Syttyykö IFK kotikaukalossaan?

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja HIFK:n välieräsarja alkoi Hämeenlinnassa ilman suuria yllätyksiä. Kotijoukkue HPK vei ottelun lukemin 4-1. HIFK lähtee sarjan toiseen otteluun pelaamaan ensimmäisen voittonsa lisäksi mahdollisuuksistaan koko sarjassa.
taustaa

Ottelusarjan ennakko
[lue lisää]



Ensimmäinen ottelu
[lue lisää]

Torstain tapahtumat etenivät Jukka Jalosen käsikirjoituksen mukaisesti. 4-1-voitollaan HPK sai sarjaan juuri sellaisen alun kun halusinkin. Joukkue pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia, teki tarvittavat maalia ja kanadalaisveskari Andy Chiodo onnistui maalillaan erinomaisesti.

HPK:n voitto ei ollut yllätys, sillä IFK on voittanut Rinkelinmäellä tällä vuosituhannella kaksi ottelua. Lisäksi pitkässä sarjassa juuri ensimmäisessä ottelussa kotiedulla on suurin merkitys. IFK:llakin on siis mahdollisuuksia, varsinkin jos se pääsee yrittämään vierasvoittoa Hämeenlinnasta neljä kertaa. Tämä skenaario vaatisi kuitenkin IFK:lta puhdasta kotisaldoa, ja siitä mahdollisuudesta pelataan lauantaina.

IFK:n valmentaja Paul Baxter on korostanut koko vuoden avainpelaajien onnistumisen merkitystä. Baxterin filosofiassa tähdet saavat paljon peliaikaa ja ratkaisevat ottelut. HPK:lla tämä yhtälö toimi ensimmäisessä ottelussa, kun Chiodo ja ykkössentteri Ville Leinon ketju olivat esillä. IFK:n tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen ulkomaalaisilta pelaajilta odotetaan maaleja.

Toistaiseksi parhaiten huutoon on vastannut Rem Murray, joka on tehnyt maalin neljässä viidestä joukkueiden kohtaamisista tällä kaudella. Tehopuolustaja Cory Murphy olisi IFK:lle elintärkeä pelaaja, mutta hänen tehonsa näyttäisivät olevan rajoitetut mahdollisten loukkaantumisten takia. Maalilla Jan Lundellin pitää venyä parempaan suoritukseen kuin ensimmäisessä pelissä. Sarjassa vahvoilla on se joukkue, jonka maalivahti pystyy pelaamaan neljä ottelua erityisen korkealla tasolla.

Sarjassa siirrytään Hämeenlinnasta Helsinkiin, mikä muuttaa joitain asioita. IFK on pelannut Baxterin alaisuudessa kotonaan avoimemmin kuin vieraissa. Lisäksi pieni kotikaukalo ja yleisön kannustus saattaisivat muokata IFK:n pelaamista aktiivisemmaksi. Toisaalta sarja on vasta alussa, eikä Baxterillä ole välttämättä haluja lähteä avaamana hanoja vielä tässä vaiheessa.

HPK:lle tuleminen Helsinkiin ei ole välttämättä ollenkaan paha paikka. Joukkue pelaa nopeaa peliä ja pystyy tekemään maaleja myös vastaiskuista, mikäli IFK yrittää ottaa kaukalon tapahtumat haltuunsa ja pyrkii olemaan hallitsevampi osapuoli. Jukka Jalosen pelaajat malttavat pelata vieraissa myös vähemmän hallitsevaa peliä ja iskevät tehokkaasti silloin kun paikkoja avautuu.

On hyvin epätodennäköistä, että HPK menettäisi malttiaan vieraissa, ja sortuisi liikaan yrittämiseen tai jäähyilyyn. HPK:n suoritustaso on siis tiedossa, ja ottelu kulminoituukin siihen, miten IFK pystyy parantamaan peliään ja kuinka kotijoukkueen paketti pysyy kasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle