Jumboksi valahtanut Kiekko-Vantaa haastaa LeKin

MESTIS / Ennakko
Noora Räty saa peliaikaa, kunhan hän saa ehjän maskin.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa LeKi haastaa Kiekko-Vantaan taistelemaan elintärkeistä sarjapisteistä. Jumboksi valahtanut Kiekko-Vantaa ei ole voittanut kotipeliä sitten joulukuun 3. päivän, jolloin nimenomaan LeKi poistui tappion kärsineenä kotimatkalle.

Kiekko-Vantaa ja Lempäälän Kisa kohtaavat keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa kuudetta kertaa. Aiemmista kohtaamisista LeKi on voittanut kolme kertaa. Kiekko-Vantaa on hävinnyt viimeiset seitsemän ottelua, kun taas LeKi puolestaan on vienyt voiton kuudessa ottelussa kymmeneen peliin.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun hakemaan pakkovoittoa. Ero toiseksi viimeiseen sijaan on vantaalaisilla jo kolme pistettä. LeKi sen sijaan porskuttaa seitsemäntenä ja on matkalla pudotuspeleihin.

Vantaalaisten päävalmentaja Jami Kaupin mukaan on ollut peiliinkatsomisen aika.

− Pitänee hankkia pukukoppiin kokovartalopeili, totesi Kauppi tappiopelin jälkeen alkutalvella.

Vantaalla vaivana tehottomuus

Kiekko-Vantaan peliä on vaivannut tehottomuus. Lauantain JYP-Akatemia -ottelussa joukkue laukoi kaikkiaan 17 ohilaukausta kahteen erään. Se on aivan liian vähän kohti maalia.

Piristystä näkyi kuitenkin lohipaitojen pelissä, sillä lauantaina joukkue ei päästänyt yhtään alivoimamaalia. Mestiksen surkein puolustus petrasi näin mainiosti osakkeitaan. Maalinsuulla on pelannut ahkerasti Jokeri-laina Jani Kautto.

Miehen otteissa näkyy todellista osaamista. Torjuntaprosentti on ollut 90,77, jolla sijoitutaan maalivahtipörssissä yhdeksänneksi.

Kiekko-Vantaa on päästänyt maaleja toiseksi eniten, kun tuota kyseenalaista tilastoa johtaa Keuruun KeuPa. Lauantaina kultaista kypärää kantoi Henri Tamminen, jolla on 10+7 tehopistettä. 

LeKi on pelannut varsin hyvin, muut saavat olla tarkkana

LeKi on kerännyt voittoja ja edellä kiiruhtavat saavat olla tarkkana. Kaikki osa-alueet ovat toimineet toistaiseksi. Maalivahti- ja puolustuspäässä hommat ovat sujuneet mallikkaasti. Hyökkäyspelissä ei ole tapahtunut sen suurempia himotehoja, mutta uusia vastuunkantajia on löytynyt hyvin.

− Puolustimme tänään hyvin. Olen todella tyytyväinen nollapelistä, sillä ne ovat Mestiksessä varsin harvinaista herkkua. Maalivahtipelimme toimi tänään myös hyvin, iloitsi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi lauantaina Hokki-pelin jälkeen.

Seuraa Heitä

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

Vasta Puolustusvoimista päässyt nuorukainen on esittänyt mainioita otteita.

Antti Mäkilä #14 |

Oikea laitahyökkääjä

Mäkilä on mielenkiintoinen pelaaja, joka tuo peliin lisäleveyttä.

» Lähetä palautetta toimitukselle