LeKi taisteli upean voiton

Markus Jokinen taisteli, iski voittomaalin ja laukoi huimat 11 kertaa ottelun aikana.
LeKi ja Kiekko-Vantaa tarjosivat Lempäälän keskiviikkoillassa laadukasta jääkiekkoviihdettä, josta ei käänteitä tai tunteen paloa puuttunut. LeKin vikkeläjalkaiset hyökkääjät aiheuttivat raskaalle vantaalaispuolustukselle harmaita hiuksia etenkin ottelun loppupuolella.

− Pelasimme ensimmäisessä erässä sellaista kiekkoa kuin harjoituksissa pyrimme pelaamaan. Suoraviivaisesti maalia kohti. Pyrimme myös viemään jokaisen hyökkäyksen vastustajan maalille.

− Loppua kohti jalka rupesi hyytymään. Erityisesti puolustuksellamme oli tänään kova ilta, sillä kokoonpanomme tilanne on mikä on, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi ottelun jälkeen.

K-Vantaa joutui lähtemään sairastelujen vuoksi LeKi-otteluun vain viidellä puolustajalla ja erityisesti isokokoiset Jani Honkanen ja Iiro Mäntylä saivat paljon peliaikaa.

Ottelun tasaisen alun jälkeen K-Vantaan saatua ensimmäisen mahdollisuutensa ylivoimalla helähti ensimmäisen kerran Ilveksen A-junioreista LeKissä lainalla olevan Nico Vikstenin selän takana. K-Vantaan kultakypärää kantanut Artem Iossafov löysi upealla poikittaissyötöllä Severi Sillanpään, joka sivalsi kiekon Vikstenin jalkojen välistä verkkoon.

Toisessa erässä LeKi pääsi paremmin peliin mukaan ja tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta Viksten ja K-Vantaan maalia vartioinut Jani Kautto esittivät varmoja otteita.

Isäntä vaihtui talossa tiuhaan tahtiin

K-Vantaa sai toisen erän viimeisellä minuutilla hyökkäyspään aloituksen, jonka Samuli Valvisto voitti "satanolla" taaksepäin, ja siniviivalla päivystänyt puolustaja Nico Nurmikanta rykäisi vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Seuraavassa vaihdossa K-Vantaa sai maistaa jääkiekon raadollista puolta. Huolimattomuus maalin edessä kostautui ja LeKin Ville-Vesa Vainiola kiskaisi elintärkeän kavennusosuman toisen erän loppuhetkille.

− Pelasimme tänään yhden kauden parhaista toisista eristämme. Ne ovat olleet meille vaikeita. Tänään pelin rytmi säilyi ja vastustajat väsyivät. Meidän hyökkääjämme pääsivät ottelun loppua kohden vastustajan ihon alle, sanaili LeKi-luotsi Juha Juujärvi

LeKiä ja sirkushuveja

Ottelun kolmas erä tarjosi kiekkoviihdettä vailla vertaa. Lempäälän jäähallin yleisö eli välillä suurellakin tunteella mukana kotijoukkueen edesottamuksissa. Oman lusikkansa soppaan laittoi koko ottelun ajan hieman kyseenalaisella linjalla operoinut tuomariduetto Jarkko Salminen-Joonas Pinomaa.

Illan erikoisin vihellys nähtiin viisi minuuttia ennen loppusummeria, kun vieraiden Julius Rantaeskola kampitti LeKin Jimi Santalan. Rantaeskola sai tempustaan ansaitun kaksiminuuttisen, mutta yleisön suureksi ihmetykseksi samasta tilanteesta Santalalle tuomittiin rangaistus sukeltamisesta.

LeKi iski kolmannen erän puolivälissä kuuteen minuuttiin kolme maalia ja sinetöi näin komean nousunsa kahden maalin takaa-ajoasemasta. Ottelun voittomaalin iski koko ottelun ajan paljon töitä tehnyt ja peräti yksitoista laukausta laukonut Markus Jokinen

K-Vantaan musta puoliminuuttinen naulasi ottelun

LeKin neljännen ja viidennen maalin välillä ehti kulua vain 34 sekuntia. Ottelu oli Toni Kallelan ja Jonatan Tanuksen upeiden osumien jälkeen taputeltu. Vierailija K-Vantaa sai vielä lohtua ottelun viimeisellä sekunnilla, kun LeKi-puolustaja Miro Hovinen liukui Aleksi Rutasen lähettämän kiekon omaan maaliin. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen makean nousun myötä 5-3.

− Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten kaikki neljä ketjuamme jaksoivat tänään painaa hommia läpi ottelun. En myöskään tiennyt maalivahdistamme Vikstenistä juurikaan mitään ennen ottelua, mutta erittäin kylmähermoinen ja kypsä nuori maalivahti on kyseessä, Juujärvi kehui suojattejaan.

Joukkueet jatkavat Mestis-kauttaan perjantaina, jolloin LeKi matkustaa KeuPan vieraaksi ja K-Vantaa suuntaa eteläiseen Savoon mittaamaan Jukureiden vireen.