Arttu Tuomaala uskoo Kiekko-Espoon tuovan uudenlaista säpinää Liiga-peleihin mahdollisen nousun myötä

MESTIS / Haastattelu
Pudotuspelien lähestyessä Arttu Tuomaala mainitsee omiksi kehityskohteikseen puolustuspelin ja tasaisuuden lisäämisen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kiekko-Espoon tulevan Liiga-joukkueen mahdollinen vahvistus Arttu Tuomaala näkee potentiaalisen pelipaikkansa hienona mahdollisuutena. Hän on ollut kuluneella kaudella joukkueensa paras pistemies.

Keskushyökkääjä Arttu Tuomaala pelaa tällä hetkellä kolmatta kauttaan Kiekko-Espoon riveissä. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Ennen Mestis-vuosiaan Tuomaala on pelannut Kärppien ja Tapparan juniorijoukkueissa.

Tuomaalan mukaan hän on seurannut jonkin verran keskustelua espoolaisten liigalisenssistä ja mahdollisesta Liigaan nousemisesta. Hän olisi kiinnostunut Liigassa pelaamisesta Espoon joukkueessa.

− Olisi suuri kunnia päästä Liigaan ja pelata sitä Kiekko-Espoon paidassa. Kyseessä on kuitenkin asia, johon me pelaajat emme voi vielä juuri vaikuttaa.

Tuomaalan mukaan Kiekko-Espoo voisi tuoda Liigaan mukanaan taistelevaa jääkiekkoa ja samalla saataisiin uutta vilinää sekä säpinää halleihin ja Liiga-otatuksiin.

"Tavoittelemme sarjan voittoa"

Kiekko-Espoo juhli viime kaudella Mestis-mestaruutta. Hallitsevan mestarin asema ei aiheuta joukkueelle suorituspaineita.

− Hallitsevana mestarina muut haluavat voittaa meidät, muttei se tuota juurikaan paineita. Tavoittelemme sarjan voittoa myös tänä vuonna.

Oulusta kotoisin oleva Tuomaala on pelannut tällä kaudella 39 ottelua tehden tehot 17+21=38. Omiksi kehityskohteikseen hän nimeää puolustuspelin ja tasaisuuden lisäämisen. Hänen mukaansa sekä hänen oman pelinsä että joukkueen menestys on ollut vaihtelevaa kuluneella kaudella.

− Joukkueellamme on kehitettävää viimeistelyssä ja maalinteossa. Myös yli- ja alivoimatilanteissa on oltava skarppina.

22-vuotias Tuomaala uskoo vahvasti joukkueensa olevan parhaimmillaan tulevissa pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle