Vetovinkit: Kuntopuntarin huippu sekä pohja herättävät huomion

LIIGA / Artikkeli
KalPa voitti HIFK:n kauden avauskohtaamisessa, tiistaina joukkue ottaa kauden toisen voittonsa punapaidoista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistain pitkävetokierros tarjoaa mielenkiintoista pelattavaa. Kierroksen pohjana toimivat kuntopuntarin kärjessä porskuttava Lukko sekä perää pitävä Jukurit.

JYP -1 2,55

Ottelun ennakkosuosikkia ei tarvitse hakea kaukaa, siihen riittää vilkaisu Jukurien edellisiin peleihin. Mikkeliläiset ovat kuuden ottelun tappioputkessa, jonka aikana alemman kastin joukkueista Ilves ja viimeisimpänä Ässät ovat hakeneet täydet pistepotit Jukureita vastaan.

Viimeisessä viidessä ottelussa Jukurit ei ole saanut edes kahtakymmentä laukausta kohti vastustajan maalivahtia. Vastaavasti Jukurien maalivahdit ovat joutuneet venymään vastaavalla jaksolla 30 torjuntaan neljästi, vain Ässät jäi alle kolmeenkymmeneen laukaukseen. Noin suurilla laukaisumäärien eroilla on vaikea haastaa varsinkaan JYPin tasoisia joukkueita. Koko kauden laukaisuhallintatilastoissa JYP on viidentenä, Jukurit jumbona.

Viimeisen kymmenen ottelun jaksolla JYP on kerännyt kolminkertaisen määräin pisteitä Jukureihin verrattuna ja on kuntopuntarin neljäntenä. Kauden vuoristoratamaisesti aloittanut ryhmä on löytänyt pelillistä punaista lankaa, joka on siis Jukureilta hukassa. 

Mikäli haluaa pelata varman päälle, vaihtoehtoisena kohteena toimii JYPin varsinaisen peliajan voitto ilman tasoituksia kertoimella 1,90.

Lukko ML 2,78

Lukon murheellinen alkukausi on jäänyt taakse. Raumalaiset ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan ja roikkuvat kymmenen ottelun kuntopuntarissakin kärkisijoilla tasapisteissä Kärppien kanssa ja vain pisteen perässä Tapparaa. Tahti on kiristynyt myös vieraskentillä, sillä neljästä edellisestä vieraspelistään joukkue on voittanu varsinaisella peliajalla kolme.

HPK on puolestaan voittanut viidestä viime pelistään vain yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Kolmesta edellisestä pelistä hämeenlinnalaisilla ei ole yhtään täyttä pistepottia.

Kertoimien valossa HPK on peräti 65 prosentin suosikki lopulliseksi voittajaksi. Viime otteluiden vireen perusteella ero joukkueiden välillä ei ole niin suuri, vaikka HPK hienoinen ennakkosuosikki onkin. Lukko kävi viimeksi ryöstöretkellä Hämeenlinnassa vain vajaa kuukausi sitten. Tuolloin HPK hallitsi ottelua, mutta raumalaiset veivät täyden pistepotin vähämaalisella 1-0-voitolla.

Edellisen kohtaamisen teemoiksi nousivat kaksi edelleen pätevää seikkaa. Ensinnäkin HPK:n hyökkäyspeli on ailahdellut erityisesti viimeistelyn osalta. Toisekseen, Lukon oma pää on tiivistynyt. Raumalaiset ovat päästäneet kymmenessä viime pelissä 21 maalia, vähemmän ovat päästäneet vain loistavasta puolustuksestaan tunnetut Tappara sekä Kärpät.

KalPa 2,30

HIFK on napannut kaksi voittoa, mutta tuloksen takana väijyvät edelleen läpi kauden riivanneet ongelmat. Hurjassa loukkaantumiskierteessä rypevä SaiPa tai kriisiseuraksi ajautunut Ilves ei ole paras mahdollinen tasonmittari, varsinkin kun helsinkiläiset pääsivät pelaamaan kotikentällään. Punapaidat pystyivät hallitsemaan otteluita ensisijaisesti Iikka Kangasniemen sekä Erik Thorellin yksilötaidon turvin.

Vastaavasti KalPa on palannut pelillisesti lähemmäs perusasioita ja sairastuvan tyhjennyttyä kurssi on kääntynyt nousuun. Varsinkin Alexander Ruutun paluu kokoonpanoon on tuonut rutkasti uutta virtaa joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Samalla KalPa pystyy jakamaan myös tasaisemmin kuormaa pelaajiston kesken, joten peli pysyy aktiivisena. Juuri vastustajan aktiivisuus on ollut HIFK:lle tällä kaudella ongelma.

Kuopio on ollut perinteisesti HIFK;lle vaikea paikka pelata. Tällä kaudella helsinkiläiset pääsivät hakemaan täyden pistepotin kesken KalPan pahinta loukkaantumissumaa, mutta edellinen voitto Kuopiosta on vuodelta 2015. Kauden ensimmäisen kohtaamisen KalPa voitti Helsingissä voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle