JYPin ketsuppipullo räjähti täydellä paineella

LIIGA / Raportti
JYPin juhliminen oli tuttu näky.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
SaiPa saapui Jyväskylään eilisen ottelun rasitus jaloissaan, kun JYP sai rauhassa hakea lataustaan. SaiPan rasitus alkoi näkyä ottelun mittaan enemmän ja enemmän, ja lopulta ottelu pääsi repsahtamaan. JYP nappasi täyden pistepotin 5−1-voitolla.

SaiPa jäi puolustusasemiin jo ottelun alussa, mutta taistelu oli sinnikästä. Keltamustien pääsemistä omaan tekemiseen kiinni ei helpottanut Mikko Kaltevan avausmaali, jota edelsi Simo-Pekka Riikolan jäätävä harhasyöttö.

Vaikka JYP pysyikin kuskin paikalla läpi pelin, taisto eteni 1−0-tilanteessa aina päätöserän alkupuolelle saakka. Johan Larssonin tasoitusosuma oli lopulta laiha lohtu, kun JYP hakkasi päätöserään vielä neljä osumaa. Loppulukemat kirjattiin JYPille 5−1.

− JYP oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien parempi. Edes päätöserän tasoitusosuma ei herättänyt meitä taisteluun, Pekka Tirkkonen tuskaili.

− Pelissämme näkyivät ne elementit, joita lähdimme hakemaan. Jalkavuus ja sopiva kamppailupelaaminen olivat tänään isossa roolissa, tuumi Marko Virtanen.

SaiPa poissa raiteiltaan

SaiPan keskiviikkoinen voitto HIFK:sta vei lappeenrantalaiset sarjan kärkeen. Vaikka Tirkkonen ei asiaa tahtonutkaan myöntää, peräkkäisinä päivinä pelaaminen näkyi vierailijoiden esityksessä.

Jo avauserässä JYP oli jatkuvasti askeleen edellä, eikä SaiPa päässyt missään vaiheessa isäntien tasolle. Paras osoitus liikkeen puutteesta oli SaiPan huima jäähymäärä, kun lappeenrantalaiset istuivat jäähyaitiossa yhdeksän kertaa.

Tirkkoselta ei päänsilityksiä irronnut.

− Emme pystyneet tuomaan kamppailemiseen ja luisteluun sitä tasoa, mikä meille eilen oli. Vastustaja sai meidän epäpelaamisesta kuusi ylivoimahyökkäystä.

− Periaatteessa sinniteltiin ihan hyvin mukana. Ero tulostaululla olisi ihan yhtä hyvin voinut olla kahden erän jälkeen huomattavasti suurempi, Tirkkonen manasi.

Suurimmat risut ansaitsee kuitenkin SaiPan hyökkäyspelaaminen, joka oli täysin ponnetonta. Erityisesti Petteri Nokelaisen johtama ykkösvitja oli jopa yllättävän näkymätön, vaikkakin oli rakentelemassa vierailijoiden ainoaa osumaa.

Tähän oman osansa toi Miika Lahden johtaman ketjun pelaaminen. David McIntyren kuumentaminen aloitettiin jo hyvissäajoin, eikä Chad Rau tahtonut päästä tekemään taikojaan kiekon kanssa.

JYPin pitkä piina päätökseen

Yksi suurimpia syitä siihen, että lukemat olivat kahden erän jälkeen vain 1−0, oli JYPin ponneton ylivoimapelaaminen. Ennen Janne Tavin päätöserässä iskemää ylivoimamaalia hurrikaaniryhmä kerkesi tahkota miesylivoimalla 19 minuutin ajan ilman yhtäkään ylivoimamaalia.

− Ylivoimapelaaminen oli puolihankalaa. Siinä oli meidän sudenkuoppa, mutta onnistuimme väistämään sen päätöserän maaleilla, Virtanen huokaisi.

− Halusimme vain yksinkertaistaa ylivoimaa päätöserään, laukominen tahtoi välillä unohtua. Täytyy toki myöntää, että SaiPa pelasi hyvää alivoimaa.

Päätöserä oli muutenkin JYPille varsin riemukas. Ylipäätään kiekon maaliin saaminen on ollut varsin hankalaa koko alkukauden ajan, mutta tänään sillä saralla tuli tärkeitä onnistumisia. Erityisesti pirteästi esiintyneen Mikko Salmion kaksi täysosumaa voivat nousta suureen arvoon.

Joukkueet jatkavat liigataipaleitaan viikonloppuna JYPin matkatessa lauantaina Pelicansin vieraaksi. SaiPa puolestaan isännöi Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo