JYP otti toisen selkävoiton SaiPasta - Lahdelle taas kahden pisteen ilta

LIIGA / Raportti
Miika Lahti jatkoi teräviä otteitaan SaiPaa vastaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Joukkueiden toinen kohtaaminen oli ensimmäistä tasaisempi. Ensimmäisen erän jälkeen JYP kuitenkin onnistui ottamaan ottelun ohjakset käsiinsä. SaiPa laukoi vimmatusti edellisen ottelun malliin, mutta JYPin maalilla Tuomas Tarkki varmisti joukkueelleen voiton.

Joukkueet lähtivät illan otteluun täysin identtisillä kokoonpanoilla edelliseen otteluun nähden. Kotijoukkue SaiPa sai otteluun painajaismaisen alun, kun Mikko Kalteva viimeisteli JYPille ensimmäisen osuman jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Kaksi osumaa edellisessä ottelussa viimeistellyt Miika Lahti sai syöttöpisteen hieman onnekkaaseen osumaan.

SaiPa sai kuitenkin heti perään mahdollisuuden vastaiskuun ylivoimalla. Kiekko löysikin tiensä verkon perille heti erikoistilanteen alussa, mutta tuomari oli jo ehtinyt pistää pillin herneen liikkeelle. Vihellys tuli hieman ennenaikaisesti, sillä kiekko lipui maalivahti Tuomas Tarkin varusteista pelattavaksi.

SaiPa sai ylivoimakuvionsa hyvin pyörimään, ja joukkue sai maskimiehen kautta vaarallisia kiekon ohjauksia aikaiseksi. David McIntyre karvasi kiekon JYP-maalin takana ja sitä seuranneessa maalintekotilanteessa vierasjoukkue joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Tällä kertaa SaiPa ei enää antanut rikettä anteeksi, vaan tasoitti ottelun Brett Carsonin tulisella laukauksella.

SaiPa oli hallinnut ottelua selvästi ja vastannut hyökkäyspään pyörityksistä osin JYPin rangaistusten vuoksi. Ensimmäistä erää oli pelattu jo 16 minuuttia, kunnes Jani Nieminen kotijoukkueen maalilla torjui ottelussa ensimmäisen kerran.

JYPin puolustus oli ajoittain helisemässä kovaa karvaavan SaiPan kynsissä, ja kotijoukkue menikin ottelussa johtoon Elmeri Kaksosen viimeistelemällä osumalla. Hetkeä aikaisemmin JYP oli hukannut ylivoimatilaisuutensa, kun SaiPa kärsi rangaistuksen liian monesta kenttäpelaajasta.

Toisen erän alussa ei pelikatkoja liiemmin nähty. Joitakin taklauksia lukuunottamatta peli soljui rauhallisesti kenttäalueen päästä toiseen. Joukkueet selvästi varoivat myös rangaistusten ottamista ja kaikki epäurheilijamaisuus oli karsittu pois.

Erän edetessä vaarallisia maalintekotilanteita alkoi tulla molemmille joukkueille. Laukaukset kuitenkin pääosin pysähtyivät puolustajiin tai viuhuivat maalien ohi. Erän puolivälissä molemmilla maalivahdeilla oli ainoastaan kaksi torjuntaa.

JYP oli joukkueista seuraava, joka onnistui lopulta laittamaan kiekon maaliin. Petr Hubácek oli maalin edessä ohjaamassa kiekkoa ja viimeisteli myös lopulta osuman.

Tuomas Pihlman otti vaihtoaitioiden edessä kevyitä tanssiaskelia Ville Hämäläisen kanssa ja tuomarit kävivät erottelemassa pelaajat toisistaan. Pihlman kävi myöhemminkin erässä kuumana ja laitahyökkääjän taklattua vihellyksen jälkeen SaiPan McIntyrea, laittoivat tuomarit pelaajan viimein jäähtymään.

Tarkki JYPin maalilla otti alivoimatilanteessa tärkeitä torjuntoja joukkueelleen.

JYP karkasi ja Tarkki paikkasi virheet

Tasalukemissa alkaneen kolmannen erän alku oli katkonainen, eivätkä joukkueet meinanneet saada millään rakennettua hallittuja hyökkäyskuviota. JYP meni ottelussa johtoon, ja johtomaali oli Jani Tuppuraisen näytöstä. Joukkueensa kultaista kypärää kantava laitahyökkääjä laukoi harhautuksen jälkeen kiekon Niemisen selän taakse.

JYP teki myös ottelun seuraavan maalin. Osuma oli Lahden käsialaa ja kääntölaukaus meni helponnäköisesti kotijoukkueen maaliverkkoon. Maali sekoitti SaiPan pelin hetkeksi aikaa ja ottelun hallintaa piti itsellään maalin jälkeen selvästi vierasjoukkue.

SaiPa sai itseluottamustaan takaisin, mutta JYP yritti iskeä terävästi takaisin hyökkäykseen pakotetun kotijoukkueen virheistä. SaiPalle avautui mahdollisuus takaa-ajoon, kun JYPin Anssi Löfman otti rangaistuksen kampituksesta. Hyvästä yrityksestä huolimatta ylivoimakuviot eivät tuoneet kotijoukkueelle toivottua tulosta.

Ottelun lopussa SaiPa yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta JYP onnistui pitämään maalinsa tyhjänä loistavasti pelanneen Tarkin johdolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle