Vastakkain sarjan tehokkain hyökkäys ja tiivein puolustus

MESTIS / Ennakko
Pääseekö hallitseva mestari juhlimaan taas?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Kouvolan lauantai-illan tanssien lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Hallitseva mestari KooKoo on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan niukasti maalilla. JYP-Akatemia on myös kahden ottelun tappioputkessa, mutta on ollut todella vahva vierasjoukkue kuluvalla kaudella.

Kouvolaan vierailulle matkustanut JYP-Akatemia on aloittanut kauden erinomaisesti yllättäen koko kiekko-Suomen. Nuori joukkue on upeasti sarjassa jaetulla toisella sijalla, vaikka samoissa pisteissä olevalla KooKoolla onkin kaksi peliä vähemmän pelattuna. 

Mielenkiintoinen fakta perjantaille on se, että vierasjoukkue JYP-Akatemia on tehnyt kuluvalla kaudella sarjassa eniten maaleja vastustajan verkkoon, kun taas kotijoukkue KooKoo on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Kauden viidellä voitolla startanneen JYP-Akatemian kone on viimeisimmissä peleissä hieman yskähdellyt. Viidestä edellisestä ottelusta joukkueella on vain kaksi voittoa alla ja varsinkin sarjan kärkijoukkueet TUTO ja Jukurit ovat antaneet jyväskyläläisille melko kylmää kyytiä. 

KooKoon meno ei myöskään ole ollut viime aikoina aivan ruusuilla tanssimista. KooKoo kärsi tappion sarjakärki Jukureille keskiviikkona ja hävisi yllättäen Peliitoille Kouvolassa perjantaina.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella yhden kerran. Tuolloin KooKoo nappasi Jyväskylästä kotiinviemisiksi täyden pistepotin lukemin 3-6. 

Pitääkö peräpää?

JYP-Akatemia on pelannut tällä kaudella Mestiksen kolmea muuta kärkijoukkuetta (KooKoo, TUTO, Jukurit) vastaan yhteensä viisi kertaa. Joukkue on tehnyt näissä otteluissa yhdeksän maalia vastustajien verkkoon ja päästänyt peräti kaksikymmentäyksi. Tämä kiteyttääkin hyvin jyväskyläläisten suurimman haasteen lauantaille. 

Joukkueen oman pään peli on ollut liian huolimatonta varsinkin kärkijoukkueita vastaan ja näiden kova hyökkäysmateriaali on hyödyntänyt jyväskyläläisten helpot virheet hurjalla tehokkuudella. Joukkueen ongelma ei niinkään ole ollut puolustussapluunassa, vaan hirveässä määrässä henkilökohtaisia virheitä. 

KooKoon akilleen kantapää Peliittoja vastaan oli huolimattomuus. Kotikaukalossaan tällä kaudella voittamaton joukkue tulee varmasti kahdesta tappiosta sisuuntuneena lauantain kotiotteluun. 

Jos JYP-Akatemia saa tilkittyä puolustuspelinsä riittävän hyvään kuntoon, joukkueella on täydet mahdollisuudet kaataa KooKoo. Jos kouvolalaisten lataus ei mene yli ja joukkue palaa omalle tasolleen, tulee jyväskyläläisille vierailijoille hikinen ilta. 

Seuraa Heitä

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

Jyväskyläläisten kultakypärä säväyttää illasta toiseen. Kiekollisilta ominaisuuksiltaan ja liikkeeltään yksi Mestiksen kovimmista kavereista.

Frederic Cloutier #29 |

Maalivahti

Kanadalaisveskari Cloutier on ollut huimassa vireessä kuluvalla kaudella. Pystyykö pysäyttämään sarjan tehokkaimman hyökkäyksen?

» Lähetä palautetta toimitukselle