LeKi pääsee hyvistä asetelmista hakemaan revanssia Kiekko-Vantaasta

MESTIS / Ennakko
Miten tiukkaa vääntöä nähdään Lempäälän lauantai-illassa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKi ja Kiekko-Vantaa lähtevät lauantai-illan kamppailuunsa kovin erilaisista lähtökohdista. Kisa seilaa kahden ottelun voittoputkessa, kun taas Kiekko-Vantaalla on allaan kuuden ottelun tappioputki.

Kumpikin joukkue pelasi myös perjantaina. LeKi otti kotonaan 3-1-voiton SaPKosta, kun taas Kiekko-Vantaa hävisi kotonaan TUTOlle 2-3. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Vantaalla syyskuun puolivälissä, jolloin isännät löylyttivät lempääläisiä lukemin 6-2.

Isäntäjoukkue LeKi on saanut taltutettua suvantovaiheensa ainakin toistaiseksi ja on kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue on saanut lisää ryhtiä pelaamiseensa ja ennen kaikkea maalihanansa auki. Kisan puolustus on toiminut läpi kauden pääosin vähintään kohtuullisesti, mutta hyökkäyspeli on takellellut paikoittain.

Ilonaiheisiin kuuluvat myös kokeneempien pelaajien esiinnousemiset. Heistä Ilves-lainahyökkääjä Jussi Pesonen on parantanut koko ajan ja Miikka Männikkö kantaa joukkueen kultakypärää. Toni Niemi puolestaan isännöi puolustuspäässä. Maalilla Tappara-laina Dominik Hrachovina on ollut joukkueen kantavia voimia nuoresta iästään huolimatta.

Kiekko-Vantaan tilanne on huomattavasti murheellisempi. Joukkue on hävinnyt kuusi ottelua putkeen, tosin kaksi niistä vasta voittomaalikilpailussa. Oma verkko on soinut kuitenkin luvattoman tiheään, keskimäärin noin viisi kertaa per ottelu. Kyseisenlaisella määrällä ei vain yksinkertaisesti pärjää Mestiksen tasoisessa sarjassa.

Vantaalaisilla on olemassa kuitenkin myös laatua. Kausi alkoi kolmella peräkkäisellä voitolla, eikä kirves ole varmasti lentänyt vielä kaivoon Vantaalla. Joukkueen rivit kokivat kuluneella viikolla valtavan kolauksen, kun joukkueen kapteeni ja kultakypärä Artem Iossafov siirtyi Bluesiin pelaamaan Liigaa, eikä tämä voi olla näkymättä pelissä.

LeKillä on lauantaina erinomainen mahdollisuus kasvattaa voittoputkeaan ja nousta jopa jo viidenneksi. Ilmaisia pisteitä ei kuitenkaan varmasti ole jaossa. Kiekko-Vantaan on pakko saada putkensa poikki jossain vaiheessa, jottei joukkue suistu liian alas sarjataulukossa.

Vantaalaiset ovat vielä pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta häntäpään joukkueet vaanivat neljän pisteen päässä.

Seuraa Heitä

Dominik Hrachovina #49 |

Maalivahti

Pelasi hyvän ottelun perjantaina SaPKoa vastaan ja jatkanee Kisa-maalilla lauantainakin. On osoittanut olevansa laadukas maalivahti Mestiksessä.

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Johti perjantaina vantaalaisten kakkosketjua ja on tehnyt ihan mukavan määrän tehopisteitä Mestiksessä tällä kaudella. Åsteniltakin odotetaan varmasti tehoja miehen Vantaalla pelatessa, varsinkin nyt, kun Iossafov siirtyi Espooseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle