Taistelu välieräpaikasta kiihtyy - SaiPan ykkösketjun herättävä kevääseen

LIIGA / Ennakko
Kahdesta ensimmäisestä ottelusta ei ole tunnetta puuttunut.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
JYP ja SaiPa iskevät yhteen puolivälieräsarjansa kolmannessa ottelussa tiistai-iltana Hippoksella. Jos JYP voittaa ottelun, se siirtyy sarjassa jo 3-0-johtoon.

Jyväskylässä nähdään tiistai-iltana tärkeä ottelu koko SaiPan ja JYPin puolivälieräsarjan kannalta. Jos JYP voittaa myös kolmannen kamppailun, se on erittäin lähellä jatkopaikkaa. SaiPan voitolla koko sarjan voimasuhteet saattaisivat kääntyä täysin päälaelleen.

Vaikka SaiPa hallitsikin kahta ensimmäistä peliä ajoittain varsin mallikkaasti ja laukoi paljon, lappeenrantalaiset eivät päässyt murtautumaan todellisille maalipaikoille riittävän usein. JYP on puolustanut läpi sarjan oman alueen keskustaa erinomaisesti ja pakottanut lappeenrantalaisten hyökkäykset usein kulmiin. Vastaavasti JYP on päässyt ajamaan SaiPan päässä välillä helpohkosti parhaille paikoille.

JYP on onnistunut peluutuksessa

Monet ovat syyttäneet SaiPan kahdesta ensimmäisestä tappiosta maalivahti Jani Niemistä. Vaikka Nieminen onkin esiintynyt heikommin kuin virkaveli Tuomas Tarkki JYPin maalilla, tappioista ei voi osoittaa vain Niemistä. Koko keltamustan joukkueen on puettava työhaalarit niskaan ja vastattava JYPin asettamaan kovaan haasteeseen.

JYP on saanut turhan helposti etenkin SaiPan ykkösketjun pelin täysin sekaisin. David McIntyren johtaman kentällisen vaaralliset maalipaikat on laskettavissa yhden käden sormilla. Suurin syy sille on JYPin erinomainen peluutus, josta on annettava erityismaininta Marko Virtaselle. JYP-luotsin valinta peluuttaa lähes poikkeuksetta Miika Lahden johtamaa rouhijakenttää SaiPan ykköspyssyjä vastaan on osoittanut oikeaksi valinnaksi.

Lahden hyökkäysketju on myös viimeistellyt kahdessa kohtaamisessa JYPin kahdeksasta maalista peräti kolme.

SaiPan on vaikea vastata varsinkaan Jyväskylässä JYPin peluutukseen. Sen taakse on kuitenkaan turha mennä, sillä jos joukkue haluaa menestyä jokaisen ketjun on pystyttävä pelaamaan kaikkia vastaan. Muut kentälliset ovat tässä onnistuneet kohtalaisesti, mutta McIntyren, Chad Raun ja Tommi Jokisen on löydettävä vireensä ja osoitettava joukkueelle, että ykkösketju on valmis johdattamaan joukkueensa pitkälle.

SaiPalle vahvistusta sairastuvalta?

JYP lähtenee otteluun samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisiin otteluihin, sillä voittavaa kokoonpanoa harvoin vaihdetaan - etenkään pudotuspeleissä, joten peluutukseen ei ole odotettavissa muutosta.

SaiPa sen sijaan saattaa saada hyökkääjä Kevin Hendersonin takaisin kokoonpanoon. Maalivahti Jussi Markkasen pelaaminen puolestaan on epätodennäköistä. Sairastuvalla jatkavat edelleen varmasti hyökkäät Kim Strömberg ja Petteri Nokelainen.

Seuraa Heitä

Kalle Maalahti #18 | HV 71

Puolustaja

Oli pitkään loukkaantuneena kauden keskinvaiheilla. On kuitenkin saanut nyt pelituntuman takaisin ja pelaa itseluottamusta uhkuen viivassa.

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

On taklannut kahdessa ensimmäisessä pelissä kaikkea mikä liikkuu yhdessä Janne Kolehmaisen kanssa. Molemmissa otteluissa yksi taklaus on myös herättänyt keskustelua SaiPan kannattajissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle