Ilomäki ja Rautiainen johdattivat tupsukorvat helpottavaan kotivoittoon

Valtteri Ilomäen liigauran ensimmäinen maali oli komea.
Viime kaudella Ilvestä valmentanut Tuomas Tuokkola kohtasi ensimmäistä kertaa vanhan seuransa KooKoon peräsimessä. Ilves venyi kuitenkin voittoon pitkästä aikaa kotiluolassaan, kun se voitti ottelun voittomaalikilpailussa 2–1.

Ilveksellä on ollut vaikeaa kotiotteluissaan. Edellinen voitto Hakametsästä tupsukorvilla oli marraskuun alusta. Tuon jälkeen pisteitä on herunut vain vieraskentiltä ja Sorsapuistossa järjestetyistä Ulkojäät-otteluista.

Joukkue ei ollut ottanut pitkästä tappioputkesta kotihallissaan paineita.

− En ole jauhanut kädet puuskassa joukkueelle sitä, että hemmetti kun hävitään kotona. Tähän peliin teimme hyvin voimakkaan pelillisen muutoksen. Emme saaneet sitä jäällä kamalasti läpi, mutta se näkyi henkisellä puolella, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi sanoi.

Enempää Kivi ei halunnut muutosta valottaa.

Kotivoitto ja kaksi pistettä irtosivat pitkän kaavan mukaan. KooKoo meni 0−1-johtoon hieman ottelun puolivälin jälkeen, kun Jarkko Immonen ujutti kiekon Hannu Toivosen selän taakse vanhanaikaisella. Vieraiden johtoasema säilyi vain reilut kolme minuuttia, kun Valtteri Ilomäki tälläsi liigauransa ensimmäisen maalin yläriman kautta Leland Irvingin taakse.

− KooKoo oli todella hyvä. Näkee, että he ovat kauheassa latingissa. Se seikka nostaa tämän voiton arvoa, Kivi kehui.

Molemmille joukkueille tarjottiin ottelussa ylivoimaa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut erikoistilanteista. Hyvistä paikoista huolimatta ottelu pysyi tasalukemissa varsinaisen peliajan loppuun saakka.

− Viimeinen erä oli KooKoo vastaan Hanski, mutta Hanski voitti. Hän oli ihan helvetin hyvä tänään, Tuomas Tuokkola kehui Toivosta.

Ratkaisu peliin saatiin vasta rangaistuslaukausten neljännessä parissa, kun ainoastaan Teemu Rautiainen onnistui maalinteossa.

− Tämä oli tärkeä voitto, turha sitä on kieltää. Tällaisella pelillä olisi saatu varmaan aiemmistakin peleistä jotain aikaiseksi, Kivi mietti.

Loukkaantumiset riepottelevat

KooKoo sai illan peliin jalkeille vain viisi puolustajaa. Pelaajia putosi rivistä pois vielä ottelun aikanakin. Päätöserässä KooKoo pelasi yhdeksällä hyökkääjällä ja neljällä puolustajalla.

− Olimme tänään saatanan kapealla rosterilla mukana. Vedimme lopun kolmellatoista pelaajalla. Siihen nähden saimme itsestämme irti paljon, Tuokkola sanoi.

Ilveksen kausi loukkaantumisten suhteen on ollut hankala. Tupsukorvilta on sivussa useita kärkipelaajia Sami Sandellista lähtien. Kivi ei kuitenkaan jaksanut surkutella tilannetta, johon ei voi itse vaikuttaa.

− Pelaajat tulevat takaisin sitten kun tulevat. Kyllä ne minua sitten morjestavat kopissa.

Tupsukorvat saa helpotusta loukkaantumissumaan ensi viikolla. Brett Bulmer pääsi mukaan harjoituksiin tällä viikolla lähes kahden viikon tauon jälkeen. Eemeli Suomi palaa Ilveksen mukaan ensi viikolla.

Matias Soinnun toipuminen sen sijaan kestää helmikuun puolelle saakka. Myös Ilveksen maalikuningas Ville Meskanen on varmuudella sivussa ainakin koko tammikuun ajan keuhkoinfektion takia.