Sarjan kuumin ketju saapuu Jyväskylään

LIIGA / Ennakko
Chad Rau on ollut vauhdissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
JYP pyrkii nappaamaan kauden toisen voittonsa, kun torstaina Jyväskylään saapuu kauden vahvasti aloittanut SaiPa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat perinteisesti olleet vauhdikkaita vääntöjä sarjapisteistä.

JYPin kausi on lähtenyt käyntiin voitolla ja tappiolla. Olennaista esityksissä on, kuten ennen kauden alkua ennakoitiin, että hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on taktisuudesta huolimatta lapsenkengissä.

Joukkue hyökkää rintamana keskialueen yli, mutta sen jälkeen alkavat vaikeudet, jotka olivat nähtävissä jo harjoitusotteluissa. Peliä tekevän sentterin puuttuminen johtaa epäkiekollisiin ratkaisuihin ja kiekosta luopumisiin väärillä kentän osa-alueilla.

Tällä hetkellä JYP on lähes vaaraton joukkue. Kahden ottelun perusteella Valtteri Kemiläinen johtaa yhdessä Mikko Luoman kanssa kiekollista peliä, kun muut Nolan Yonkmanin johdolla yrittävät selviytyä helposta ensimmäisestä syötöstä.

Suuri mielenkiinto JYPin puolelta kohdistuu siihen, että saako Joose Antonen mahdollisuuden tuoda uutta eloa JYPin hyökkäyspelaamiseen. Tästä mahdollisuudesta kieli se, että Markus Nenonen pelasi eilen Mestiksen puolella.

Sputnik hurjassa lennossa

Hurrikaaneilla ei omalla aluellaan ole ongelmia liiemmin ollutkaan – ennen tätä iltaa. SaiPa pystyy "Frölundamaiseen" nopeaan jääkiekkoon, johon JYP-alakerta ei ole tottunut.

Lappeenrantalaiset ovat aloittaneet kautensa kolmella voitolla, vaikka yksi piste matkasikin KooKoon mukana Kouvolaan liigan avauskierroksella. Tuon jälkeen meno on ollut varsin vakuuttavaa, kun KooKoo ja HIFK kaatuivat yhteismaalierolla 11−3. 

SaiPa on noussut muutamassa vuodessa todelliseksi mitalikandidaatiksi. Tällä hetkellä Pekka Tirkkosen joukot kykenevät pelaamaan samalla identiteetillä ottelusta toiseen, ja vain pelaajien sen hetken ratkaisut ratkaisevat, päättyykö ottelu tappioon vai voittoon. Toki suhteessa aina vastustajaan.

SaiPan suurimpana aseena on kauden vahvasti aloittanut "McRauno", David McIntyre-Petteri Nokelainen-Chad Rau. Kun tähän lisätään vielä puolustaja Sam Lofquist, on sputnikien supernelikko iskenyt yhdeksän SaiPan kauden 14:stä maalista.

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Vahvasti kautensa uudessa seurassa aloittanut Kolehmainen on ihastuttanut rymistelyllään. Muodostaa Miika Lahden kanssa pelottavan parin vastustajan peliä avaavalle puolustajalle.

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Lofquist on osoittanut alkukaudella kuuluvansa hyökkäävien puolustajien eliittiin. Vahva kauden alku on tuonut jo neljä osumaa kauden kolmessa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle