Venäläinen saavuttaa komean rajapyykin - pilaako JYP konkarihyökkääjän juhlaillan?

LIIGA / Ennakko
Sami Venäläinen pelaa jo kolmatta kauttaan SaiPan paidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Piristynyt SaiPa saa vieraita Jyväskylästä, kun kahdeksan ottelun pisteputkessa seilaava JYP vierailee Lappeenrannassa. Tämän kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat tasan 1-1.

Kotijoukkue SaiPalla on allaan kolme voitto-ottelua. Viime viikolla se onnistui kaatamaan sekä TPS:n että Tapparan. Eilen Kuopiossa lappeenrantalaiset kaatoivat KalPan lukemin 1-3.

SaiPa on näyttänyt viime otteluissa piristymisen merkkejä ja edelliset kaksi ottelua ovatkin olleet parasta SaiPaa pitkään aikaan. Joukkueen pelaaminen järjestelmällisempää eikä pelintaso heittele pelin sisällä enää yhtä paljon.

JYP on hävinnyt edellisen kerran varsinaisella peliajalla lähes kuukausi sitten. Se onkin tällä hetkellä kahdeksan ottelun pisteputkessa. Tuon kahdeksan ottelun aikana jyväskyläläiset ovat menettäneet ainoastaan kolme pistettä. Viimeisin voitto tuli eilen Tapparasta vahvan esityksen jälkeen maalein 4-1.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Heti kauden alussa pelatun ensimmäisen osaottelun vei nimiinsä JYP selkein 5-1-numeroin. Toisessa ottelussa numerot olivat vielä selkeämmät, kun SaiPa kaatoi hurrikaanipaidat peräti maalein 5-0.

Ratkaisukohdat

JYP kärsi alkukaudella useista loukkaantumisista. Sen peliesitykset olivat hyviä myös aikoina jolloin miehiä puuttui yli kaksi kentällistä. Viime aikoina tilanne on helpottanut ja otteet kaukalossa ovat parantuneet edelleen peli peliltä.

Tällä kaudella JYP on tunnettu sinnikkäästä puolustuspelaamisesta etenkin johtoasemassa. Peliä rakennetaan puolustuksen kautta ja Marko Virtasen ryhmän paras ase on edelleen riistojen kautta maalipaikoille pääseminen.

SaiPa taisteli itsensä läpi synkkien aikojen marraskuussa. Maajoukkuetauon jälkeen pisteitä alkoi jälleen kertyä tasaiseen tahtiin, vaikka peliesitykset eivät olleet vielä ehjiä. Joukkue on kuitenkin tehnyt kovasti töitä ja tällä hetkellä näyttää, että otteet paranevat peli peliltä.

Suurin ongelma SaiPalla oli pelata ehjiä 60-minuuttisia. Nyt ehjiä otteluita on tullut kaksi putkeen ja tänään on varmasti tavoitteena kolmas.

Tilastopoiminnat

SaiPan hyökkääjä Tomi Leivo pelasi eilen Kuopiossa liigauransa 200:nnen liigaottelunsa. Leivo on SaiPan oma kasvatti ja kaikki ottelut on pelattu keltamustien riveissä. Reilut kaksi vuotta sitten Lappeenrantaan siirtynyt konkarihyökkääjä Sami Venäläinen puolestaan pelaa tänään liigauransa 800:nnen liigaottelunsa. Otteluita on kertynyt SaiPan lisäksi Tapparassa ja TPS:ssä.

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Pelannut kuluvalla kaudella vasta seitsemässä ottelussa. Palasi eilen loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon ja onnistui myös maalinteossa. Kova taistelija ja paluu kasvattajaseuran kotihalliin sytyttää varmasti.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Saattaa olla näkymättömissä, mutta kun on paikka ratkaista niin astuu esiin. Ratkaisi SaiPalle viime viikolla voiton TPS:stä sekä eilen KalPasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle