Joukkueraportti 19.2.2001

NHL / Artikkeli
Playoffs-viiva karkaa yhä kauemmas Canadiensilta, vaikka sairastupa alkaakin pikku hiljaa tyhjentyä.

Canadiens sai takaisin menneellä viikolla kolme tärkeää pelaajansa sairastuvalta. Maalivahti Jeff Hackett jakoi torjuntavastuun Jose Theodoren kanssa viikon otteluissa ja Martin Rucinsky sekä Dainius Zubrus palasivat niinikään pelaavaan kokoonpanoon. Teoreettisetkin playoffs-toiveet karisevat pikku hiljaa Montrealissa, sillä joukkue pelaa tällä hetkellä .500 peliä, joka ei Canadiensien kohdalla riitä alkuunkaan pudotuspelipaikan saavuttamiseen.ulkopuolelle.

Viikon otteluissa joukkueella oli selvä laskeva trendi, sillä Canadiens voitti kaksi ensimmäistä otteluaan Islanderseja ja Bufffaloa vastaan, hävisi Coloradolle jatkoajalla ja hävisi viimeisimmät ottelunsa Washingtonia ja Ottawaa vastaan jo selvin numeroin.Maalivahtipelissä ei suurempia ongelmia ole, mutta sen sijaan puolustus- ja hyökkäyspäässä ongelmia tuntuu olevan sitäkin enemmän. Uusilta loukkaantumisilta Canadiens on kuitenkin onnistunut välttymään.

Puolustuksen johtohahmo Eric Weinrich johtaa liigaa ylivoimaisesti kiekonmenetys-tilastossa, ja Patrice Brisebois, vaikka onkin tärkeä lenkki Montrealin ylivoimassa, tuntuu löytyvän kentältä aina vastustajan iskiessä maalin. Sheldon Souray, jolta Canadiens odottaa paljon, ei myöskään ole pelannut omalla tasollaan viime peleissä. Sourey on kärsinyt pienistä vammoista viime aikoina, joka selittänee hieman miehen vaisuja otteita.

Hyökkäyspäässä onkin ollut vielä vaikeampaa. Kapteeni Koivun johtama ykkösketju ei ole onnistunut toivotulla tavalla, ja pitkään yhdessä pelannut tutkapari Koivu-Petrov hajotettiinkin sunnuntain Ottawa peliin. Koivu tarvitsisi vierelleen viimeistelykykyisen laiturin, mutta Savagen loukkaannuttua sellaista ei tunnu joukkueesta löytyvän. Jos ei Koivun ketju ole onnistunut maalinteossa, ei se ole onnistunut puolustuspäässäkään. Koivun +/- sarakkeessa on tyly lukema -12.

Kaikesta huolimatta mennyt viikko oli Canadiensin pelaajamateriaali huomioon ottaen varsin hyvä. Tappiot tulivat tämän hetken kuuminta NHL-joukkuetta Washingtonia ja jälleen vahvassa myötätuulessa seilaavaa Ottawaa vastaan. Kun tuon tason joukkueet pääsevät muutaman maalin johtoasemaan, niiden voittaminen on äärimmäisen vaikeaa. Coloradoa vastaan Canadiens taisteli jatkoajalle asti, jota voidaan pitää varsin kovana suorituksena.

Viikon onnistujiin Montrealissa voidaan lukea Lindenin johtama kakkosketju Chad Kilger (5 peliä 2+2), Trevor Linden (5 peliä 2+2) ja Dainius Zubrus (5 peliä 1+2), joista varsinkin Linden onnistui erittäin hyvin viikon otteluissa, tehotilaston osoittaessa +4 noissa viidessä ottelussa. Ketjun tahtävänä on ollut pelata vastustajan parasta ketjua vastaan. Sunnuntain Ottawa peliin Kilger siirrettiin ykkösketjuun ja myös hyvässä vireessä oleva Patrick Poulin (5 peliä 3+1) nostettiin ketjun toiseen laitaan.

Canadiens sai viikolla hyviä uutisia. Brian Savage pääsee sittenkin vielä pelaamaan tällä kaudella. Niinikään Craig Rivet saattaa olla pelikunnossa ennen runkosarjan loppua. Savage palannee 4 viikon sisällä tositoimiin. Huhumylly jauhaa edelleen Canadiensin ympärillä. Vaikka uusi omistaja George Gillett sanoikin menneellä viikolla Canadiensin tarvitsevan Weinrichin kaltaisia pelaajia, mediassa Weinrichia ollaan siirtämässä milloin mihinkin joukkueeseen.

Ketjut Ottawaa vastaan

1. Kilger - Koivu - Rucinsky

2. Poulin - Linden - Zubrus

3. Witehall - Darby - Petrov

4. Belanger - Landry - Laflamme



1. Weinrich - Robidas

2. Brisebois - Souray

3. Markov - Dykhuis



Hackett - Theodore

» Lähetä palautetta toimitukselle