Ässien aseet eivät riittäneet HPK:ta vastaan: "Moottorisahaa olisi tarvittu"

LIIGA / Raportti
Ari Ahonen ei Ässien maalilla mahtanut pomppukiekoille mitään.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Ässät olisi ansainnut ottelusta enemmänkin kuin pelkän luun käteen. HPK otti kolme pistettä sitkeän puolustustaistelun päätteeksi ja voitto-osumakin pomppi sisään Ässien puolustajan kautta.

HPK:lla oli alla lepopäivä Ässiin verrattuna, mutta joukkue ei osannut käyttää sitä hyvin hyödyksi kaukalossa ottelun aikana. Ässät tuli selvästi terävämmällä luistimella illan kohtaamiseen. Paikkoja luotiin kuitenkin tasaisesti molempiin kenttäpäätyihin.

HPK-luotsi Antti Pennanen oli silminnähden tyytyväinen illan ottelun jälkeen valmentajahaastattelussa.

− Lähdimme otteluun ihan hyvin ja se vire kesti ensimmäiseen mainoskatkoon asti. Saimme tehtyä ylivoimamaalin, mutta sen jälkeen Ässät oli todella vahva kamppailupelissä. Ässät oli myös terävämpi suunnanmuutoksissa, ja tällaiset pelit varmasti kehittää pelaajia. Toinen erä oli selkeästi Ässien ja lukemat olisivat voineet olla aivan erinäköiset. Saamme kiittää Emil Larmia ja maalitolppia, että kiekko meni ainoastaan kerran meidän maaliin. Kolmas erä oli sitten taas hyvä ja me olemme olleet niissä vahvoja.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon Otto Paajasen maalilla ensimmäisessä erässä. Joulutauon jälkeen pistevainun löytänyt hyökkääjä ohjasi Joonas Lehtivuoren laukauksen maaliin HPK:n pelatessa ylivoimaa.

Maalista sisuuntunut vierasjoukkue kilisytteli HPK:n maalitolppia peräti kaksi kertaa seuraavassa vaihdossa, mutta kiekko kimposi molemmilla kerroilla kotijoukkueelle suosiolliseen suuntaan.

Tasoitusosuma roikkui ilmassa jo useaan kertaan, kunnes Ässät lopulta onnistui maalinteossa Matti Kuparisen osuman myötä.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho ei ollut täysin pettynyt näkemäänsä.

− Sama tarina jatkui mihin viimeksi täällä jäätiin. Kahden erän pelaamiseen olen tyytyväinen, mutta ottelun ratkaisupaikoissa vastustaja oli terävämpi. Ottelut ratkeavat pieniin asioihin näin tasaisessa sarjassa. Yhdessä paikassa kun peittäminen jää tekemättä, niin peli on äkkiä 2−1. Ottelun loppu jäi hieman harmittamaan, kun emme saaneet omaa ylivoimaamme hyödynnettyä. HPK sai ylivoiman aika helponnäköisesti, ja se vaikeutti meidän takaa-ajoamme, Aho kommentoi.

Ässät oli ajoittain niskan päällä kenttätapahtumien lisäksi myös laidan vieressä. Jere Seppälä taklasi kotijoukkueen Teemu Turusen laitaan Ässien puolustusalueella ja varmisti vielä lukuisilla poikittaisilla mailoilla, että HPK:n tehohyökkääjä varmasti tiesi tulleensa taklatuksi. Vierasjoukkueen mustelmista huolehti tuttuun tapaan HPK:n Juho Keränen.

HPK meni ottelussa johtoon kolmannessa erässä ja luistimesta kimmonnutta osumaa tutkittiin videolta ennen sen vahvistamista. Potkuliikettä ei videotarkistuksessa löydetty, ja Oskari Manninen sai sen myötä pisteen maalisarakkeeseensa.

Ratkaisevan osuman liikkeelle laittanut Manninen oli muun joukkueen myötä iloinen ottelun lopputuloksesta. Videotarkistus ei puolustajaa liiemmin jännittänyt.

− Näin että maalilla oli yksi oma pelaaja ja yritin vaan heittää kiekkoa sinne. Oula Palve tuli heti maalin jälkeen sanomaan, että kiekko meni puolustajan luistimesta maaliin ja maali tullaan hyväksymään. Joskus se hyvä tulos tulee huonommallakin vedolla.

− Hyvätasoinen ottelu, jossa oli paljon vauhtia. Onneksi se kääntyi lopulta kolmannessa erässä noin ja pystyimme voittamaan ottelun. Toisessa erässä Ässillä oli hyvä vaihe, ja olimme ajoittain vaikeuksissa, mutta erätauolla kasasimme rivit ja kolmannessa pelasimme jälleen hyvin, Manninen jutteli.

HPK otti lopulta kolme pistettä tiukan puolustustaistelun päätteeksi.

Cornet keräsi kehuja yli joukkuerajojen

Philippe Cornetin pelaaminen oli hienon näköistä jopa vastustajan näkökulmasta. Hän pitää hyvin kiekkoa, ja välillä tuntui, että olisimme tarvinneet kolme pelaajaa hakkaamaan häntä moottorisahalla saadaksemme kiekon häneltä pois. Tuollaisia suunnan näyttäjiä tarvitaan aina siinä vaiheessa kun otteluita ratkotaan, oli Ahon kommentti HPK:n laitahyökkääjästä.

− Cornet oli jälleen vahva ja tekee paljon pieniä asioita oikein illasta toiseen. Fysiikka on mennyt paljon eteenpäin ja hän on todella hyvässä vireessä tällä hetkellä, Pennanen kehui.

− Cornet on on kehittynyt huikeasti kauden mittaan ja on tottunut hienosti suomalaiseen pelityyliin. Hänet on todella vaikea pysäyttää ja olen tyytyväinen, että hän pelaa samassa joukkueessa kuin minä, kuuluivat Mannisen kehut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo