JYP ehjällä esityksellä avausvoittoon - Lahti maalasi ja ärsytti

LIIGA / Raportti
Miika Lahti oli mukana niin hyvässä kuin pahassakin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin ja SaiPan ensimmäisessä kohtaamisessa tämän kevään puolivälierissä riitti tunnetta. Lopulta JYPin tiivis puolustaminen ja tehokas hyökkäyspelaaminen toivat jyväskyläläisille 4-1-voiton.

JYPin ja SaiPan välinen puolivälieräsarja lähti käyntiin vauhdikkaissa merkeissä. Ottelun aikana kehittyi jo muutamia taistelupareja, jotka tulevat varmasti selvittelemään välejään myös tulevissa otteluissa.

Perjantai-illan ehdoton hahmo oli Miika Lahti, joka teki kaksi maalia, ja pimensi yhdessä ketjukavereidensa kanssa SaiPan ykkösketjun. Lahti myös onnistui horjuttamaan SaiPan David McIntyren pelihuumoria läpi ottelun.

JYPin Marko Virtanen oli vähäsanainen taiston tauottua.

- Pelattiin tehokas avauserä, mutta toisessa erässä kiekot jäi keskialueelle

- Itse ottelu oli odotetunlainen, eli otettiin mittaa ja kipinät lenteli molemminpuolin, Virtanen kommentoi avausottelua. 

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan ei ollut pettynyt omiensa esitykseen, vaikka tappio tulikin. Jussi Markkasen pelikunnosta SaiPa-luotsi halunnut kertoa.

- Pelattiin hyvä peli, ja ei me oltu pelillisesti jäljessä. JYP oli maalinedustalla vahvempi ja sai pomppuja, joita me ei saatu. 

- Olisi pitänyt tehdä maali tai kaksi alkuun, niin pelin suunta olisi muuttunut. Alun jälkeen jäätiin sitten liikaa pyörimään kulmiin, Tirkkonen analysoi.

JYP tehokkaana maalipaikoissa

Ottelun avauserästä ei tunnetta ja tilanteita puuttunut. Lähes jokaisen pelikatkon alussa käynnistyivät pienet nahinat jossakin osassa kenttää. Tilanteista ei kuitenkaan jaettu turhaan jäähyjä.

Pelillisesti SaiPa oli alussa JYPiä edellä, ja lappeenrantalaiset saivat luotua huomattavasti JYPiä enemmän maalipaikkoja. Laadukkaista maalipaikoista huolimatta kiekko ei eksynyt JYP-vahti Tuomas Tarkin taakse. Lähimpänä maalia oli Elmeri Kaksonen, jonka ohjaus kilahti ylärimaan.

JYP pääsi peliin mukaan paremmin erän puolivälin jälkeen, ja jyväskyläläisten Markus Nenonen onnistuikin viemään JYPin johtoon. Tämän jälkeen pelin suunta kääntyi täydellisesti. JYP sai luotua vaihdoista toiseen paikkoja SaiPan päähän, kun taas JYP-vahti Tarkki sai olla lähes koko loppuerän rauhassa.

JYPin parantuneet otteet palkittiin vielä kahdesti erän lopussa, kun Jani Tuppurainen ja Lahti onnistuivat maalinteossa alle minuutin välein. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen selvässä 3-0-johdossa.

SaiPa ei pystynyt horjuttamaan JYPin johtoasemaa

Toisessa erässä ottelun intensiteetti laski huomattavasti. JYP keskittyi puolustamaan kolmen maalin johtoaan, ja SaiPa yritti puskea väkisin maalipaikoille. Lappeenrantalaiset eivät kuitenkaan päässeet ykkössektorin maalipaikoille, joten todellisia tilaisuuksia kavennusmaalien tekemiseen ei juuri ollut.

SaiPan maalilla Jani Nieminen oli erän keskivaiheilla pitkän tovin täysin ilman töitä maalillaan. Kun JYP sitten sai rakennettua paikan SaiPan maalille, kiekko löysi myös tiensä verkkoon. Nopean vastaiskun päätteeksi Lahti siirsi illan toisellaan JYPin jo ratkaisevan tuntuiseen neljän maalin johtoon.

Vain hetki ennen JYPin maalia tunteita kuumensi Tuomas Pihlmanin taklaus Simon Backmaniin. SaiPa-pelaajien mielestä JYP-hyökkääjä taklasi Backmania selästä päin, mutta ottelun tuomariston mielestä taklaus oli puhdas, ja tilanteesta ei annettu jäähyä.

Viimeisellä 20-minuuttisella pelin kuva oli hyvin samantyyppinen kuin toisessa erässä. SaiPa painoi peliä JYPin päätyyn, mutta jyväskyläläisten maalilla Tarkki nappaili kiekkoja helposti kiinni. JYPin oma hyökkäyspelaaminen oli hyvin vaisua läpi erän.

Tarkin hyvistä otteita huolimatta SaiPa sai kiekon kertaalleen JYP-maaliin. Kiekon maaliin survoi väkisin Sami Venäläinen reilut kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua.

SaiPan kiristä huolimatta ottelussa ei nähty enempää maaleja, ja JYP pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle