KooKoo pysäytti apinan kasvun päätöserään

Markus Västilä aloitti KooKoon kirin.
Kuva © Miikka Mikkola
KooKoo ja JYP-Akatemia tarjosivat lauantai-illassa ristiriitaisia tunteita äärilaidasta toiseen. Ensimmäinen kolmasosa tuotti enemmän haukotuksia kuin henkeä salpaavia suorituksia kaukalossa. Ottelun viimeisessä erässä puolestaan räväytettiin sokat irti ja reiluun viiteen minuuttiin syntyi peräti neljä maalia.

Ottelun avauserä käynnistyi erittäin verkkaisissa ja unisissa tunnelmissa. Taklaukset loistivat poissaolollaan ja tämän päivän Mestis-ottelulle harvinaislaatuisesti tuomaristo ei passittanut erässä yhtään pelaajaa jäähypenkille.

Kuluvan viikon maalinteko-ongelmien kanssa painineen KooKoon tuska tuntui kasvavan mitä pidemmälle ottelu eteni maalittomana.

Kouvolalaisten toisen erän yksi parhaimmista tekopaikoista syntyi Jan-Mikael Juutilaiselle, joka pääsi ketjukaverin taitavan poikittaissyötön jälkeen nokikkain Juhana Ahon kanssa, mutta Juutilaisen veto suuntautui maalikehikon sijaan päätyverkkoon.

Siinä missä KooKoon hyökkäykset jäivät useaan otteeseen puolitiehen, pystyi JYP-Akatemia nousemaan ottelussa askel askeleelta paremmin mukaan.

Vain muutama tovi Juutilaisen epäonnistuneen laukauksen jälkeen vierasjoukkueen Joose Antonen petasi jyväskyläläisten Mikko Virtaselle unelmapaikan maalin eteen, josta Virtasella oli helppo työ nostaa kiekko jään pinnassa makaavan Frederic Cloutierin ylitse.

JYP-Akatemia sai Virtasen onnistumisesta entisestään energiaa ja oli oranssimustia huomattavasti terävämpi kaksinkamppailuissa. Ennen toisen erän päättymistä JYP-Akatemian parhaimmistoon tänään lukeutunut Joel Sund lisäsi vierasjoukkueen 0-2-johtoasemaan erinomaisella lämärillä b-pisteen kaarelta.

KooKoo paiskasi apinan seinään

Kouvolalaisyleisön skeptisin osasto ehti jo manata, että joukkueen tappioputki venyy jo kolmeen otteluun. Jääkiekko on toisiaan kuitenkin erittäin pienistä asioista kiinni. Tänään KooKoon henkisen lukon aukaisemiseksi vaadittiin Markus Västilän kavennusmaali, joka siivitti joukkueen varsinaiseen ilotulitukseen ja yhteensä neljään maaliin.

− Tässä ollaan menty monta erää vähillä maaleilla ja alkoi pieni apina kasvamaan jo niskassa. Viimeisellä erätauolla kävimme paljon keskustelua että mitkä ovat sellaisia asioita mitä kentällä pitäisi tapahtua ja mistä voisimme nauttia. Kahteen ensimmäiseen erään ei paljon nautintoa näkynyt, KooKoo-käskijä Petri Mattila pohti ottelun jälkeen.

Ensimmäisen maalin jälkeen oranssimustien luistin alkoi liikkumaan huomattavasti vastustajaa liukkaammin ja vallan kahva siirtyi Kouvolaan. Ensimmäisen maalin iskenyt Västilä tarjoili minuutti oman osumansa jälkeen avopaikan KooKoon Mikko Virtaselle, joka sai siirtää rauhassa kiekon takatolpalta verkkoon.

KooKoon kaksi nopeaa maalia lamaannuttivat selkeästi JYP-Akatemian ja joukkue sortui toinen toistaan huonompiin ratkaisuihin puolustusalueella.

Viimeisen naulan jyväskyläläisten arkkuun iski KooKoon varakapteeni Jarno Lippojoki. Lippojoki nousi puolustajan paikalta b-pisteiden väliin ja tälläsi suoraan Juuso Rajalan syötöstä kiekon Ahon ohi. Timo-Pekka Heikkinen kaunisteli ylivoimalla vielä loppulukemat kouvolalaisille numeroin 4-2.

"Vastustaja ansaitsi voittonsa"

Jyväskyläläisten valmentaja Jukka Ahvenjärvi oli tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään, mutta kolmannen erän virheet harmittivat ottelun jälkeen.

− Meillä oli erittäin hyvä valmistautuminen tähän otteluun eilisen tappion jälkeen. Tiedettiin, että varmasti yhtä haastava ottelu tulee tänään Kouvolassakin. Kaksi erää oli erittäin hyvärytmistä pelaamista ja laadukasta syöttötyöskentelyä, mutta kolmannessa erässä meillä ei ollut niitä asioita mukana. Neljä selkeätä merkkausvirhettä ja vastustaja ansaitsi voittonsa, JYP-Akatemia-käskyttäjä tiivisti.

KooKoo-valmentaja Mattila antoi voitosta huolimatta sapiskaa kotijoukkueen hyökkäykselle.

− Kaksi erää varsinkin hyökkääjillä jäi tekeminen ohueksi. Meillä oli hyviä aihioita hyökätä, mutta menetimme paljon kiekkoja syötöissä ja haltuunotoissa, emmekä saaneet vietyä kiekkoa keskialueen yli sillä tavalla kuin halusimme. Viimeisessä erässä hieno ryhtiliike ja hyökkääjät pääsivät peliin takaisin kiinni, Mattila analysoi.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa ensi keskiviikkona. KooKoon vieraaksi saapuu vuorostaan Savonlinnan Pallokerho. JYP-Akatemia matkustaa puolestaan Kajaaniin Hokin vieraaksi.