Helsingin illassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita - Eronen HIFK:n sankarina jatkoajalla

LIIGA / Raportti
HIFK:n ja KalPan kohtaaminen oli vauhdikas.
HIFK ja KalPa pelasivat lauantai-iltana vauhdikkaan ottelun. Kaksi loukkaantumista ja kolme maalia tarjonnut ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, jonka sankariksi nousi HIFK:n puolustaja Teemu Eronen.

Jo ottelun ensi minuuteilla kävi selväksi, että kumpikaan joukkueista ei tullut lauantai-iltaan käsijarru päällä. Viime vuosina pelinsä vahvasti kiekkokontrolliin perustanut mutta tälle kaudelle uudistunut KalPa ei hätkähtänyt helsinkiläisten kovaa painetta vaan vastasi vauhtiin vauhdilla. 

Vaikka HIFK hallitsi näennäisesti ottelua, vierailijoiden peli oli määrätietoisempaa. Jatkuvasti kiekkoa maalille toimittanut KalPa pelasi asteen suoraviivaisemmin ja röyhkeämmin. Röyhkeys palkittiin ylivoimien muodossa. 

Myös maalipaikkoja nähtiin kentän kummassakin päässä. KalPa sai parhaat paikkansa ylivoimalla, mutta ensimmäisen maalin iski HIFK. Parissa viime ottelussa lähinnä Juhamatti Aaltosen tehojen varassa kulkenut HIFK sai uusia onnistujia, kun Jasse Ikonen survoi kiekon ohi Eero Kilpeläisen vartioiman KalPa-maalin. Maali kuvasti koko ottelua, sillä Ikonen viimeisteli vasta toisesta paluukiekosta ottelun avausmaalin. 

KalPa horjutti HIFK:ta taklauksillaan

Toisessa erässä KalPa otti pelillisen kuskin paikan tulittaen kiekkoja kohti Niklas Bäckströmiä. Erän puolessa välissä tunteet rupesivat kuumenemaan, kun ensin HIFK:n Matt Generous menetti tasapainonsa ja löi päänsä KalPa-peluriin. Generous joutui jättämään pelin kesken, mutta rangaistuksia tilanteesta ei jaettu kotiyleisön mylvinnästä huolimatta.

Hetkeä myöhemmin tunteet kuumenivat ennestään, kun KalPan puolustaja Niko Mikkola taklasi Roope Hintziä laidassa. Tällä kertaa yleisön lisäksi lämpeni myös Arttu Luttinen, joka kävi muistuttamassa Mikkolaa. Tilanteesta tuomittiin Luttiselle 2+2-minuuttinen ja Mikkolalle kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta. 

Tilanne sekoitti HIFK:n pelin hetkeksi aivan totaalisesti. Lopulta sekoilu siirtyi tulostaululle, kun Aaltonen tarjoili kiekon omalla alueella Arttu Ilomäelle. Ilomäki ei onnistunut omassa tilanteessaan, mutta Jesse Mankinen toimitti kiekon paluukiekosta verkon perukoille. 

Ottelussa nähtiin myös harvinainen tilanne toimitsijoiden päästettyä Mikkolan liian aikaisin rangaistusaitiosta. Mikkolan ja Luttisen jäähyt kumosivat toisensa, mutta Mikkola vapautettiin rangaistujen penkiltä kahden minuutin jälkeen. Lopulta tuomarit keskeyttivät pelin, passittivat Mikkolan takaisin aitioon ja käänsivät kelloa takaisin. 

Mikkola jälleen esillä

Jos ensimmäisessä erässä nähtiin vauhtia ja toisessa erässä vaarallisia tilanteita, kolmas tarjoili vauhdikasta kiekkoa fyysisellä mausteella. Peli aaltoili päästä päähän ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa voitto-osuman tekemiseen. Lisäosumia varsinaisella peliajalla ei enää nähty, joten voittajaa haettiin jatkoajalta. 

Draamalta ei vältytty myöskään jatkoajalla, sillä jo aiemmin kovien otteidensa vuoksi kotiyleisön kynsiin joutunut Mikkola törmäsi heti jatkoajan alussa voimalla Bäckströmiin. Lopputuloksena kumpikin törmäyksen osapuolista joutui jättämään ottelun kesken. Bäckström törmäyksen voimasta, Mikkola pelirangaistuksen vuoksi.

Lopulta ratkaisu nähtiinkin jatkoajalla, kun HIFK-puolustaja Teemu Eronen laukoi voittomaalin ylivoimalla.

Paljon ottelun vauhdista kertoo maalivahtien torjunnat. Kilpeläinen venyi 28 torjuntaan, mutta Bäckström pisti vielä paremmaksi torjumalla 34 kiekkoa ennen loukkaantumistaan. Kaikkiaan joukkueet laukoivat yhteensä tasan sata kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo