LeKi voittoon upeassa kiekkonäytelmässä

Da Costa ja kumppanit olivat liekeissä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKi ja Kiekko-Vantaa pääsivät ottamaan revanssin viikontakaisesta ottelusta, jolloin LeKi kellisti vantaalaiset hurjan kolmannen erän nousun ansiosta. Keskiviikon kamppailu tarjosi jääkiekkoviihdettä koko rahan edestä, ja joukkueet tarjosivat kaikki eväät huikeaan näytökseen.

Kiekko-Vantaa lähti otteluun todella rajulla sykkeellä ja aiheutti heti ensimmäisen minuutin aikana muutaman tuhannen taalan maalipaikan Dominik Hrachovinan vartioimalle maalille, mutta nuori tšekki päästi kotijoukkueen pälkähästä.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärveä suojattiensa otteet avausvaihdoissa eivät kuitenkaan miellyttäneet ja hän päätti ottaa aikalisän vain minuutin pelin jälkeen.

− Pakko myöntää, että meillä oli ottelun alussa hieman hyvänolontunnetta puserossa. Emme pystyneet vastaamaan Kiekko-Vantaan määräämään pelinopeuteen. Välillä tuntui, että olisi tarvittu aikalisä vähän joka väliin, tuumaili Juujärvi ottelun jälkeen.

Ottelu oli todella kovavauhtinen ja kiekko liikkui pelaajalta toiselle tiuhaan tahtiin. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja usempaankin osumaan, mutta Hrachovina LeKin maalilla sekä Jani Kautto vierailijoiden tolppien välissä pelasivat varmoin ottein.

Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Teddy Da Costa Sami Holapan ja Jonatan Tanuksen esityöstä.

Ilotulitus alkoi toisessa erässä

Toinen erä alkoi hieman edellistä rauhallisempana, mutta pikku hiljaa tempo kohosi jälleen. Kiekko-Vantaa onnistui hyödyntämään vauhdin hurman tehokkaasti ja viimeisteli kolme maalia kolmeen minuuttiin toisen erän puolivälissä.

Hetken näytti siltä, että vieraiden iskemät maalit kääntäisivät ottelun heille, mutta sitten parrasvaloihin astui LeKin Jimi Kuronen. Hän viimeisteli Tomi Iso-Mustajärven antamasta syötöstä kavennusosuman 2-3:een. Hetkeä myöhemmin Kuronen niittasi vantaalaispelaajan kulmatilanteessa jään pintaan. Tuloksena 5+20min ja ulosajo laitataklauksesta.

LeKi kesti pitkän alivoiman tyylikkäästi, mutta Kiekko-Vantaan otettua Kurosen viisiminuuttisen kanssa päällekkäisen jäähyn, eli joukkueiden pelatessa neljällä neljää vastaan, iski Artem Iossafov vierailijat jälleen kahden maalin karkumatkalle.

− Emme olleet toisessa erässä niin huonoja kuin tulos antaa ymmärtää. Taistelimme hienosti pitkän alivoiman. Joukkue on kasvanut henkisesti todella paljon. Esimerkiksi Toni Kallelan lähdön myötä jouduimme muokkaamaan ketjujamme tätä peliä varten, mutta jätkät eivät luovuttaneet, vaikka tiesivät ison palasen hyökkäysosaamista lähteneen Kallelan mukana.

Holappa, Da Costa, Tanus - ja maali!

Päätöserä muistutti paljon viikontakaisesta ottelusta, jossa LeKi pyyhkäisi Kiekko-Vantaan ohi ja korjasi sarjapisteet taskuunsa. Niin kävi tälläkin kertaa. Jonatan Tanus iski kolmannessa erässä kaksi nopeaa maalia, ja toi LeKin tasoihin.

Ketjun kaksi muuta lenkkiä; Da Costa ja Sami Holappa alustivat Tanuksen 3-4-kavennusmaalin ja olivat pyörittämässä vantaalaispuolustusta nippuun tasoitusmaalissa, johon syöttöpisteet sai tehotrion takana häärinyt kaksikko Nico Lehto Jimi Santala.

− Olihan tuo Da Costan kenttä tänään liekeissä. Da Costa varsinkin on todella kova pelimies tälle tasolle. Aiheutti joka vaihdossa vaaran vastustajan kenttäpäätyyn. Tanuksen pari maalia myös hieno suoritus, kehui Juujärvi joukkueensa onnistujia.

Ottelun voittomaali keräsi kuitenkin illan erikoisimman tilanteen palkinnon. Kiekko-Vantaan maalivahti Kautto pyrki purkamaan kiekon maaliltaan, mutta laukoikin kiekon suoraan LeKi-pelaajan varusteisiin. Lopulta Ville-Vesa Vainiolalla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

− Hiljaiseksi vetää hävitä tällaisen työmäärän jälkeen. Ei tässä voi muuta kuin mennä eteenpäin kohti perjantaita, totesi niukkasanainen Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

LeKin Aleksi Luhtalampi pääsi vielä kiskaisemaan loppunumeroiksi 6-4 vantaalaismaaliin vieraiden yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Molemmat joukkueet jatkavat kiekkokevättään ensi perjantaina, jolloin LeKi kohtaa Kajaanissa Hokin ja Kiekko-Vantaa saa vieraita Keuruulta, kun KeuPa saapuu Tikkurilaan.