SaiPan kotitaika pitää - ”SaiPa oli selvästi parempi”

Petteri Nokelainen viimeisteli kaksi maalia.
Kauden kotikaukalossa ilman tappioita aloittaneen SaiPan hyvät otteet Kisapuistossa jatkuivat. JYP oli avauserän jälkeen SaiPan jyrän alla ottelun loppuun asti.

Torstaina Turussa TPS:n voittanut SaiPa jatkoi vakuuttavia otteita kotikaukalossa. SaiPa oli JYPiä edellä avauserän jälkeen kaikessa. 4027 katsojaa saivatkin todistaa kotijoukkueen maali-iloittelun, kun JYP kaatui selkein 5-0-lukemin.

Avauserässä kummankin joukkueen pelissä oli vauhtia, mutta ratkaisevissa paikoissa kiekko poltteli lavassa. Hyvin erään lähtenyt SaiPa hiipui erän kuluessa, eikä rauhallisia ja kontrolloituja hyökkäyksiä erän loppupuolella enää nähty. Edes edellisessä pelissä TPS:ää vastaan hyvin toiminut ylivoima ei toiminut Tuomas Pihlmanin jäähyn aikana.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan JYP oli avauserässä askeleen SaiPaa edellä.

- Erä oli todella vauhdikas. Varmaan yksi vauhdikkaimmista mitä ollaan tänä vuonna pelattu. JYP oli siinä meitä vähän edellä.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen vahvisti Tirkkosen väitteen ja oli tyytyväinen tapaan, jolla JYP avauserässä pelasi.

- Ensimmäinen erä oli sellaista kiekkoa, jota me tultiin tänne esittämään. Tiedettiin, että täällä odottaa kova vastus. Siinä pystyttiin vastaamaan haasteeseen.

SaiPa pommitti Tarkin vaihtoon

JYP tuli toiseen erään avauserän tavoin kovaa. Hyvä erän alku ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan SaiPa otti ohjat käsiinsä reilun 26 minuutin pelin jälkeen. SaiPa iski vajaaseen neljään minuuttiin kolme maalia ja pakotti Virtasen herättelemään jyväskyläläisjoukkuetta aikalisällä sekä maalivahdin vaihdolla.

SaiPa onnistui rikkomaan kuparisen siirretyn rangaistuksen aikana, kun Lasse Lappalainen tälläsi illan avausmaalin. Vain minuutti avaus maalista JYPin Darryl Boycen hyökkäyspään jäähy kostautui, kun Chad Rau ohjasi Sam Lofquistin syötön hiuksen hienosti maaliviivan yli.

JYPin peli hajosi SaiPan kahteen pikamaaliin. Tämän vahvisti myös Virtanen.

- Kahden maalin jälkeen meillä ei ns. pokka pitänyt ja rupesi tulemaan virheitä. SaiPa oli selvästi parempi, Virtanen tuskaili.

SaiPa onnistui vielä kertalleen JYPin sekoillessa, kun Petteri Nokelainen onnistui siirtämään SaiPan jo kolmen maalin johtoon. Kahden maalin Nokelainen oli tyytyväinen omaan peliinsä.

- Peli ja luistin kulki ihan hyvin. Pari maalia saatiin tehtyä, vaikka ketjukaverit ei oikein vielä löytynytkään. Siinä menee aina vähän aikaa totutellessa.

JYPin heikko vaihe katkesi 3-0-maalin jälkeen otetun aikalisän jälkeen. JYP-valmentaja herätteli joukkuettaan myös vaihtamalla maalin suulle Veini Vehviläisen. JYP saikin aikaan muutaman maalipaikan. Paras paikka siunaantui JYP-puolustaja Mikko Kaltevalle 2vs1-hyökkäyksen jälkeen. SaiPan maalivahti Jani Nieminen kuitenkin koppasi kiekon hanskaansa.

JYPin maalille vaihdettu Vehviläinen joutui ensimmäiseen kunnon testiin vasta toisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Ensimmäinen tilanteen Vehviläinen selvittikin, mutta seuraavassa hyökkäyksessä Nokelainen pääsi sutimaan lukemiksi jo 4-0.

Tirkkonen oli tyytyväinen joukkueensa peliin toisessa erässä.

- Saatiin onnistumisia ja lumipallo alkoi vyöryä eteenpäin. Pelattiin sen jälkeen fiksusti loppuun.

JYP ei saanut kiriä aikaan

Päätöserässä JYPin kovin taistelu oli jo laantunut. JYP ei saanut aikaan todellista loppukiriä missään vaiheessa. Loppukirin virittelyä häiritsi myös erässä tulleet kaksi jäähyä ja SaiPan hyvä pelaaminen johtotilanteessa.

SaiPan Sami Venäläinen pääsi vielä erän lopussa reilut viisi minuuttia ennen loppua kaunistelemaan päätöslukemiksi 5-0.