Kalteva päätti SaiPan pyristelyn voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
JYP yritti keksiä maalinteon reseptiä ottelun viimeisellä minuutilla aikalisänsä aikana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin ja SaiPan kauden neljäs kohtaaminen lauantaina päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon. Peli ratkesi vasta voittolaukauskilpailun neljännellä kierroksella, kun JYPin Mikko Kalteva iski kiekon ohi SaiPan Jussi Markkasen.

Lauantai-illan ottelussa Hippoksella kohtasi kaksi pudotuspelien kotiedusta taistelevaa joukkuetta. Ennen ottelua kotijoukkue JYP piti hallussaan sijaa neljä 98 pisteellään ja vierasjoukkue SaiPa majaili 92 pisteellään sijalla viisi.

Ottelun panos kävi selväksi katsojille jo ensimmäisestä erästä lähtien. Ensimmäisiä pystypaineja todistettiin jo ennen erän puoltaväliä, ja sen jälkeenkin yhteenottoja nähtiin tasaiseen tahtiin.

− Peli oli pitkälti sellainen kuin ajattelimmekin. Mitään ei saanut ilmaiseksi, hyvin playoff-henkinen peli. Taistelimme molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Viimeisestä viidestä pelistään vain yhden voittanut jyväskyläläisjoukkue iski ottelun avausmaalin jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. SaiPan sekoillessa vaihtotilanteessa kotijoukkue JYP pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta.

Kotijoukkueen ei tarvinnut mallailla ylivoimaansa kahtakymmentä sekuntia pidempään, kun Joonas Nättinen jo iski kiekon pussiin Mikko Kaltevan ja Tuomas Pihlmanin syötöistä.

SaiPa iski 1−1-tasoitusmaalinsa alivoimalla. Maali oli Ville Hämäläisen käsialaa. Syöttöpisteen alivoimamaaliin kirjautti Sami Venäläinen.

SaiPan peli kaatui heikkoihin syöttöihin

Lukuisten jäähyjen siivittämä toinen erä oli pääasiassa JYPin hallintaa. Kotijoukkue sai luotua lukuisia vauhdikkaita hyökkäyksiä lappeenrantalaisjoukkueen puolustuspäähän. JYPin paineistaessa SaiPalla oli vaikeuksia saada purettua kiekkoa omasta päästään. JYPin otteesta ja molempien joukkueiden ylivoimamahdollisuuksista huolimatta toinen erä oli maaliton.

− Kiekollisesti nihkeä peli meiltä tänään. Meidän syöttöjen laatu ei ollut tänään sitä luokkaa mitä tuo peli olisi vaatinut, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen aloitti.

− Toisessa erässä meillä oli pitkiä puolustuskausia omissa, mistä piti purkaa kiekkoa. Purkukiekot jäivät vähän sinisen alle ja JYP sai vielä jatkettua painetta, jolloin jouduimme pelaamaan todella pitkäjaksoisesti omassa päässä. Niihin tilanteisiin meidän pitäisi saada enemmän terävyyttä ja sellaista halua purkaa se tilanne, Tirkkonen jatkoi.

Toisen erän paras maalipaikka oli ottelun avausmaalin iskeneellä Nättisellä, kun hän pääsi huitomaan kiekkoa maalin kulmalta sisään. SaiPa-pelaajien mailat saivat kuitenkin estettyä kiekon lipumisen maaliviivan yli.

Kolmannessa erässä maaleja nähtiin toisenkin erän edestä, kun vierasjoukkueen Matti Järvinen iski joukkueensa 2−1-johtoon heti erän ensimmäisillä minuuteilla. Järvisen maaliin syöttöpisteen nappasi myös ensimmäisen maalin syöttänyt Venäläinen.

JYPin 2−2-tasoituksen iski puolustaja Juuso Pulli. Esityön maaliin tekivät Darryl Boyce ja Pihlman. Kolmannen erän loppu oli rikkonainen jäähyjen takia ja ottelun varsinainen peliaika päättyi samoissa lukemissa.

Ottelun ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, joka venyi neljännelle kierrokselle ennen kuin kummankaan joukkueen pelaaja onnistui maalinteossa. Ottelun ratkaisseen maalin iski siis JYP-puolustaja Kalteva.

− Ehkä se on minulle vähän helpompaa, kun minulla ei ole niin montaa kikkaa mitä käyttää. Ei ole vaikeaa päättää mitä tekee, Kalteva kommentoi hymyssä suin voittomaalikilpailussa tekemäänsä maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo