Matka kohti maljaa alkaa - kestääkö McIntyren pää kylmänä?

LIIGA / Ennakko
Miika Lahti ketjuineen saa tehtäväkseen pimentää David McIntyren johtaman kentällisen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Odotukset ovat kovat, kun SaiPa ja JYP iskevät yhteen jälleen puolivälierissä. Kaksi vuotta sitten pelattu edellinen puolivälieräsarja venyi aina seitsemänteen otteluun asti. Silloin illan vierasjoukkue SaiPa eteni parista välieriin. Nyt edessä on kuitenkin uusi sarja ja uudet lähtökohdat.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Voitot näistä otteluista menivät JYPille 3-1.

Molemmilla joukkueilla varaa parantaa

Vaikka pudotuspelit ovatkin aivan eri maailma, puoli vuotta kestänyttä runkosarjaa ei kannata unohtaa. Varsinkaan viimeisimpiä otteluita ennen kevään kovien pelien alkua, sillä niiden perusteella kummallakin joukkueella on varaa parantaa. On kuitenkin muistettava, että molemmat joukkueet pelasivat runkosarjan lopussa paineitta ilman suuria panoksia.

SaiPan ehdoton iskun paikka on illan ottelussa sekä koko sarjassa JYPin rikkonainen puolustus. Valtteri Kemiläisen ja Sami Nikun loukkaantumisen myötä jyväskyläläisten puolustuskuviot ovat menneet uusiksi niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

Repaleisen puolustuksen koville laittanee ainakin David McIntyren johtama SaiPan ykkösketju. Kentällä se saa vastaansa todennäköisesti Miika Lahden johtaman kentällisen. Lahti yhdessä ketjukavereidensa kanssa yrittää varmasti kuumeentaa helposti hermostuvaa McIntyrea. SaiPan kannalta olisi toivottavaa, että kanadalainen malttaa pitää päänsä kylmänä.

JYPin ehdoton valtti on joukkueen tasaisuus. Vaikka joukkueella ei olekkaan SaiPan ykkösketjun tasoista kentällistä, Marko Virtasen johtama ryhmä on tasainen. Maalintekopotentiaalia sekä taitoa löytyy jokaisesta kentällisestä.

Varsinkin kotiotteluissaan JYP tulee varmasti käyttämään laajaa materiaaliaan tasaisesti, mikä aiheuttaa SaiPalle omat ongelmansa peluuttamisen suhteen. Lappeenrantalaisten on varottava ettei JYP luistele niin sanotusti jalkoja alta joukkueen ykköspyssyiltä heti otteluiden alussa.

Kotiedulla suuri merkitys

Molemmat joukkueet olivat hyvin tasavahvoja niin koti- kuin vieraskaukalossakin runkosarjassa. Suuria eroja kerätyissä pisteissä ei ollut.

Näistä lähtökohdista katsottuna kotietu voi nousta arvoon arvaamattomaan koko sarjan lopputuloksen kannalta. Tasaisten joukkueiden kohdatessa kotiyleisön tuki auttaa usein kotijoukkueen voittoon. Näin kävi myös kahden vuoden takaisessa puolivälieräsarjassa, kun SaiPa nousi viimeisessä ottelussa kahden maalin takaa-ajoasemasta aina voittoon asti.

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

SaiPan tehokkain pelaaja runkosarjassa. Johtaa yhtä Liigan parhaista ketjuista, ja kanadalainen on tärkeässä roolissa ketjun pelinrakentajana. Runkosarjan lopussa ei hermostunut, vaikka vastustajat tökkivätkin. Kestääkö pää kylmänä myös pudotuspeleissä?

Miika Lahti #28 |

Keskushyökkääjä

Lahden kentällinen tulee todennäköisesti pelaamaan McIntyren johtamaa kentällistä vastaan. Lahti osaa ärsyttää ja kuumentaa vastustajia omilla kepposillaan. Onnistuuko kentällinen pitämään SaiPan ykköspyssyt poissa ykkössektorilta?

» Lähetä palautetta toimitukselle