Peliitat voiton päässä täydellisestä viikosta - vain KeuPa voi estää

MESTIS / Ennakko
Perjantaina Antti Rautiola oli tarkkana kuin porkkana. Tarttuvatko kiekot Keuruullakin?
Kuva © Kiia Aha
Hieman yllättäenkin Heinolan Peliitat on Mestiksen sarjataulukon viidennellä sijalla. Tällä viikolla Hokkia ja KooKoota vastaan pelannut ja molemmilta täydet pisteet napannut heinolalaisjoukkue matkustaa viikon päätteeksi sarjajumbo KeuPan vieraaksi Keuruulle. Onnistuuko Peliitat saalistamaan täyden pistesaldon tältä viikolta, vai lyökö KeuPa lusikkansa soppaan?

Kuten todettua, vierasjoukkue Peliitat lähtee lauantain koitokseen kahden ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona Peliitat kävi pistevarkaissa Kajaanissa ja perjantaina KooKoo kaatui Heinolassa pelatussa trilleriottelussa. Molemmilta Peliitat nappasi täydet pisteet ja viikon huipennukseenkin heinolalaiset lähtevät ennakkosuosikin asemasta.

Peliittojen valmennusjohtoa ilahduttanee, että onnistumisia satelee todella laajalta rintamalta. Peliittojen tällä viikolla tekemissä kahdeksassa maalissa on jokaisessa ollut eri tekijä, mikä kertoo pelaajamateriaalin syvyydestä. Pistesaldollaan 4+8  muista erottuu vain Sport-laina Michal Kristof, joka ei kuitenkaan merkkauttanut tililleen pistettäkään perjantaina.

Peliitat on pirullinen vastustaja jokaiselle Mestis-joukkueelle. Nuori peliittanippu sortuu kuitenkin helppoihin virheisiin ja lukuisiin jäähyihin, mutta alivoiman ollessa koko sarjan parasta ei siinäkään vaiheessa iske hätä. Energinen, fyysinen ja taistelutahtoinen Peliitat tarjoaa KeuPalle hikisen iltapuhteen, mikäli läpi viikon jatkunut hurmos kantaa Keuruulle asti.

Peliitoilla on satunnainen määrä poissaolijoita flunssien tai loukkaantumisten takia. Joukkueen kärkihyökkääjiin kuuluva Roope Elimäki vastaanotti kovan taklauksen KooKoo-ottelun avauserässä, eikä palannut enää jäälle. Elimäki lienee siis varma poissaolija lauantain ottelussa.

Keuruun sairastupa täyttyy

Kotijoukkue KeuPa majailee sarjan jumbopaikalla. Vaikka sarjanousijan pelissä on ollut positiivisia merkkejä paljonkin, tilastot kertovat karusti, missä Keuruulla mennään. Eniten päästettyjä maaleja, huonoin maalisuhde, vähiten ylivoimamaaleja ja toiseksi eniten päästettyjä alivoimamaaleja. KeuPalla on myös toiseksi eniten jäähyminuutteja koko sarjassa. Enemmän minuutteja on vain Peliitoilla, joka onkin jo ehtinyt omalle sataluvulleen yhteensä 204 jäähyminuutilla. KeuPa tuskaili jäähyjen kanssa myös perjantaina, kun Hokki teki kaikki neljä maaliaan ylivoimalla.

Tuskaa lisää se, että KeuPa on menettänyt runkopelaajiaan lasaretin puolelle. Sairastuvalla entuudestaan olivat Matias Kiiskinen ja Samuli Paananen ja viimeisimpänä tuohon epäonnekkaaseen joukkoon liittyi tehokkaasti pelannut Teemu Huttu.

KeuPa jatkaa lauantain otteluun pääosin samalla kokoonpanolla kuin perjantainakin. Ainoana erona on aloittava maalivahti, joka vaihtuu Petri Pitkäsestä perjantaina huilanneeseen Erno Suomalaiseen.

KeuPa saa lauantaina kovan haasteen eteensä, mutta joukkue on osoittanut jo useasti olevansa valmis yllättämään. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen oli vähämaalinen ja tasainen nyhjäys, jonka KeuPa onnistui voittamaan voittomaalikilpailussa. Mahdollisuudet siihen ovat aina olemassa.

Seuraa Heitä

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

20-vuotias HPK:n kasvatti on tehnyt viimeiseen viiteen peliin tehot 2+2. Jäätävää viimeistelykykyään väläytellyt Monto tekee pisteensä salakavalasti, kun sitä vähiten odottaa.

Joona Peränen #16 | D-Kiekko

Keskushyökkääjä

Pitkään loukkaantuneena ollut Peränen teki paluun kaukaloihin ja mieheltä odotetaan tehoja. Karttuuko pistesaldo?

» Lähetä palautetta toimitukselle