Ärsytetty JYP välieräpaikka mielessä itseluottamusta uhkuvan SaiPan kimppuun

LIIGA / Ennakko
Kisapuiston maanantaista ei tule tunnelmaa puuttumaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa selvitti ensimmäisen kuolemanottelunsa viime lauantaina. Puolivälieräsarja on kuitenkin jälleen maanantaina katkolla JYPille. SaiPan voittaessa illan ottelun, ratkaisua jouduttaisiin hakemaan seitsemännestä ottelusta.

SaiPa pelaa jälleen selkä seinää vasten, kun Kisapuistossa mitellään jälleen maanantai-iltana puolivälieräkiekkoa. Jos JYP voittaa ottelun, se etenee välieriin. SaiPan voitolla ottelusarja menisi seitsemänteen otteluun.

JYPillä oli jo edellisessä ottelussa viime lauantaina paikka varmistaa jatkopaikka. Kyseissä ottelussa SaiPa oli kuitenkin parempi monien vaiheiden jälkeen lukemin 3-2.

Erikoista koko ottelusarjassa on se, että kotivoittoja on nähty vain yksi. Tämä tapahtui puolivälierien ensimmäisellä kierroksella, kun JYP nappasi voiton kotikaukalossaan. Nyt jos koskaan, SaiPan olisi kuitenkin saatava peli kulkemaan kotiyleisön edessä tai muuten edessä on kesäloma.

Rohkeasti, mutta ei yltiöpäisesti

SaiPa sai edellisen ottelun voitosta paljon lisää itseluottamusta. Joukkue pystyi pelaamaan ottelusarjan parhaimman pelinsä, vaikka paineet olivat kovat. Kasvanut itseluottamus tulee varmasti näkymään rohkeampina ratkaisuina illan ottelussa.

Jos SaiPan peli menee liian rohkeaksi, avaa se JYPille tilaisuuksia. Hyvänä vastaiskujoukkueena tunnettu JYP osaa myös hyödyntää omat paikkansa, vaikka edellisessä ottelussa joukkue tuhlailikin paikkoja.

Oma osansa JYPin tehottomuuteen oli myös SaiPa-vahti Jani Niemisellä, joka pelasi ottelusarjan parhaan pelinsä. Niemiseltä vaaditaan samanlaisia otteita myös maanantaina, sillä on selvää, että ärsytetty JYPin joukkue ei tule päästämään SaiPaa helpolla.

Kokoonpanoihin ei ole odotettavissa suuria muutoksia

Ottelusarjan on ollut alusta lähtien erittäin fyysinen. JYP on siitä huolimatta säilynyt suuremmilta loukkaantumisilta. SaiPalla puolestaan poissaolijoita on edelleen useampia.

Pidempään sivussa olleiden Jussi Markkasen, Petteri Nokelaisen ja Kim Strömbergin lisäksi SaiPan sairaslistalla ovat Ville Koho, Simon Backman ja Vojtech Polak. Kolme ensiksi mainittua ovat sivussa lähes satavarmasti. Myös Kohon, Backmanin ja Polakin pelaaminen illan ottelussa on epätodennäköistä.

JYPiltä sivussa on puolustaja Sami Niku, joka on poissa pelikentiltä kauden loppuun.

Seuraa Heitä

Kalle Maalahti #18 | HV 71

Puolustaja

Ollut SaiPan paras puolustaja keväällä. Pelaa valtavalla itseluottamuksella. Tykkää kuskata kiekkoa.

Anssi Löfman #14 |

Keskushyökkääjä

Ex-SaiPa on ollut erittäin tehokas. Ketterä hyökkääjä aiheuttaa oäänvaivaa SaiPalle vaihdosta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle