Pukan 600. Liiga-ottelu päättyi Tapparan juhliin

LIIGA / Raportti
Teemu Nurmi rankaisi Sportia jälleen ylivoimalla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tapparan 3-1-voitto varmisti joukkueiden putkien jatkumon; Tappara on voittanut viimeiset kahdeksan vierasottelua peräkkäin, ja Sport on hävinnyt saman määrän kotona. Veli-Matti Savinaisen kaksi maalia ja Teemu Nurmen lukemien kaunistelu ylivoimalla vahvistivat Tapparan kärkisijaa entisestään.

Veli-Matti Savinainen kuittasi heikon ajanjaksonsa avauserän kahdella maalilla. Ensimmäiseen ei hyökkääjä tarvinnut kuin 19 sekuntia. Toinen syntyi erän lopuilla, jonka Sport-maalivahti Rasmus Rinne sai melkein kiinni. Tämän jälkeen Mika Järvinen vaihdettiin maalille.

− Ei se maalinteko aina ole helppoa. Neljä ottelua meni ilman maaleja, ja tänään tuli kaksi. Ensimmäisessä meni niin kuin aina yritän, mutta toisessa taisin yrittää oikeaan yläkulmaan, mutta se menikin hanskan ja patjan välistä.

Tuloksettomuudesta huolimatta Sportin ylivoima kulki mallikkaasti. Hyökkäyspelaaminen kävi nopealla jalalla, eivätkä vaasalaiset jääneet pitkäksi aikaa miettimään seuraavia siirtojaan.

Matti Lamberg tarjosi vaikeasta kulmasta loistavan syötön Otto Karviselle, joka tasoitti lukemat erän loppuminuuteille saakka.

Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina koppasi 22 torjuntaa, eikä joutunut tukaliin tilanteisiin montaa kertaa. Joel Kiviranta sai unelmapaikan toisessa erässä maalin edestä, mutta tšekkiveskari tuli hyvin vastaan ja torjui varmasti.

− Ei täällä ole ikinä helppoa saada pisteitä. Sportin maali oli vähän turha, kun siinä tuli pieni virhe minulta. Syöttö tuli pahasta kulmasta, mutta olisin voinut pelata sen paremmin. Onneksi onnistuin tärkeimmissä paikoissa.

Päätöserän kirvesrintojen ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta, kun Teemu Nurmi sonnustautui maalinteossa. Sport pysyi hyvin ottelussa mukana, mutta maalilukemia ei kuitenkaan taululle tullut enempää.

− Vauhdikas ottelu. Sport oli odotetun kova. Pienet marginaalit ratkaisivat tasaväkisen ottelun. Jouduimme pistämään ihan kaiken peliin mitä puseron alta löytyy, Jussi Tapola tuumi ottelun jälkeen.

− Olimme valmiita pelin alkuun, ja pelasimme hyvin. Ylivoima oli pirteää, mutta Tappara oli tuon verran parempi. Saimme hyviä paikkoja, ja kyllä kaikki näki, ettei tämä mitään lauleskelua ollut. Jos olisi muutama voitto alla, niin se maalinteko olisi varmasti rennompaa, analysoi Tomek Valtonen.

Tappara kohtaa seuraavaksi keskiviikkona HPK:n Hakametsässä, ja Sport vierailee samana päivänä Nordiksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo