Mannisen maaliennätys lähellä, Ässien ällistyttävä tuplasentteriketju saapuu kaukaa

LIIGA / Ennakko
Sakari Manninen lähestyy maaliennätystään.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnan Pallokerho saa lauantaina vieraita Porista. Molemmilla joukkueilla on viikolta taskussa voitto Rauman Lukosta, mutta tämän ottelun voittaminen vaatii molemmilta enemmän kuin Lukkoa vastaan.

Hämeenlinnan Pallokerho viilettää tammikuuta erittäin kovassa vireessä. Sillä on viimeisistä 13:sta ottelusta vain yksi tappio varsinaisella peliajalla. Tältä viikolla sillä on voitot sekä Lukosta että Kärpistä. Myös Ässät on saanut käännettyä joulua edeltäneet tappiot voitoiksi, ja viimeisistä neljästä kamppailusta joukkueella on kolme voittoa varsinaisella peliajalla.

Ässiä lämmitti perjantaina arkkivihollisen Lukon voittamisen lisäksi ylivoimalla onnistuminen. Kaksi ylivoimamaalia olivat joukkueen ensimmäiset lähes kuukauteen. Välissä Ässät ehti siis pelata seitsemän ottelua ilman ylivoimaosumaa.

Ässät-valmentaja Jyrki Aho kertoi seuran verkkosivuilla onnistumisten olevan kiitos kovasta harjoituksissa tehdystä työstä, jossa on kiinnitetty huomiota määrätietoisten ratkaisumallien tekemiseen.

Kyseisessä perjantai-iltana tehdyssä haastattelussa päävalmentajan ajatus oli jo lauantaissa joukkueen juhliessa kopissa voittoa Lukosta.

- Ne juhlat ovat nopeasti ohi ja keskitymme huomiseen. Tiettyä rohkeutta pitää ottaa mukaan ja huippupeliä osoittaa. HPK on pelannut erittäin vahvasti viime aikoina.

Mannisen maaliennätys lähestyy

Lukkoa vastaan maalin tehnyt Sakari Manninen lähestyy hieman vaisumman ajanjakson jälkeen maaliennätystään. Viime kaudella Manninen teki Kärppien ja HPK:n paidassa yhteensä 11 maalia, mutta nyt Mannisella on jo 10 maalia huomattavasti pienemmällä ottelumäärällä.

Kärppiä vastaan Manninen jäi jalkoihin, mutta Pelicansia vastaan isketty hattutemppu ja Lukko-pelin alivoimamaali antavat uskoa siihen, että parempaa on vielä luvassa.

Ässillä huomio kiinnittyy ketjumuutoksiin. Jussi Makkonen on siirretty laituriksi Tommi Paakkolanvaaran ketjuun. Kaksikon täydentää Ville Korhonen, jolla on Espoon Bluesin ajoilta kokemusta vastaavasta tilanteesta. Myös siellä Korhonen pelasi Makkosen kanssa ketjussa, jossa Makkonen pelasi laiturina. Makkonen ja Korhonen alustivat perjantaina ylivoimalla Charles Bertrandin tekemän voittomaalin.

Porissa on odoteltu koko kausi Bertrandin dominointia. 15 pistettä 39:ssä ottelussa ei tyydytä alkuunkaan, mutta edistyneet tilastot antavat odottaa pientä, perjantain tyyppistä onnistumista samalla laukaisumäärällä ja hieman paremmalla tuurilla.

Ottelun maalivahteina nähdään todennäköisesti Emil Larmi ja Andreas Bernard.

Seuraa Heitä

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Joni Tuulolan kausi paranee vanhetessaan. Otteisiin on tullut rentoutta ja sopivaa näyttämisen halua.

Niko Ojamäki #20 | Kloten

Laitahyökkääjä

Kärkkäältä laiturilta odotetaan lisää tehoja - etenkin joukkueen vierasotteluista. Oliko viime kausi tähdenlento vai tuleeko toisinto?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotona vahva vastaan vieraissa heikko
Ässät on kerännyt vieraskentillä vähiten pisteitä yhdessä Lukon kanssa. HPK on puolestaan yksi sarjan parhaista kotijoukkueista, sillä se 20 kotiottelun jälkeen jäänyt pisteittä vain neljä kertaa. Isäntien etuna on myös parempi lepo. Ässät pelasi perjantaina paikalliskamppailun Lukkoa vastaan, kun HPK:n edellinen ottelu oli torstaina.
3 4
1 2