Katkeaako Kerhon kotitappioputki?

LIIGA / Ennakko
HPK:lla on lauantain kamppailuun kovin erikoinen lähtöasetelma. Ritaripaidat ovat harvemmin hävinneet kolme perättäistä kotiotteluaan - ja vielä varsinaisella peliajalla. HIFK puolestaan tahkosi perjantai-iltana aina rankkareihin asti TPS:aa vastaan.

Helsinkiläisten kova taisto saattaa tuoda HPK:lle melkoisen edun lauantain peliin. IFK haki tasoitusmaaliaan käytännössä alle kolmen ketjun voimin. Lopulta tasoitus tuli, mutta väsymys saattaa kovan pelin jälkeen olla rankka.

Hyökkäyspäässä Rem Murray on ollut loistovireessä koko kauden. Laitahyökkääjiensä Ilkka Pikkaraisen ja Janne Laakkosen kanssa kanadalainen muodostaa HIFK:n parhaiten toimivan kokonaisuuden. Alkukaudella syöttökoneena kunnostautunut Steve Guolla on puolestaan ollut hienoisessa epävireessä viime pelit.

Loukkaantumisestaan toipunut Pasi Saarinen on tuonut ajoittain yskähdelleeseen ylivoimapeliin uudenlaista ryhtiä. Joukkueen selkeästi paras kiekollinen puolustaja on kuitenkin Cory Murphy, joka oli osallisena perjantainakin HIFK:n molemmissa täysosumissa.

Jos IFK:n puolustajien kiekollinen pelaaminen on asettumassa uomiinsa, on vastaava kohta ollut kenties suurin yksittäinen syy Kerhon heikkoihin tuloksiin. Erityisesti Lukkoa vastaan oli havaittavissa, että joka ikinen puolustaja sähläsi helpoissakin syötöissä. Ainoastaan Mika Strömberg näyttää nostaneen tasoaan maaottelutauolla - tai sitten kyseessä on silmänlume, joka johtuu muiden vajoamisesta alemmas.

Hyökkääjiäkään ei Hämeenlinnassa voida onnistumisista liiemmin taputella, vaikka Lukko-ottelun päätöserässä ketsuppipullo näyttikin jonkin verran auenneen. Jonas Andersson on loistava esimerkki HPK:n viime aikojen pelaamisesta - asenne tuntuu olevan kunnossa ja luistin liikkuu hienosti, mutta pelissä ei ole kunnon ajatusta. Ruotsalaishyökkääjäkin on tullut paremmin tunnetuksi tavastaan käyttää teräsuojia erätauolle poistuessaan, kuin maalivainustaan.

Välieräuusintaa vai jotain muuta?

Kun vastakkain ovat viime kevään pudotuspeleissä yhteen iskeneet joukkueet ei voida jättää mainitsematta revanssihengen olemassaoloa. Moni HPK-kannattaja on jälkeenpäin puhunut jopa IFK-sarjan olleen viime kauden moraalinen finaali - sen verran kiivas taisto joukkueiden välillä käytiin.

Nyt tilanne on jokseenkin toinen. IFK on pudonnut jo jonkin verran kuuden parhaan joukosta ja Kerho on hakannut päätään seinään kotikaukalossa. HPK on säilynyt sarjakakkosena vain Jokereiden kompuroinnin ansiosta.

Molemmista joukkueista löytyy annos intoa näpäyttää entistä seuraansa. HIFK:n Janne Laakkonen puhkesi aikanaan kukkaan Hämeenlinnassa ja Pasi Nielikäinen elvisteli Kanada-maljan kanssa viime keväänä.

Ritaripaitojen riveistä löytyvät puolestaan merkittävimpinä ykkösketjun Aki Uusikartano sekä IFK:ssa vuoden tulokkaaksi valittu Joonas Vihko.

Rinkelinmäen lehtereiltä saattaa olla lauantaina löytää vapaita paikkoja, sillä IFK on perinteisesti täyttänyt hallin hyvin. Samaa on odotettavissa tälläkin kertaa, sillä Helsingistä saapuu varmasti lähes Jokereiden fanilauman veroinen kannatusryhmä. HPK:n kannattajat puolestaan saapuvat toiveissaan vihdoinkin nähtävä parempi esitys.

HPK:n ase tulee olemaan vauhti, jolla se voi jyrätä perjantaina pitkän ottelun pelanneen vastustajansa väsyksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle