Flamesin Milan Lucic on kahden ottelun pelikiellossa − Hyökkääjän ura on muutenkin pahasti laskusuunnassa

NHL / Artikkeli
Milan Lucicin uran paras kausi on toistaiseksi 2010−2011.
Kuva © Getty Images
Ottelu Calgary Flamesin ja Columbus Blue Jacketsin välillä aiheutti töitä kurinpitodelegaatiolle NHL:ssä. Milan Lucic on vielä sivussa joukkueen seuraavasta ottelusta. Lucicin ura on laskusuunnassa: Flamesin viidenneksi parhaiten tienaavalta pelaajalta tämä kausi on sujunut heikosti.

Viime viikonloppuna Calgary Flamesin Milan Lucic huitaisi vihellyksen jälkeen väkivaltaisesti Columbus Blue Jacketsin Kole Sherwoodia. Sherwood kaatui iskun voimasta jäähän.

Lucic sai kyseisestä tilanteesta tuomaristolta 2+2 minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta, mutta NHL:n kurinpitodelegaatio antoi hänelle jälkikäteen kahden ottelun pelikiellon pelaajan aiempaan historiaan vedoten.

Lucic on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun ja on vielä sivussa joukkueen seuraavasta ottelusta. Näet tilanteen alla olevalla videolla: 

Lucicin ura on rajussa laskussa

Lucic siirtyi täksi kaudeksi Flames-paitaan vietettyään kolme viimeisintä kautta Edmonton Oilers -organisaatiossa. Hyökkääjän NHL-uran parhain kausi sijoittuu kaudelle 2010−2011, jolloin hän teki Boston Bruinsin paidassa 62 tehopistettä ja voitti Stanley Cupin.

Aika Edmontonissa sujui pisteiden valossa kohtuullisesti. Oilers-uran parhaimmalla kaudella 2016−2017 tehopisteitä kertyi 50 pistettä. Seuraavilla kausilla syntyi kuitenkin vain 34 ja 20 tehopistettä, ja tämä kausi Calgaryssä on sujunut heikohkosti. 16 ottelun aikana on syntynyt vain kolme syöttöpistettä.

Koska Lucic on joukkueensa viidenneksi parhaiten palkattu hyökkääjä, hänen suorituksensa tältä kaudelta ei vastaa saatavaa palkkapussia. Hän tienaa keskimäärin kuusi miljoonaa dollaria kaudessa, joista toki Oilers maksaa 12,5 prosenttia.

Hyökkääjän aikanaan Oilersin kanssa tekemä sopimus kestää kauteen 2022−2023 saakka, mikä saattaa tuottaa organisaatiolle vielä harmaita hiuksia, jos kanadalaisen uran laskusuunta jatkuu nähdynlaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle