Kiekko-Vantaa selätti LeKin komeasti

Kiekko-Vantaan Artem Iossafov valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.
Mestiksen toisen runkosarjapelinsä pelannut Kiekko-Vantaa jyräsi tiukan kilpakumppaninsa LeKin selvin lukemin 6-2 (0-1, 3-1, 3-0). Harjoitusotteluissa LeKi oli kahdesti parempi, mutta runkosarja on alkanut lohipaidoilla mallikkaasti.

Kotipeli-ilmeen säilyminen, puolustus ja hyökkäys yksissä tuumin sekä kuittauksen paikka. Siinä olivat Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kaupin teesit ennen ottelua. Keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa 527 katsojaa oli todistamassa omiensa mainiota pelivirettä. Joukkue on aloittanut Mestiksen runkosarjan tällä kaudella mainiosti tappioitta.

Vaikka pelattu on vasta kaksi ottelua, ovat ne olleet aiempaan verraten olleet kovia vastustajia. Kylmää kyytiä ovat saaneet nyt KooKoo (6-4) ja LeKi (6-2).

− Tämä oli erittäin vauhdikas Mestis-ottelu. Kummallakin joukkueella oli taitavia ja liikkuvia pelaajia. Peli aaltoili ja paikkoja oli molemmilla. Pääsimme pelin päälle ensimmäisessä erässä, kertoi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Vauhti saman tien päälle

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erittäin hyvin. Se hallitsi peliä avauserässä melkeinpä kuin ylivoimapelissä. Kuitenkin erän voitto meni Lempäälään numeroin 1-0. Parin minuutin pelin jälkeen vantaalaiset saivat muutaman varmalta vaikuttaneen maalipaikan, mutta eivät onnistuneet viimeistelyssä.

Lohipaitojen venäläinen laituri Artem Iossafov teki tehopisteet 2+2. Muita pisterohmuja olivat Tomi Tuomisto, joka jakeli pisteet 0+4, ja puolustaja Juha Tarkkanen, joka ampui viivalta tarkasti 2+0. Iossafov valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, eikä suotta.

Kiekko-Vantaa taisteli ensimmäisessä erässä mallikkaasti ja ratkaisevasti. Tilanne olisi voinut kääntyä lempääläläisten eduksi, mutta hyvä puolustus ja varmasti torjunut maalivahti Kevin Lankinen pitivät huolen, ettei tilanne päässyt repsahtamaan.

− Toisen erän alkuun Kiekko-Vantaa sai otteen pelistä ja käytti sitä tehokkaasti hyödykseen. Meillä oli hyvät mahdollisuudet päästä tasoihin 3-3:een, Juujärvi kommentoi.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa lisäsi puhtia potkuihinsa. Valmentaja Kaupin mukaan joukkue on nauttinut viikon lomasta ja oli vain odotettavaa, että peli sujui noin hyvin.

− Onneksi pääsimme vain 0-1-tappiolla tauolle. Kävimme pukukopissa asioita läpi ja näimme, että syöttelimme liikaa keskialueella. Niistä tuli monta kiekonmenetystä.

Iossafovin taikurimaiset maalit siivittivät voittoon

Tveriläinen Iossafov näpäytti toisen erän alkuun kaksi identtistä maalia. Hän sai kiekon ylivoimahyökkäyksessä ja sivalsi ranteella kiekon B-pisteiden tuntumasta. Ensimmäinen tasoitti pelin 1-1:een ja toinen siirsi vantaalaiset 3-1-johtoon.

LeKi nousi suosta tilanteeseen 3-2, mutta ei jaksanut kavuta koko matkaa tasoihin ja voittoon. Ensimmäisessä ottelussa KooKoota vastaan loistanut Jarmo Jokila tuikkasi maalin edestä ylivoimalla 4-2-tilanteeseen, ja voittaja alkoi olla jo näkyvissä.

Tarkkanen laukoi ylivoimalla tilanteeksi 5-2. Viimeisen maalin Kisan verkkoon iski Henri Tamminen

− Saimme pelattua "syvän" kautta. Sinänsä ihan hyvä. Nyt vaihdamme kokoonpanoa aikamoisesti Peliittoja vastaan, sanoi Kauppi.