Mestis-viikko: Arktinen myrsky riehui Latviassa, Hokin tappioputki jo lähes nälkävuoden mittainen

MESTIS / Artikkeli
Hokki-leirissä ei ole tällä hetkellä ilo ylimmillään.
Kuva © Tiia Mahkonen
Erot sarjataulukossa kasvoivat entisestään, kun kärjessä kuljetaan voitosta voittoon ja peräpäässä on ajauduttu pitkiin tappioputkiin. Mestiksen tapahtumarikkaaseen viikkoon mahtui myös maalivahdin maali sekä nyrkkitappelu.

Sarjataulukossa on havaittavissa selkeitä eroja kauden syyspuoliskon lähestyessä loppuaan. Kiekko-Espoo johtaa joukkoa ylhäisessä yksinäisyydessään, pudotuspeliviiva karkaa peräpään nelikolta kierros kierrokselta kauemmas, ja loput seurat asettuvat tasaiseen jonoon näiden ääripäiden välille.

Kiekko-Espoo voitti viikon otteluissaan Hokin sekä KeuPan ja kasvatti sarjajohtonsa jo kolmeentoista pisteeseen. Espoolaiset ovat takoneet kovaa tulosta etenkin erikoistilanteista: joukkue mätti viikon yhdeksästä maalistaan peräti seitsemän ylivoimalla.

FPS, HK Zemgale, Hokki ja Peliitat sen sijaan jäivät kaikki ilman voittoja tällä viikolla, joten viivan parempi puoli on niiltä kaikilta jo kaksinumeroisten pistelukemien päässä.

Viikon onnistuja

Jos vaan joululahjaostoksetkin sujuivat yhtä hyvin kuin peli kaukalossa, niin rovaniemeläisten vierailu Latviassa ei olisi voinut mennä paremmin.

RoKi murjoi isäntänsä perjantaina maanrakoon maalein 7–1. Ottelun lopussa haettiin jo ennakkoasetelmia seuraavan päivän kohtaamiseen: raitapaidat vihelsivät viimeisen minuutin aikana yhteensä 60 rangaistusminuuttia, mukana pelirangaistukset nyrkkihippasille käyneille Aleksi Kenttämaalle ja Arturs Homjakovsille.

Vierasjoukkue piti kuitenkin päänsä kylmänä ja vei nimiinsä myös lauantain kohtaamisen numeroin 3–1.

Viisi ottelua putkeen hävinnyt HK Zemgale pelaa seuraavan kerran vasta joulun jälkeen, kun JoKP reissaa Latviaan vuoden viimeisenä Mestis-vieraana.

Viikon yllättäjä

KeuPan Joni Airo tuplasi koko kauden maalimääränsä iskemällä kuusi maalia tämän viikon otteluissa. Maaleista neljä syntyi keskiviikkona, kun KeuPa voitti K-Vantaan 6–3.

Viikko oli tehokas myös Miika Heiskarille. JoKP-pakki lihotti tilastojaan peräti seitsemällä tehopisteellä, kun joensuulaiset voittivat kaikki viikon kolme otteluaan.

Joni Airo oli kovassa maalivireessä.

Viikon pettymys

Hännänhuippu-Hokille ei uskaltanut liikoja toivoa viikon otteluistaan, kun se kohtasi kärkipään seuroja.

Kiekko-Espoota vastaan kainuulaisilla ei ollutkaan mitään mahdollisuuksia, mutta Ketterää ja Kiekko-Vantaata vastaan sillä ei ollut mukana tarvittavaa tuuriakaan.

Yksi piste viikon kolmesta ottelusta ei paljon lämmittänyt, sillä Hokki on ajautunut jo kahdeksan ottelun mittaiseen tappioputkeen.

Viikon erikoisuus

Hokki onnistui keskiviikkona tekemään kaksi maalia ottelun viimeisellä minuutilla kaksi maalia ilman maalivahtia pelatessaan, joskin näistä jälkimmäisen omaan tyhjään maaliin.

Hyökkäysalueen syöttö lipsahti linnapaitojen viivamiehen lavan alta ja lipui läpi kentän. Erikoisen maalin tekijäksi merkittiin viimeisimpänä Ketterä-pelaajana kiekkoon koskenut maalivahti Santeri Lipiäinen.

Lauantaina Mestistä pelattiin myös hieman eksoottisemmassa hallissa, kun Kiekko-Vantaan ottelu järjestettiin tavanomaisen Tikkurilan sijasta Myyrmäen jäähallissa. Yleisö ei kuitenkaan löytänyt Länsi-Vantaalle: Hokki-voittoa oli todistamassa vain 117 katsojaa.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Mestis suuntaa joulutauolle alkavan viikon otteluiden myötä. Joensuun Kiekko-Poikien pelaajat saavat huhkia vielä tosissaan ennen ansaittua lepoa, sillä joukkueella on jäljellä vielä peräkkäisinä päivinä pelattavat vierasottelut Tampereella, Vantaalla ja Espoossa.

KOOVEEn viiden ottelun voittoputki katkesi lauantaina jatkoaikatappioon juurikin Joensuussa, joten tamperelaiset himoitsevat varmasti revanssia ja JoKP:n vastaavan putken katkaisua.

Henkisesti todella tärkeitä otteluita on edessä puolestaan Hokilla ja Peliitoilla. Joulumieli on varmasti kaukana kaikilta kajaanilaisilta, mikäli joukkue ei onnistu voittamaan kotonaan KeuPaa tai RoKia, sillä siinä tapauksessa joukkue lähtisi tauolle musertavasta kymmenen ottelun tappioputkesta.

Voitto merkitsisi taatusti myös Heinolassa enemmän kuin mantelin löytyminen joulupuurosta. Peliitat hakee kuuden ottelun tappioputkensa katkaisemista kotiotteluissaan IPK:ta ja TUTOa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle