Käytävillä kuultua: HIFK hankkimassa suomalaisen KHL-puolustajan

LIIGA / Artikkeli
Teemu Eronen pelasi päättyneen kauden Vitjaz Podolskissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
MM-kisat ovat täydessä vauhdissa, mutta kotimaisellakin kiekkorintamalla tapahtuu. HIFK on tekemässä kovan kaappauksen puolustukseensa. KHL:ssä kaksi edelliskautta viettänyt Teemu Eronen on palaamassa pääkaupunkiseudulle.

Helsingin IFK on Jatkoajan tietojen mukaan tekemässä kovan kaappauksen. Puolustaja Teemu Eronen on palaamassa takaisin kotimaiseen Liigaan ja pääkaupunkiseudulle.

25-vuotias jokerikasvatti on pelannut KHL:ssä edelliset kaksi kautta tehden 95 ottelussa tehot 12+31.


Eronen ei ole suinkaan ainoa kiekollinen puolustaja, jota HIFK havittelee riveihinsä. Ilveksessä edellisen kahden kauden aikana läpimurtonsa liigatasolle tehnyt Saku Salmela on niin ikään siirtymässä punapaitojen riveihin.

IFK:ssa B- ja A-ikäisenä pelannut Salmela teki kahden Ilves-kautensa aikana 111 ottelussa tehopisteet 10+22.


Lahden Pelicans neuvottelee seuran omistajiin kuuluvan apuvalmentajansa Pasi Nurmisen entisen seurakaverin, kanadalaishyökkääjä Dany Heatleyn kanssa tulevasta kaudesta.

Kaksi kertaa urallaan 50 maalin rajan NHL:ssä rikkonut 35-vuotias Heatley pelasi päättyneen kauden Saksan DELissä. Isokokoinen laituri merkkautti 46 pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 17+15. Pudotuspeleissä 12 ottelua tuottivat pistesaldon 2+3.

Heatley ja Nurminen pelasivat yhtä aikaa Atlanta Thrashersissä kausina 2001-2004.

Heatleytä on Jatkoajan tietojen mukaan tarjottu myös muille liigajoukkueille.


Päättyneellä kaudella TPS:n sisäisessä pistepörssissä toiseksi sijoittuneelle amerikkalaishyökkääjä Dave Spinalle etsitään uutta seuraa. Spinan kesällä 2015 solmima kaksivuotinen sopimus kattaisi vielä tulevankin kauden, mutta laituri ei kuulu TPS:n tulevan kauden suunnitelmiin.

Spina on reilut kaksi kautta kestäneellä liigaurallaan tehnyt 118 ottelussa peräti 87 tehopistettä.


MM-kisoissa parhaillaan leijonapaidassa urakoiva jokeripuolustaja Atte Ohtamaa virittelee mahdollista paluuta entiseen seuraansa Oulun Kärppiin.

28-vuotias Ohtamaa ei ole Jatkoajan tietojen mukaan saamassa jatkosopimusta Jokereihin. Ohtamaa tähyilee edelleen itäisen mahtisarjan suuntaan, mutta jos KHL:stä ei tule varteenotettavaa tarjousta, palannee nivalalaislähtöinen puolustaja kärppäriveihin.


Päättyneen kauden Ruotsissa HV71:n riveissä pelannut yli 300 NHL-ottelua urallaan tahkonnut kanadalaispuolustaja Ryan O'Byrne on mahdollisesti siirtymässä Suomeen.

31-vuotiaan puolustajan sopimus jönköpingiläisseuraan kattaa tulevankin kauden, mutta seurajohto etsii isokokoiselle peruspuolustajalle uutta seuraa, ja häntä on tarjottu myös kotimaisille liigajoukkueille.


Kaksi kertaa peräkkäin Liigan maalikuninkuuden vuosina 2014 ja 2015 voittanut laitahyökkääjä Olli Palola on palaamassa vuoden kestäneeltä Venäjän-reissultaan takaisin kotimaahan.

28-vuotias KeuPa-kasvatti iski KHL-kautensa aikana vain yhden maalin. Palolan todennäköisin seura tulevalla kaudella on Tappara, jossa mies pelasi neljä kautta ennen lähtöään ruplaliigaan.

Muokattu 16. toukokuuta klo 16.19: Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan Palola siirtyy tulevaksi kaudeksi SHL:ään Växjö Lakersiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle