otteluun tehnyt nuorukainen esiintyi pirteästi läpi ottelun ja aiheutti alati vaikeuksia Pelicansin puolustukselle.

− Ensimmäinen erä pelattiin muuten ihan hyvin, mutta menetettiin kiekkoa hieman liikaa. Pyöritettiin hyvin peliä ja saatiin toinen maali palkinnoksi, Naukkarinen kertasi.

Toisessa erässä Pelicans nousi kahden maalin takaa tasoihin, minkä myötä ote siirtyi vahvemmin vierailijoille. Naukkarinen ei ollut tyytyväinen keltamustien toisen erän esitykseen.

− He saivat ensimmäisen maalin liian helposti, ja sitten tuli toinen perään. Siihen katkesi vähän selkäranka.

Päätöserä oli tasaisempaa peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Naukkarisen mielestä keltamustat pelasivat pirteästi ja hän oli tyytyväinen erityisesti joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Vierailijoiden Jesse Kiiskinen napautti Pelicansin voittoon vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

− Pari tolppaa saatiin loppuun, mutta se on aina vähän tuurista kiinni, että meneekö ne sisään vai ei, Naukkarinen pyöritteli.

Taiston tauottua Naukkarinen ja Kiiskinen vaihtoivat hymyssä suin muutaman sanan kättelyjonossa.

− Heitin hänelle, että tällä kertaa oli hänen vuoro ratkaista. Onnittelin kauden ensimmäisestä maalista, Naukkarinen kuittasi rehdisti.

Liigaan murtautuminen

Naukkarinen tekee tällä kaudella todellista murtautumista liigakaukaloihin, sillä hän on tehnyt 11 ottelussa jo tehot 4+2. Vastuuta on tullut mukavasti, ja hän on ollut tuttu näky kanadalaisten syömähampaiden Antoine Morandin ja Adam Helewkan vierellä.

− Morand on erittäin pirteä kaveri ja kiekollisesti taitava. Hän luistelee hyvin ja antaa hyviä syöttöjä jatkuvasti. Olemme saaneet tehtyä hyvin maaleja, mutta samaan aikaan emme ole päästäneet omiin kovinkaan paljon, Naukkarinen analysoi.

19 ottelun liigakokemuksella Naukkarinen on vielä kokematon, eikä hän koe saavansa erityistä oppia kanadalaisilta ketjukavereiltaan. Isossa kuvassa hän toki pyrkii oppimaan kokeneemmilta jatkuvasti.

− Ei ne mitään vinkkejä anna, mutta pelitilanteissa tietysti sovitaan mitä tehdään, hän kuittaa.

Naukkarinen on esiintynyt erittäin kypsästi vähäisissä liigapeleissään. Hän tekee vaihdosta toiseen oikeita ratkaisuja. Nuori hyökkääjä kertoo, että varma pelaaminen tulee häneltä luonnostaan.

− Haluan olla luotettava kahden suunnan pelaaja, joka ei ota turhia riskejä. Välttelen roiskimisia, mutta toisaalta pyrin tekemään myös peliä edistäviä ratkaisuja hyökkäyksessä.

Nuorten maajoukkue houkuttelee

Naukkarinen on päässyt pukemaan tällä kaudella myös maajoukkuepaidan ylleen. Hän on esiintynyt tällä kaudella yhdeksässä ottelussa tehoin 1+2 ja on vahvasti ehdolla vuodenvaihteen MM-kisoihin.

− Pelataan nämä liigapelit ensin pois alta ja mietitään sitten kisoja, Naukkarinen kuittaa.

Naukkarinen kertoo, että liigapelien ja nuorten maajoukkuepelien välillä ei ole kovin isoa eroa. 

− Siellä mennään eikä mietitä niin paljoa, ja koko ajan on paine päällä. Liigassa on isompia ja vahvempia pelaajia, Naukkarinen analysoi.

Joka tapauksessa nuori laitahyökkääjä on tullut erittäin ennakkoluulottomasti mukaan liigakaukaloihin. 

− Halusinkin tulla rohkeasti mukaan. Ei tänne miehiin voi tulla pelaamaan niin, että pelkää. Täytyy uskaltaa pelata, Naukkarinen sanoo itsevarmasti.

Naukkarinen on kasvanut läntisessä Lappeenrannassa sijaitsevalla Uus-Lavolan idyllisellä pientaloalueella. Nuori kiekkoilijan alku piirsi ensimmäisiä luistimen piirtoja jäähän Uus-Lavolan jääkiekkokaukalossa. Sittemmin lakkautettu kaukalo sijaitsi montussa.

− Se oli hyvä paikka, siellä ei tuullut koskaan, Naukkarinen naureskelee.

Naukkarisella on olemassa optio ensi kaudesta SaiPan kanssa. Sitä ei ole vielä käytetty. Hän ei osannut vielä tarkemmin sanoa sen tilanteesta, mutta tammi-helmikuun aikana asian pitäisi ratketa.

Pelaat numerolla 70. Kerrotko, että mikä tarina sen takana on?

−  Se vaan lätkäistiin siihen, kun tulin Liigaan. Aikaisemmin olen pelannut numerolla 15. Katsotaan, jos saisin numeron vaihdettua ensi kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle