Joukkueraportti 24.3.2001

NHL / Artikkeli
Avalanche pelaa tällä hetkellä organisaation parasta kautta runkosarjassa. Entinen yhden kauden piste-ennätys on jo rikottu, mutta vielä on varmistamatta välitavoitteeksi asetettu runkosarjan voitto. Kakkosena olevaan Detroitiin on kaulaa 8 pistettä, kun Avseilla on jäljellä enää 8 peliä ja Red Wingseillä yksi vähemmän. Loppukautta kuitenkin synkistävät luottopelaajien loukkaantumiset ja idän ihmeeet - New Jersey Devilsit.

Jakson ensimmäisessä ottelussa Colorado kärsi kotonaan selvän 3-6 tappion voittoputkessa kulkevalle Devilseille. Molemmissa keskinäisissä otteluissa hallitseva mestari New Jersey on hoidellut Coloradon selvin numeroin, ensin kotiottelussaan joulukuussa 6-1 ja nyt vieraissa 6-3.

Molemmissa otteluissa Aesbicher on tuurannut osan ottelua Royn käydessä penkillä miettimässä syntyjä syviä. Yhteistulos 4-12 ei mairittele Avalanchea, mutta ei mestaruutta ole ennenkään ratkaistu runkosarjan otteluissa. Pudotuspeleissä joukkueet kohtaavat aikaisintaan loppuottelussa, ja sitä ennen ehtii esim. loukkaantumistilanteessa tapahtua suuriakin muutoksia.

Puolustus pulassa

Tappiota seurasi neljän perättäisen voiton putki. Ensin kauden ensimmäinen voitto Detroitista, sitten rutiinivoitto Minnesotasta ja kolmantena Pyrrhoksen voitto San Josesta. Ottelussa Rob Blake sai törmäyksessä Bill Lindasayn kanssa polvivamman, mikä pitää Robin syrjässä joitakin viikkoja. Kuten pelaajien terveyttä koskevissa lausunnoissa yleensä, niin vamman vakavuutta ja Blaken tervehtymiselle laadittu aikataulu ei ole kerrottu tarkasti. Selvältä vaikuttaa, että Blake on poissa runkosarjan lopun ajan, mutta mahdollisesti myös pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ajan.

Blaken loukkaantumisen ja Adam Footen yhä jatkuva sairasloman vuoksi valmentaja Hartley kuormitti neljää luottopakkiaan St. Louis-ottelussa todella reilusti. Bourque, Klemm, Skoula ja de Vries pelasivat kaikki yli 25 minuuttia pelissä, kun taas Nolan Pratt ja farmista nostettu Bryan Muir tuskin saivat hikeä pintaan (peliaikaa alle 5 min.). Olin yllättynyt kun helmi-maaliskuussa joukkueessa pelannutta Rick Berryä ei kutsuttu Blaken loukkaannuttua takaisin ylös, vaan käsky kävi Bryan Muirille. Ilmeisesti Hartley halusi katsastaa Muirin, jotta saisi selville missä tilanteessa tätä voi hyödyntää. Footen ja Messierin tervehtymisestä riippuu miten pitkäaikaiseksi Muirin NHL-visiitti tällä kertaa jää.

Onneksi Footen pitäisi olla pelikunnossa jo ensi viikon puolen välin Edmonton-ottelussa. Footen toipuminen on sujunut viikon verran ennakoitua nopeammin. Toivottavasti Blaken loukkaantuminen ei pakota joukkueen johtoa kiirehtimään Footen palaamista, sillä olkapäävamma on herkästi uusiutuva vammatyyppi. Puolustuksen haavoittuvuutta alleviivaa monikäyttöpelaaja Eric Messierin jalkavamma (murtuma, arviotu tervehtymisaika vielä 1-2 viikkoa). Luotettavaa Messieriä voitaisiin peluuttaa kolmosparissa yli kymmenen minuuttia pelissä, mikä antaisi Bourquelle ja kumppaneille hiukan enemmän hengähdysaikaa.

Aesbicher kevätkiidossa

Samassa San Jose-ottelussa Patrick Roy poistui kolmannessa erässä maaliltaan valitellen oikean polvensa kuntoa. David Aesbicher pelasi ottelun loppuun ja pelasi myös jakson viimeisen ottelun St. Lousia vastaan. Aesbicher onnistui erinomaisesti Bluesia vastaan ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Sveitsiläinen on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja omaa hyvät mahdollisuudet kasvattaa putkeaan esim. vierasottelussa Calgaryä vastaan.

Royn loukkaantuminen oli lievä ja hän ilmoitti heti San Jose-ottelun jälkeen halukkuutensa pelata Ray Bourquen ”paluuottelussa” Bostonissa. Toisaalta valmentaja Hartelyn olisi järkevä leputtaa tähtimaalivahtiaan ja peluttaa hyvässä vireessä olevaa tulokasta. Yleensä Roy saa kuitenkin tahtonsa läpi ja todennäköisesti pelaa Bostonissa.

Oh, Joe!

Kapteeni Joe Sakic on ollut jälleen hurjassa vireessä, viimeisessä viidessä ottelussa hän tehnyt peräti 10 pistettä (5+5). Joe onkin ylittänyt jo sadan pisteen rajan ja omaa pienet mahdollisuudet jopa 50 maalin kauteen. Hyvää tukea Sakicille on antanut Milan Hejduk (4+4), mutta Alex Tanguay on tällä hetkellä kahdeksan ottelun maalittomassa putkessa. Parhaiten tukea ykkösketjulle on antanut - yllättäen - puolustus. Sekä Bourque, Skoula että de Vries ovat tehneet viime peleissä kukin kaksi maalia ja vähintään neljä pistettä. Hieno saavutus puolustajilta!

Kakkosketju on kärsinyt Chris Druryn alavireestä. Drury pelasi neljä peliä pisteittä (-3), kunnes sai kaksi syöttöpistettä Bluesia vastaan. Ville Nieminen on jatkanut maalien paukuttelua ja hän olisikin varmasti Coloradon kuudes kahdenkymmenen maalin mies, jos olisi pelannut ylhäällä kauden alusta alkaen. Mutta olkoon kahdenkymmenen maalin raja tavoitteena sitten ensi kaudella. Peter Forsberg loukkaantui St. Lousin agitaattorin Tyson Nashin iskettyä ruotsalaista poikittaisella mailalla käteen. Vaikka Peter joutui jättämään ottelun kesken, niin ensilausunnon mukaan vamma on lievä.

Stephane Yellen tervehdyttyä kolmos- ja nelosketju tuntuvat olevan tasapainossa, mutta ainahan hyökkäystehoja voisi löytyä enemmän. Nyt tehoista tuntuu vastaavan lähinnä Reinprecht, omaa maaliennätystään (15) sivunnut Shjon Podein ja puolustajat. Tappelurintamalla on ollut hiljasta, ainoa kahinana oli Minnesota-ottelun Hinote-Dowd-vääntö.

Tauko paikalla!

Bostonin jälkeen Colorado palaa takaisin länteen, eli vuorossa on vierasottelut Albertassa ja Losissa. Toivottavasti runkosarjan voitto ratkeaa näissä otteluissa, jotta kovimmalle rasitukselle joutuneita pelaajia (esim. Bourque, Skoula, Forsberg, Sakic, Hejduk, Tanguay) voitaisiin lepuuttaa parissa huhtikuun alun ottelussa. Ainakin Bourquelle tekisi varmasti hyvää jäädä pariksi ylimääräiseksi päiväksi tuttujen pariin Bostoniin, eikä matkata muiden mukana Albertaan.

Kokoonpano 17.3. vs. Detroit

1 - Alex Tanguay / Joe Sakic / Milan Hejduk

2 - Ville Nieminen / Peter Forsberg / Chris Drury

3 - Steve Reinprecht / Stephane Yelle / Shjon Podein

4 - Dave Reid / Dan Hinote / Scott Parker

D1 - Ray Bourque / Rob Blake

D2 - Martin Skoula / Jon Klemm

D3 - Nolan Pratt / Greg DeVries

G - Patrick Roy / David Aebischer

» Lähetä palautetta toimitukselle