Aleksi Rekonen: "Lähteenmäen ja Tiivolan kanssa olemme samalla sivulla"

LIIGA / Haastattelu
Perjantaista alkaen vastustaja ei saisi enää karata Rekoselta.
Kuva © Teemu Grönroos teemu.gronroos@jatkoaika.com
Aleksi Rekonen on harjoituskaudella ollut yksi Ässien onnistujista.

Ässien kanssa kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Aleksi Rekonen tietää tarkalleen, mihin pyrkii.

− Näiden kahden kauden jälkeen olisi tarkoitus päästä ulkomaille pelaamaan, ja maajoukkue on siihen hyvä välitavoite, Rekonen toteaa.

Hyvä ja täsmällinen tavoite saattaa hyvinkin toteutua, sillä ainakin harjoitusotteluiden perusteella Rekonen on sopeutunut tämän kauden ässänippuun mainiosti.

Ensimmäisiin peleihin Rekoselle annettiin ketjukavereiksi nuoret Otto Kivenmäki ja Jesperi Kotkaniemi, mutta sittemmin uudempikin koostumus on tuntunut hyvältä.

− Olisi vähän hassua, jos kemiat toimisivat vain joidenkin kanssa, tässä on peleissä päässyt tutustumaan talon tapoihin ja toisiin pelaajiin. Peter Tiivolan ja Sami Lähteenmäen kanssa olemme viime peleissä päässeet samalle sivulle.

Rekonen siirtyi Poriin Lahden Pelicansista, jossa hän ehti pelata reilut kaksi kautta. Siirtyminen Pelicansiin kauden 2015-16 loppupuolella osoittautui tärkeäksi kokemukseksi.

Kyseisellä kaudella Rekonen seikkaili kolmen Liiga- ja kahden Mestis-seuran välillä.

− Vaikuttihan se palautteluihin ja harjoitteluunkin, kun koko ajan oli matkalla johonkin suuntaan. Pelicans-kausien aikana kasvoin mieheksi, mutta lopulta roolin ja vastuun perässä tulin Poriin. Rooli vaihteli jopa puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, mutta peliaika jäi hieman vähäiseksi.

− Usein muutos on hyväksi, joutuu sopeutumaan uusiin kuvioihin. Porukka on todella hyvähenkinen, ja minun kohdallani on auttanut se, että harjoituspeleissä tuli onnistumisia.

Kauden valmistelutyöt alkavat olla takana, ja perjantaina ässäpelaajat pääsevät avaamaan kautensa tutusti paikallispelillä Rauman Lukkoa vastaan.

Elokuun alussa Rekonen pääsi jo ennakoimaan Satakunnan keskinäisiä kiekkoasetelmia.

− Pitsiturnauksessa meno Lukko-Ässät-pelissä tuli kyllä vähän puskista, aamuvarhaisella meno oli jo kohdallaan. Pieni ekstralataus noissa kuuluukin olla, sen tässä pääsen nyt itsekin kokemaan.

Säntillisellä Rekosella on pyrkimys eteenpäin, ja Ässät odottaa 25-vuotiaan hyökkääjän nostavan pelaajaprofiiliaan entisestään.

− Rekonen on yksi pelaajista, joka on jo pystynyt noin kolmisenkymmentä pistettä tekemään. Maajoukkuetaso alkaa olla lähettyvillä, ja lopullista läpimurtoa haetaan, patapaitojen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi arvioi.

− Uskon meneväni kohti urani parhaita vuosia, hyökkääjä itse kiteyttää.

Mistä ketjusta Rekosen liigapelit ässäpaidassa alkavat, Kotkaniemi ei vielä paljasta. Selvää kuitenkin on, että vastuuta on tarjolla niin paljon kuin sitä pystytään kantamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle