Jatkaako Tappara siitä mihin viimeksi jäi?

LIIGA / Ennakko
Aiempi kohtaaminen ei ollut Sportin maalivahtien juhlaa.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Tappara vierailee Kuparisaaressa runkosarjan viimeistä kertaa. Edellisellä visiitillä kirvesrinnat näyttivät tehokkuudessa mallia Sportille, mutta onko Tapparasta samaan viime kierroksen kyykkäyksen jälkeen?

Tapparalla on odotetusti vahva tilasto joulukuun alusta lähtien, mutta viime viikkoina peli on vähän yskähdellyt. KooKoo-ottelu ei tamperelaisilta lähtenyt oikeastaan käyntiin missään vaiheessa.

Pelin avaaminen puuroutui ja tähän asti niin tappavan tehokkaasti toiminut pelisysteemi alkoikin tökkiä, ja Tappara alkoi hakea vähän epätoivoisiakin pystysyöttöjä. Tällaisia ulospuhalluksia on Tapparalle kuitenkin sen verran vähän tullut tälle kautta, että Tappara-leirissä ei ole vielä syytä pitää kriisipalaveria.

Sportilla kuitenkin olisi ehkä aihettakin. Kahden ottelun vieraskiertueesta lohkesi vain yksi piste, ja sijoituksena kotiin saapumisen jälkeen oli runkosarjan 12. Lahdessa voittomaalin syntyessä Sportin puolustus menetti kommunikointikyvyn, ja kolme pelaajaa keskittyi samaan lahtelaishyökkääjään.

Jukurit-ottelussa tehokkuus löytyi, mutta omassa päässä oli jälleen ongelmia. Viimeinen Jukurien maali varsinaisella peliajalla tapahtui Sportin kiekon menetykestä omalla alueella, ja ratkaisumaali jarkoajalla syntyi kotkapaitojen heikosta puolustamisesta.

Yksittäisissä onnistujissa Tapparan Charles Linglet alkaa selvästikin pääsemään jyvälle hommasta, ja vaikuttaakin ihan lupaavalta hankinnalta nyt kun sai maalihanat auki. Veli-Matti Savinaisella ollut vähän väkinäistä viime peleissä, kun taas kapteeni Jukka Peltola vetää vahvasti pakistossa.

Sportilla kokoonpanoista on poissa Filip Riska pelikiellon takia. Otto Karvinen kärsi omansa, joten kovanaamainen hyökkääjä palaa vahvuuteen. Kokkolan Hermeksestä Niklas Appelgren saapuu paikkaamaan miesvajetta Tappara-otteluun.

Seuraa Heitä

Martin Røymark #27 |

Laitahyökkääjä

On onnistunut tehoilemaan erityisesti Sportia vastaan. Jatkuuko tehoputki?

Niklas Appelgren #21 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Vieraileva hyökkääjä Hermeksestä voi tuoda paljon hyvää ketjukoostumuksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sisuuntunut Tappara ei jätä Sportille mahdollisuuksia
Viimeisestä viidestätoista ottelustaan Sport on onnistunut voittamaan varsinaisella peliajalla kertaalleen, joten on vaikea nähdä vaasalaista menestystarinaa ottelussa Tapparaa vastaan. Varsinkaan, kun rutiininomaisesti voitosta voittoon kulkeneella Tapparalla on allaan nöyryyttävä tappio kotikentällään KooKoolle. Kirvesrinnat tulevat otteluun täynnä puhtia. Tappara ei myöskään ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kahta ottelua putkeen.
0 1
5 6