Maalintekopeli

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja HIFK:n välisessä välieräsarjassa siirrytään tiistaina neljänteen peliin ja Helsinkiin. Toistaiseksi täysin käsikirjoituksen mukaan edennyt sarja alkaa siirtyä kohti ratkaisuvaiheitaan.
raportti

Ottelu kolme
[lue lisää]

HPK jatkoi kolmannessa ottelussa selkeää hallintaansa Rinkelinmäen peleissä. Selvä 5-0-kotivoitto vahvisti HPK:n kotietua, ja luo varmasti lisää paineita IFK:lle oman kotiottelunsa voittamiseen. Heikommin sijoittuneena joukkueena sarjaan lähtenyt IFK joutuu metsästämään vähintään yhtä voittoa Hämeenlinnasta, ja juuri tällä hetkellä tehtävä näyttää vaikealta.

HPK:n mahdollinen voitto tiistain pelistä ajaisi IFK:n selkä seinää vasten torstain viidennessä ottelussa. Voidaankin olettaa, että tässä vaiheessa IFK:lla ei ole mitään säästeltävää, vaan voittoa on lähdettävä hakemaan täysin panoksin.

- Veikkaan että aika hektinen alku tulee huomennakin. Siitä pitäisi hengissä selvitä keinolla millä hyvänsä. Mitä pidemmälle pystytään viemään peliä maaleitta, sitä parempi se on meille, HPK:n tehopuolustaja Mikko Mäenpää ennakoi.

Chiodo ykkösmies

Toistaiseksi sarjan avainpelaaja on ollut HPK:n maalivahti Andy Chiodo. Chiodo on jättänyt varjoonsa IFK:n Jan Lundellin ja myös koko IFK:n hyökkäyskaluston. IFK on pystynyt ohittamaan Chiodon vain kolme kertaa koko sarjan aikana. Isokokoinen, mutta nopealiikkeinen maalivahti on tylsyttänyt IFK-hyökkääjien laukaukset nopealla hanskallaan.

Hämeenlinnalaisten ennalta heikoimmaksi lenkiksi veikatussa puolustuksessa on toistaiseksi ollut parantamisen varaa. Maalivahti Chiodolla on ollut erityisen suuri rooli IFK:n maalimäärien pitämisessä alhaalla. HPK:n pakeista kapteeni Mikko Jokelalla on ollut yllättäviä vaikeuksia pysyä IFK-hyökkääjien perässä.

- Kyllä siinä aika helppo on pelata Chiodon edessä. Aika jäätävä äijä on ollut näissä peleissä ja pitänyt tarvittaessa koko joukkuetta pystyssä, Mäenpää kehuu kanadalaista.

Jotta IFK voisi pelata voitosta, on sen tähtihyökkääjien tehtävä parempaa tulosta. Runkosarjassa tehokkaimmin pelannut kaksikko Kimmo Kuhta – Steve Guolla on toistaiseksi ollut täysin ilman tehoja. Vastuu hyökkäyspään pelaamisesta on kasaantunut kohumiehen Billy Tibbettsin ja nuoren Janne Keräsen harteille.

Puolustaja Cory Murphy ei ole pystynyt tukemaan hyökkäyksiä samalla tavalla kuin kunnossa ollessaan. IFK:n puolustusta heikentää myös Jere Karalahden vielä kaksi peliä jatkuva pelikielto. Puolustavampaan rooliin siirtynyt Karalahti pelasi ensimmäisissä pudotuspeliotteluissa IFK:n takalinjoilla nykyistä mainettaan paremmin.

Vastaavasti HPK:n hyökkäyksen avainmiehiä ovat olleet laiturit Antti Pihlström ja Janne Lahti. Loppukaudesta huikeaan vireeseen yltänyt Lahti tekee maaleja tuhoisalla tahdilla, ja Pihlströmin nopeus on IFK:lle myrkkyä. Pihlström uskoo, että heti kolmannen ottelun perään pelattava neljäs peli tulee HPK:lle hyvään saumaan:

- Pitäisi olla paljon virtaa jäljellä kun neljällä kentällä ollaan painettu koko ajan. Kyllä se varmaan meille pieni etu on, että peli on jo huomenna.

IFK:n kannalta maanantain peli ei saa näkyä tiistain otteissa. Mikäli IFK ei pysty tulemaan otteluun kovalla vauhdilla ja paineella, on joukkueella pian aikaa parannella väsymystään pidempäänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle