Kilpirinnat Helsingissä – nautitaanko voittomaalista jatkoilla?

LIIGA / Ennakko
Juhamatti Aaltonen ja Janne Keränen kilvoittelevat lauantaina kirkkaimmasta valokeilasta
Lauantaina Helsingissä yritetään saada niskaote kilpakumppanista, kun joukkueiden keskinäiset voitot ovat iltaan lähdettäessä tasan 1-1. Sarjataulukko puhuu karua kieltä: KalPan sijoitus on toinen ja joukkue on 19 pistettä HIFK:n edellä.

HIFK yrittää paluuta voittojen tielle. Perjantain ottelu Jyväskylässä oli tiivistunnelmainen ja fyysinen. Ottelussa Michel Miklikin jäänpintaan taklannut Joe Finley on pelikiellossa kymppitilin täyttymisen takia.

3-4-tappiosta huolimatta Helsingissä ollaan menossa eteenpäin. Edellinen kotiottelu oli HIFK-luotsi Antti Törmäsen mukaan kauden paras. Punanutut jakoivat kovia taklauksia, tappoivat tehokkaasti jäähyjä ja latasivat taululle lukemat 4-1 Kärppiä vastaan. Fyysisyys näyttää palanneen Nordenskiöldin kadulle.

Puolustuspelistä merkattuun mieheen

HIFK:n puolustuspeli on ottanut isoja harppauksia ja viisikkopeli parantunut. Ylivoimapeli tosin takkuaa yhdestä perjantain onnistumisesta huolimatta. Rotaatio pyörii, mutta laukausten lukumäärä on pieni. Rahkeita tähän olisi, sillä savolaislähtöisestä Juuso Puustisesta yhdysvaltalaishyökkääjä Corey Elkinsiin taitureita löytyy. Merkatuin mies jäällä on varmasti Juhamatti Aaltonen. Kai Suikkasen toteamus oululaisvieraan otettua takkiin Helsingissä on osuva: "Vaikka Aaltonen olisi ollut siellä yksin niin olisimme hävinneet." Perjantaina hyökkääjä iski hattutempun.

KalPa ja monet jatkot

Kuopiolaisilla on saaliina viidestä edellisestä matsista kymmenen pistettä. Niihin mahtuu kolme pitkän kaavan kautta pelattua ottelua. Torstaina Turussa runsasjäähyisessä ottelussa tahtipuikkoa heilutti TPS, mutta KalPa kiri rinnalle ja nappasi yhden pisteen hävittyään voittolaukauskisan.

Kuopiossa tiedetään, mitä tehdä ja mihin mennä. Valmentaja Pekka Virta johdattaa joukkuetta myötävirtaan. Nopealiikkeinen savolaisryhmä on ollut myrkkyä joukkueelle kuin joukkueelle. KalPa on pelannut kaudella Liigassa eniten ylivoimaa, ja tehot ovat komeat: ylivoimaprosentti on 18,75.

Mikäli vieras pitää silmällä Aaltosta, kannattaa HIFK:n kiinnittää huomiota Janne Keräseen. Hyökkääjä on iskenyt ylivoimalla kahdeksan häkkiä. Tiedossa on myös, että HIFK ei ole alivoimalla ollut vahvimmasta päästä, ja siinä saattaa piillä vierasvoiton tae.

Maalivahdit vastakkain

Kummallakin joukkueella on tolppien väliin laittaa mies, jota voi hyvällä syyllä sanoa voittavaksi maalivahdiksi. Niklas Bäckströmin pitkän sairasloman aikana Kevin Lankinen lunasti paikkansa konkarin rinnalla ja Törmäsellä on varaa valita. Kuopiolaisilla on sama tilanne. Eero Kilpeläinen ja Denis Godla ovat keränneet kiitosta omiltaan. Ilta näyttää, jatkaako KalPa juhlimista jatkoilla vai onko HIFK isäntänä tyly. Vieraalla on toki takana päivää pidempi huili.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on iskenyt kahteen edelliseen otteluun viisi maalia.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

KalPa-hyökkääjä on kantaa joukkueensa kultakypärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Aaltosen ja KalPan kohtaamisessa maalit vähissä
HIFK on ollut viime aikoina yhden miehen joukkue. Juhamatti Aaltonen on viimeistellyt pääosan helsinkiläisten maaleista, viimeisimpänä kaikki kolme maalia JYPin verkkoon perjantaina. Myös KalPalla on ollut vaikeuksia maaliverkon löytämisessä, sillä viimeisessä viidessä ottelussa joukkue on jäänyt alle kolmeen tehtyyn maaliin.
1 2
1 2