Jäähyt pilasivat Kiekko-Vantaan pelin

Dominik Hrachovina oli lähellä pelata nollapelin Vantaalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Kiekko-Vantaa ja LeKi kohtasivat torstaina Tikkurilan Urheilupuistossa Mestiksen harjoitusottelussa. Lempääläläiset olivat tehokkaampia ja voittivat jäähyjen siivittämän ottelun numeroin 4-1 (2-0, 1-0, 1-1). Pari viikkoa sitten LeKi oli parempi kotonaan 6-2, eikä torstain peli tuonut muutosta voimasuhteisiin.

Torstai on toivoa täynnä. Asia ei ollut kuitenkaan näin Kiekko-Vantaan kohdalla Tikkurilassa torstaina, kun Lempäälän Kisa kävi pokkaamassa 4-1-voiton vantaalaisten nenän edestä. Ottelusta ei puuttunut jännitystä, vaikka kyseessä oli vain yksi harjoitusottelu. Pari viikkoa sitten Lempäälässä Kiekko-Vantaa taipui numeroin 6-2.

Kiekko-Vantaa kärsi vanhasta ja viheliäisestä vaivasta: jäähyjen ottamisesta. Nuori lohipaitamiehistö ei vain osaa yksinkertaisesti pysyä poissa jäähyaitiosta. Joukkueen päävalmentaja Jami Kaupin mukaan asia on pistetty merkille ja muutoksia on luvassa:

− Sanoin juuri pojille, että sen on nyt loputtava, Kauppi mainitsee.

− Tämä joukkue on niin nuori tappioasemassa pelattaessa. Meillä on hirveästi töitä maalinteossa.

Lohinutut pelasivat viitisen minuuttia

Ottelu alkoi varsin tasaväkisenä ja asetelmia haettiin. Kiekko-Vantaan peli lähti rullaamaan mainiosti ensimmäisen viiden minuutin kohdalla, mutta sitten joukkue ryhtyi ottamaan jäähyjä. Pelin kuparisen rikkoi LeKin Olli Henriksson Jesse Huhtalan syötöstä. Kiekko lipsahti puolivahingossa vantaalaisten maalivahti Joona Partasen räpylästä alakulmaan.

LeKi tarjosi Kiekko-Vantaalle mahdollisuuksia tasoittaa tai mennä suorastaan johtoon. Maalinteko ei kuitenkaan maistunut vantaalaisille, ja LeKi rankaisi toisen kerran erän puolenvälin jälkeen. Maalintekijänä oli maalinedushässäkän jälkeen Markus Jokinen

Lempäälän Kisa oli tehokas. Se sai käytännössä erän aikana viisi kelvollista maalintekopaikkaa ja rankaisi niistä kahdesti. Kiekko-Vantaa otti yhteensä 38 minuuttia jäähyjä, kun vastaavat luvut LeKille olivat 14 minuuttia.

Ensisilmäyksellä vantaalaisten syötöt olivat epätarkkoja, kun LeKi vaikutti melko valmiilta paketilta Mestis-kauteen. Kiekko-Vantaan vauhti oli kohdallaan, mutta joukkueesta uupui voimaa tahkota kulmissa ja tehdä niin sanottua likaista työtä.

Kiekko-Vantaa latautui hyvin viimeiseen erään

222 silmäparia sai todistaa, että LeKin maalivahti Dominik Hrachovina oli lähellä pelata nollapelin. Tshekkiläinen veräjänvartija torjui 24 kertaa, joista toisessa erässä 12. Kun Juho Saarinen sivalsi likimain siniviivalta lempääläläiset 3-0-johtoon, ei ollut enää epäselvyyttä voittajasta. LeKi oli mennyt menojaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ei lakannut kuitenkaan yrittämästä, vaan jaksoi uskoa tekemiseensä. Joukkue tarvitsi kipeästi maaleja. Bluesista saapunut Iikka Kangasniemi toi vantaalaiset kahden maalin päähän, mutta maalinedustalta syntynyt tuikkaus ei tuonut enää lisämaaleja.

Toisen erän lopussa vantaalaisten Teemu Mielonen ja ottelun lopussa Oskari Hämäläinen ottivat mieheen 10 minuutin käytösrangaistukset suunsoitosta.

− Kyllä tämä jääkiekko on maalintekopeli. Jos ei tee maaleja, niin niitä tekevät sitten vastustajat ja tappioita tulee, Kauppi kertoo.