HPK palasi pohjalta voittajaksi

LIIGA / Raportti
Kolmen umpisurkean kotiottelun taapertamisen jälkeen Rinkelinmäellä nähtiin jälleen aivan eri tasolla pelannut HPK. Vierailija HIFK ei jäänyt paljon jälkeen tarjoten väkevän vastuksen, mutta täysi pistepotti jäi jännittävien vaiheiden jälkeen ylivoimatilanteensa hyödyntäneelle Pallokerholle.

Ottelu oli tyypillinen näiden joukkueiden kohtaaminen HPK:n kotiareenalla. HPK hallitsi pelin kulkua kiekollisella pelaamisellaan ja nopeilla suunnanmuutoksilla. HIFK vastasi Kerhon liikkeeseen kovuudella molempien maalien edustalla ja suoraviivaisella peruspelaamisella.

Lauantai-illan taisto houkutteli lähes täyden hallin katsojia, kuten HIFK tekee aina Hämeenlinnassa. Joukkueiden pelaajat olivat virittäytyneet tiukkaan kohtaamiseen. Rinkulalla nähtiinkin hyvätasoinen, tiukka ja fyysinen taisto.

- Ansaitsimme voiton, vaikka se olikin noin niukka. Maalipaikkoja meillä ei ollut lähellekään noin paljon kuin mitä Lundellin torjuntoja oli, eikä peli nyt niin selvä ollut, kommentoi ottelua HPK:n valmentaja Jukka Jalonen.

Torjuntatilaston valossa kotijoukkue oli aktiivisempi joukkueista. HIFK:n maalivahti Jan Lundell keräsi ottelussa peräti 57 torjuntaa, kun Kerhon maalilla Mika Oksa selvisi 23 torjunnalla. Tästä huolimatta maalipaikat jakautuivat melko lailla tasan, ja molempien joukkueiden tuhlailtua laatupaikkoja ottelu olisi voinut päättyä kumman hyväksi tahansa.

- Selkäranka olisi pitänyt nitkauttaa poikki jo aiemmin, mutta eväät eivät vielä aivan riittäneet, eikä kiekkokaan kieltämättä pomppinut. Lundell oli kyllä erittäin hyvä tänään ja piti HIFK:ta pystyssä, Jalonen jatkoi.

HPK ei säästellyt itseään mustelmilta

Heti alusta alkaen näki, että HPK:n valmentaja Jukka Jalonen oli painottanut joukkueelle vastustajan maalin eteen menemisen tärkeyttä. Vaikka vastassa oli fyysisesti pelaava HIFK-puolustus, josta etenkin pakkipari Robert Schnabel - Teemu Laakso tarjosi säälimättä mustelmia luukulla, menivät Kerhon hyökkääjät siekailematta Lundellin eteen joka tilanteessa.

- Koko joukkue taisteli hyvin ja isolla sydämellä tänään, eikä heikkoja lenkkejä juuri ollut. Vähän erilainen peli kuin aikaisemmat kotipelit. Henkilökohtaisia virheitä ei tehty ja maalivahtipeli oli normaalin tuttua laadukasta, Jalonen kehui.

HPK:n hallinnan keskellä HIFK iski vastaiskuilla, ja karvasi tuttuun tyyliin syvällä vastustajan puolustusalueella.

- HIFK:n pelaamisessa oli tietty vaarallisuus, ja meidän piti olla koko ajan hereillä ja varuillaan. Oksa oli tänään mies paikallaan ja etenkin ensimmäisessä erässä hänellä oli muutama todella hyvä torjunta oikeaan paikkaan.

Ottelu ratkesi HPK:n toisessa erässä tekemään kahteen 5-3-ylivoimaosumaan. Vieraiden valmentaja Bob Francis ei täysin sulattanut tilanteista annettuja tuomioita.

- Erikoistilannepelaamisella oli huomattava merkitys pelin lopputulokseen. Tasakentällisin pelasimme hyvin, mutta on aina vaikeaa selviytyä 5-3-alivoimasta, joka tänään käänsi ottelun. Se on ollut meillä jatkumo, emmekä mielestäni ole ansainneet kaikkia jäähyjä, manasi Francis.

Tällä kertaa HIFK tosin joutui kahden miehen alivoimalle molemmissa tilanteissa kiekko katsomoon -säännön takia.

- Kolmannessa erässä pelasimme hyvin, mutta emme saaneet luotua tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, Francis kehui.

Kerholla tasaista, HIFK muutamien tähtien varassa

Kotijoukkueen ketjut esiintyivät hyvin tasaisesti, ja onnistujia oli useita. Ville Leinon rinnalle siirretty Joonas Vihko avasi maalihanat ottelussa yhdellä kauden näyttävimmistä yksilösuorituksista. Myös sentteri Leinon pelaaminen oli tutun näyttävää. Hannu Väisänen pelasi vahvan ottelun, vaikkei päässytkään pisteille.

Puolustuspäässä Mika Strömberg pelasi yhden vahvimmista otteluistaan tällä kaudella. Strömberg antoi jatkuvasti hyviä avauksia ja suoriutui oman pään pelaamisesta tällä kertaa varmuutta uhkuen. Myös pakkipari Mikko Mäenpää - Juuso Hietanen jatkoi varmoja otteitaan. Maalilla Mika Oksa nappasi joukon tärkeitä torjuntoja.

Sen sijaan Jani Hassisen pelaamisesta paras terä oli poissa, ja samoin pakkiparina pelanneiden David Schneiderin ja Veli-Pekka Laitisen ilta jäi alavireiseksi. Jari Sailion otteissa näkyy yhä pitkä pelaamattomuus.

Vieraiden näkyvin ketju oli Rem Murrayn johtama kolmikko laidoillaan Janne Laakkonen ja Ilkka Pikkarainen. Kimmo Kuhta tälläsi HIFK:n toisen maalin näyttävästi viivamiehen paikalta joukkueen pelatessa ylivoimalla, mutta muuten kakkosketjun suoritus jäi vaisuksi.

HIFK:n pakistossa pari Schnabel - Laakso pelasi paljon ja siivosi maalinedustaa railakkaaseen tyyliinsä sääntöjen rajamailla pelaten. Cory Murphy sai syöttöpisteen molempiin vieraiden osumiin.

HPK jatkaa kotiotteluitaan tiistaina, kun sen vieraaksi saapuu KalPa. HIFK kohtaa samana päivänä kotonaan SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle