Vauhtia ja vaarallisia tilanteita - Pelicansille selkeä voitto sarjajumbosta

Pelicans pääsi juhlimaan seitsemän kertaa maalia raumalaisia vastaan.
Lahdessa nähtiin suvereenia kotijoukkueen hallintaa, kun Pelicans vei Lukkoa loppulukemin 7-3. Raumalaisten selkäranka katkesi lahtelaisten ylivoimamaaleihin, joita syntyi yhteensä peräti neljä.

Heti ottelun alusta alkaen Pelicans onnistui saamaan pyöritystä sarjajumbon puolustusalueelle. Puolitoista minuuttia ottelun alkamisen jälkeen Morten Poulsen ohjasi Marko Pöyhösen viivavedon Lukko-maaliin. Raumalaisetkin saivat pian tämän jälkeen vaarallisen maalipaikan, kun Ville Vahalahti voitti aloituksen ja pääsi vetämään kovan rannelaukauksen kohti Janne Juvosta. Kiekko kuitenkin viuhui ohi.

Noin minuuttia myöhemmin soi toisessa päässä, kun raumalaiskapteeni Vahalahti onnistui päättämään kuivan kautensa iskemällä terävän rannelaukauksen lahtelaisten maaliin. Lukko-maalin jälkeen Pelicans otti jälleen ottelussa kuskin paikan, eivätkä vieraat enää onnistuneet saamaan yhtä hyvää peliä aikaiseksi.

Raumalaisten päävalmentaja Kari Heikkilä oli tyytyväinen suojattiensa ylivoimapelaamiseen sekä joukkueen taistelutahtoon, vaikka se ei voittoa lopulta tuonutkaan.

− Kyllä ne oli nämä ylivoimat ja sitten, että pystyttiin rimpuilemaan eikä kukaan alkanut heittämään pyyhettä kehään. Kuitenkin mentiin tuossa loppuun saakka ja maaleja tuli mitä tuli. Nyt onneksi saadaan levätä huomenna ja katsotaan sitten mitä tehdään, Heikkilä kommentoi ottelun jälkeen.

Erän puolivälin lähestyessä Juhani Tyrväinen siirsi isännät jälleen johtoon hienolla laukauksella Vili Sopasen hyvästä syötöstä. Pelikaanien johto ei kovin pitkäaikainen ollut, sillä kiekko löysi tiensä jälleen Juvosen selän taakse Aaron Gagnonin toimesta.

Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin erän loppupuoliskolla, kun Ilmari Pitkänen taklasi erittäin törkeännäköisesti Pelicans-hyökkääjä Kimi Koivistoa päähän. Tilanteesta tuomittiin 2+10-minuutin rangaistus, mutta saman pelikatkon aikana kotijoukkueen voimahyökkääjä Antti Tyrväinen antoi Pitkäselle kunnon oppitunnin. Tästä tilanteesta tuli molemmille suihkukomennus.

− Kaiken kaikkiaan, varsinkin alku, oli erittäin tapahtumarikas. Me saimme maaleja, kaveri sai maaleja, tuli tappelua ja kaikenlaista muuta. Koiviston Kimin päähän tuli aikamoinen pommi, ja siitä tuli vaan 2+10, että olisi voinut enemmänkin tulla, Pelicans-valmentaja Petri Matikainen summasi ottelun alkua.

Pelikaanit pääsivät tilanteen jälkeen ylivoimalle. Tämä erikoistilanne päättyi Juha Leimun tuliseen viivalaukaukseen, joka löysi tiensä Kaapo Kähkösen selän taakse.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa, varsinkin tasaviisikoin pelattaessa. Lukko ei saanut pidempää painetta lahtelaisalueelle oikeastaan kertaakaan, mutta se oli tehokas vähäisten maalipaikkojensa kohdalla.

Toinen erä meni täysin lahtelaiskomennossa - eikä kolmannessakaan vierailta kunnollista kiriä nähty

Pelicans sai heti toisen erän alkuun paineen Lukon puolustusalueelle. Kolmen minuutin pelin jälkeen Mikko Kousa lämäsi kovan pommin aloitusympyrän kaarelta raumalaismaaliin ja vei joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

Erän puolivälin kohdalla oli aika sekava tilanne, eikä kumpikaan joukkue onnistunut saamaan kiekkoa maalille saakka, vaan pikkumusta tarttui viimeistään pelaajablokkiin.

Vieraatkin pääsivät toisessa erässä yrittämään maalintekoa ylivoimalla, mutta raumalaiset eivät saaneet kiekkoa pidemmäksi aikaa lahtelaisten puolustusalueelle kontrolloidusti. Pelicansin tehokas ylivoima kuitenkin toimi erän viimeisellä minuutilla, kun Hannes Björninen löi kiekon maalin edestä Kähkösen selän taakse.

Toinenkin erä oli selkeää pelikaanien hallintaa, eivätkä raumalaiset päässeet luomaan vaarallisia tilanteita edes ylivoimalla.

− Toinen erä oli sellainen, mistä tykkäsimme, mutta ensimmäisessä juoksimme vähän turhaan liian ylhäältä kiekon perässä. Voittaminenhan tässä on kuitenkin pääasia, ja neljä ylivoimamaalia on hieno asia, Matikainen kertaili toista erää.

Lukko sai kolmannen erän alussa painetta Pelicansin päätyyn, mutta joukkue ei päässyt luomaan kunnollisia maalipaikkoja vaan peli pyöri koko ajan laitojen vieressä. Erän puolivälin lähestyessä joukkueen yritys kuitenkin palkittiin, kun kultakypärä Vahalahti iski näyttävän osuman Jesse Virtasen huippupassista.

Vieraiden ilo ei ollut pitkäaikainen, sillä Aleksi Rekonen naulasi Björnisen syötöstä isännät jo kolmen maalin johtoasemaan. Erän loppupuoliskolla Leimu vielä leiskautti kovan laukauksen vieraiden maaliin, ja näin ollen loppulukemiksi 7-3 Pelicansille.