Kädet ylös Oulussa, mutta ei luovuttamisen merkiksi

LIIGA / Ennakko
Kapteeni Kukkonen muisti Saarista maalin jälkeen ylävitosella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pienoisessa kurimuksessa vellova Kärpät hakee jälleen uutta ponnistusta torstaisen tappion jälkeen. Vierasjoukkue TPS puolestaan toivoo voivansa kasvattaa voittoputkensa kolmeen otteluun.

Oulun Kärppien raskas testiviikko jatkuu, kun vastaan asettuu sarjataulukon kolmannelta sijalta löytyvä Turun Palloseura. Kärppien viikon aiemmat ottelut IFK:ta ja HPK:ta vastaan toivat mukanaan karvaat tappiot.

Vakuuttavassa nousukiidossa oleva TPS on toistaiseksi viikolla onnistunut kukistamaan Ässät ja KalPan. Oskari Setäsen paraatitorjunnat veivät ottelun KalPaa vastaan aina voittomaalikilpailuun asti, jossa TPS veti pidemmän korren llkka Heikkisen komealla maalilla.

Maalivahtien aatelia

Raksilan illan parrasvaloissa tullaan näkemään Liigan maalivahtieliittiä, kun odotettavasti Kärppien Jussi Rynnäs ja TPS:n Aleksandar Georgiev tai Oskari Setänen ottavat mittaa toisistaan.

Kärppien maalivahtikaksikkoa pidettiin jo ennen kauden alkua yhtenä Liigan parhaimmista. Vaikka Sami Aittokalliolla on edelleen kolmen pisteen voitto tällä kaudella saamatta, on Rynnäs omalla huikealla pelillään pelastanut Kärpät Aittokallionkin edestä.

TPS:n suhteellisen nuori maalivahtikaksikko puolestaan herätti alkukaudesta kysymyksiä. Setäsen ja Georgievin muodostama tandemi on kuitenkin todistanut epäilijät vääriksi. Setäsen loisto-ottelu oli yksi suurimmista syistä siihen, että torstain KalPa-ottelusta saatiin kaksi pistettä kaivettua.

Vaikka Jussi Rynnäs onkin löytänyt huiman tason tälle kaudelle, ei hänkään yksin kykene pelastamaan Kärppien kautta. Suurimmassa osassa otteluista Rynnäs kyllä antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon lukuisilla paraatitorjunnoillaan, mutta muun joukkueen tuki niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin jättää Rynnäksen aivan liian yksin.

Koiteltu kärsivällisyys kortilla

Oululaiset fanit ovat koko kauden ajan osoittaneet mieltään Kärppien peliesityksiä kohtaan. Jotkut tuomitsivat kauden epäonnistumiseksi jo Kai Suikkasen päävalmentajaksi nimeämisen yhteydessä. Osa tuolloin Suikkasta puoltaneista on vähitellen alkanut myös epäillä valmennusta.

Luovuttaminen ei kuitenkaan tule kyseeseen, ei niin kauan kuin kapteeni Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä pitävät vaatimustasoa joukkueessa yllä. Kärpät ei voi kuitenkaan edetä pudotuspeleihin pelkästään tämän kaksikon reppuselässä, vaan jokaisen pelaajan tulee nyt niin sanotusti kasvaa pari senttiä pituutta ja osoittaa oma arvonsa joukkueelle.

Tällä hetkellä oululaisjoukkue kaipaa ennen kaikkea onnistumisia ja itsevarmuutta. Kärppien lyhyen pelillisen hyvän jakson aikana nähtiin, miten suuri vaikutus itseluottamuksella on koko joukkueen peliin.

Jääkiekon sanotaan olevan yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli. Paremman itsevarmuuden omaava pelaaja voittaa usein kamppailun kaukalossa. Yksinkertaista, mutta totta.

Yksi onnistuminen, yksi maali ja kädet kattoon. Tätä oululaiset odottavat joukkueeltaan lauantaina. Nöyristelyä on nähty jo viime otteluissa tarpeeksi.

Seuraa Heitä

Niklas Olausson #16 | Luleå

Keskushyökkääjä

Kärppien hyvin kapean pelillisen arsenaalin kenties tärkein osa maalivahtipelin ohella on ollut toimiva ylivoima. Viime aikoina sekin on kuitenkin sakannut, eikä paikkoja ole saatu luotua. HPK-pelissä paluun pitkältä sairaslomaltaan tehnyt Olausson voi omalla yksilötaidollaan tuoda jo aiemmin hyväksi todettuun ylivoimaan lisää variaatioita ja juonikkuutta.

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Missä Spina, siellä valokeila. Kaksipäinen miekka, joka parhaimmillaan ratkoo pelit yksilötaidollaan ja nopeudellaan. Huonona päivänä voi kuitenkin pahimmillaan jopa hävitä pelin joukkueelleen törttöilyllään. Illan ottelu näyttää, mitä Spina on lauantaille keksinyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotiluolassa Kärppien mahdollisuus
Parhaimmillaan lähes pysäyttämätön TPS on osoittanut kuolevaisuuden merkkejä. Viimeisestä neljästä pelistä tilillä on vain yksi kolmen pisteen voitto. Kärppien mahdollisuudet lepäävät kotikentässä. Kärpät on saalistanut pisteitä viimeisestä kuudesta kotiottelustaan, joskin vastassa on ollut alavireisiä joukkueita. Lauantaina joukkueen taso mitataan lopullisesti. Ei ole mahdottomuus, että kumpikin joukkueista jatkaisi pisteputkeaan.
2 3
2 3