Kiekko-Vantaa vei Lempäälän lauantai-illan trillerin

Joel Lehtinen oli vantaalaisten lauantain tehomies.
Kuva © Samppa Toivonen
Kiekko-Vantaan lähtökohta lauantain LeKi-otteluun ei ollut häävi. Alla oli kuusi peräkkäistä tappiota, kun taas Kisa oli kahden ottelun voittoputkessa. Isännät menivät alkuun kahden maalin johtoon, mutta vantaalaisvieraat kirivät kuitenkin lopulta tasoihin ja veivät kaksi pistettä voittomaalikilpailun kautta lukemin 2-3.

Ottelun käännekohta nähtiin kolmannessa erässä. LeKi oli vienyt kaksi ensimmäistä erää lukemin 2−0, mutta Kiekko-Vantaa ei kuitenkaan ollut luovuttanut. Ensin Micke Åsten toi vantaalaiset maalin päähän reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja lopulta armottoman taistelun jälkeen Henri Tamminen tasoitti pelin reilun 14 minuutin pelin jälkeen.

Tammisen maali aiheutti suurta kalabaliikkia, sillä LeKin pelaajaa rikottiin keskialueella hetkeä aiemmin. Tästä tilanteesta käynnistyi vastahyökkäys, joka päättyi Tammisen maaliin. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Juujärvi ei ollut mielissään tilanteesta, mutta totesi myös, että Kisan omalla huonolla puolustamisella oli oma osansa kummassakin maalissa.

− Tasoitusmaalissa miehemme oli nostamassa peliä punaviivalla ja häneltä riistettiin kiekko vähän sääntöjenvastaisilla otteilla ja vastahyökkäyksestä tuli maali. Turha tuota on kuitenkaan jossitella, olimme kaksi kertaa vähän huolimattomia omassa päässä kolmannessa erässä ja ne kostautuivat.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua pelille, vaikka muutama paikka nähtiinkin ja muun muassa LeKin maalivahti Aaro Peltonen pomputteli kiekkoa vaarallisesti oman maaliviivansa tuntumassa. Voittomaalikisassa vieraiden maalivahti Kevin Lankinen ei päästänyt kiekkoakaan selkänsä taakse ja kun Joel Lehtinen onnistui, kaksi pistettä lähtivät vieraiden matkaan.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi jakoi kiitosta pelin jälkeen koko joukkueelle ja erityisesti Lankiselle.

− En voi olla kuin tyytyväinen. Lankinen torjui meille kaksi pistettä, siinä mielessä maalivahtipeliin voi olla tyytyväinen toisena iltana peräkkäin. Hieno voitto koko joukkueelta.

Pelin alkupuoli oli Kisan hallussa

LeKi aloitti ottelun vahvasti ja meni 2−0-johtoon ja avauserän aikana Sami Holapan ja Jimi Kurosen maaleilla. Kiekko-Vantaalla oli tässä vaiheessa vielä ongelmia oman pelinsä kanssa ja muun muassa jäähyjä tuomittiin runsaasti. Kummankin joukkueen ylivoima oli kuitenkin pääosin luokatonta.

Kaiken kaikkiaan pelissä vihellettiin yhteensä 18 jäähyminuuttia ja ilta sisälsi vain yhden erikoistilannemaalin.

Toinen erä oli laadultaan selvästi heikoin koko ottelussa. Vauhtia riitti kyllä, mutta into vei voiton järjestä ja jälki oli sen mukaista. LeKin päävalmentaja Juujärvi manasikin joukkueen menetettyä otetta.

− Toisessa erässä ote vähän kirposi, vaikka siinä ei maaleja omiin tullutkaan ja pystyimme 2−0-johtomme turvaamaan. Meillä oli muutama paikka myös tappaa peli. Tuhlasimme kuitenkin energiaa ja se touhu meni aika koheltamiseksi ja fokus hukkui täysin.

Kumpikin päävalmentaja oli omalla tahollaan tyytyväinen pelin jälkeen

Kolmas erä toi sitten otteluun lisäpotkua ja voittomaalikisa lopulta ratkaisun. Vieraiden päävalmentaja Kauppi oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen.

− Kyllähän tuo joukkueessa näkyi, että olemme hävinneet kuusi kertaa putkeen. Sitkeys palkittiin nyt. Eihän tuo meidän pelaamisemme silmiä hivelevää ollut ensimmäisessä, eikä toisessa erässä.

− Nuorekas joukkueemme ei kuitenkaan henkisesti väsähdä, eikä luovuta, vaan taistelee loppuun asti. Toki jouduimme tekemään pientä kavennusta kolmanteen erään.

Isäntien päävalmentaja Juujärvi näki myös paljon hyvää joukkueensa pelaamisessa tappiosta huolimatta.

− Olimme yhtenäinen joukkue tänään, aika kaksijakoisesti kylläkin. Silloin, kun pelasimme hyvin, eli ensimmäisessä ja kolmannessa erässä joukkue pelasi hyvin. Vaikka Vantaa tekikin kaksi maalia kolmannessa erässä ja menetimme 2−0-johtoaseman ja hävisimme lopulta voittomaaleilla, näen paljon hyvää myös kolmannessa erässä.

Kisan kaksi viimeisintä kulunutta viikkoa ovat kuin peilikuvat toisistaan. Ensimmäinen viikko oli tappioiden värittämä ja toinen viikko tuotti vähintään pisteen joka pelistä. Tämä miellytti Juujärveä.

− Koko viikkoa kun kuitenkin ajattelen, niin olimme viikko sitten tässä hetkessä siinä tilanteessa, että meillä oli kuudesta pelistä yksi voitto. Nyt olemme pelanneet kolme hyvää peliä ja tapelleet joka kerta voitosta. Kaksi peliä voitimme ja oikeastaan yhden huonon erän pelasimme koko viikon aikana.

− En voi kuin kiittää joukkuetta ja katsomme eteenpäin. Nyt kun näemme metsän puilta, menimme valtavasti viikossa eteenpäin.