Kenen numerot rivissä Kisapuiston ketjulotossa?

LIIGA / Ennakko
Onko David McIntyre lauantaina pitelemätön?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP saapuu lauantaina Lappeenrannan Kisapuistoon, vaikka perjantain pelin hiki ei juuri ole ehtinyt kuivumaan. SaiPa ei ole hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan tällä kaudella, mutta vieraissa Lukon lisäksi juuri JYP on onnistunut keltamustat kaatamaan.

SaiPa ja JYP pelasivat arkiviikolla kaksi ottelua ja kartuttivat molemmat pistesaldoaan kolmella. Kumpikin aloitti rupeamansa tappiolla – tiistaina Blues kukisti JYPin 2–0, ja keskiviikkona Lukko oli SaiPaa parempi 4–0.

Raumalla pelatun ottelun jälkeen vaikutti jo siltä, että SaiPa joutuu luikkimaan häntä koipien välissä takaisin kotiin, jossa joukkue on kaikki pisteensä kerännyt. Seuraavana päivänä TPS:ää vastaan nähtiin kuitenkin ryhdistäytynyt lappeenrantalaisjoukkio, ja turkulaiset kaatuivat peräti 0–5. Nollapeli oli Jussi Markkaselle kauden ensimmäinen, ja hänestä tuli samalla Liigan vanhin nollan torjunut maalivahti.

JYP päihitti perjantaina tehottoman KooKoon SaiPan nauttiessa välipäivästä. Tuomas Tarkki torjui 3–0-voitossa vain 14 kertaa, ja nollapeli oli hänelle vuorostaan kauden toinen.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun hurrikaanit heiluttivat syyskuussa tahtipuikkoa ja nappasivat kotonaan voiton lukemin 5–1. Tuolloin ottelussa loisti Mikko Salmio, joka ujutti kiekon SaiPan verkkoihin kahdesti. Peli oli JYPin alkukauden parhaimpia siinä missä SaiPa kompuroi.

Varsinkin JYPin puolustuslinjat ovat herättäneet kysymyksiä, sillä ennen KooKoo-peliä kolmessa edellisessä ottelussa jyväskyläläisten verkkoihin oli lurahtanut 14 osumaa. SaiPa taas on kärsinyt ajoittain syttymisongelmista, ja otteet ovat olleet heikoimmillaan unisia. Kisapuistossa keltamustat ovat kuitenkin etulyöntiasemassa, sillä joukkue ei ole hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan, ja JYP on onnistunut voittamaan vieraissa tällä kaudella vain yhden ottelun neljästä.

Kuka pelaa ja millä paikalla

Suurin kysymysmerkki lauantaina tulee olemaan SaiPan ketjulotto. Kun SaiPa viimeksi pelasi Lappeenrannassa, Ville Järveläinen pudotettiin kolmannessa erässä pois kakkosketjusta. Järveläisen paikan otti Kim Strömberg, jonka tontille kolmosketjuun sijoitettiin puolestaan Tomi Leivo.

Päävalmentaja Pekka Tirkkonen kuvaili peliliikettä vain joukkueen herättelyksi, mutta oli Lukkoa vastaan pakotettu sotkemaan ketjut toistamiseen, kun Petteri Nokelainen jäi kotiin sairastelun vuoksi. Järveläiselle tarjottiin näyttöpaikkaa ykkösestä, mutta hyökkääjä jäi muun joukkueen tavoin nollille.

Seuraavaan peliin kärkiketjuun nostettiin Matti Järvinen, ja Ville Koho siirtyi kakkosen keskelle, mikä tuotti tulosta. Vielä torstaina Nokelaisen arveltiin tervehtyvän lauantaiksi, mutta jos hyökkääjä on edelleen sivussa, SaiPa jatkanee TPS-ottelussa onnistuneilla ketjuilla. Jos Nokelainen pelaa, ketjut voivat palata vanhoihin koostumuksiin tai kokeillaan jotain muuta. Varmasti sivussa on loukkaantunut Simo-Pekka Riikola.

JYPiltä Joonas Nättisen pelikunto on arvoitus, ja mahdollinen poissaolo sotkee jyväskyläläisten ketjuja. Ykkössentterin jalka sai perjantaina KooKoota vastaan ikävän iskun, eikä mies pystynyt pelaamaan ottelua loppuun.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Ratkaisi viimeksi joukkueiden välisen ottelun kahdella maalilla. Pystyykö samaan Lappeenrannassa?

Kalle Maalahti #18 | HV 71

Puolustaja

Alkukautta on leimannut epävarmuus, mutta repesi torstaina 1+2-tehoihin. Onko suunta ylöspäin?

» Lähetä palautetta toimitukselle