HIFK pudotuspelipaikan perässä, JYP kotiedun

LIIGA / Ennakko
Ville Peltonen pelaa tiistaina viimeisen runkosarjan kotiottelunsa.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK isännöi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan JYPiä. Panokset ottelussa ovat kovat. JYP pelaa kotiedusta pudotuspeleihin, HIFK vastaavasti joutuu vielä taistelemaan pisteistä päästäkseen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

HIFK on Harri Rindellin saapumisen jälkeen napsinut pisteitä kolmesta peräkkäisestä ottelusta. Torstaina punapaidat jättivät Ilveksen nuolemaan haavojaan ja veivät täyden pistepotin kotihallissaan lukemin 2-1.

JYP kompuroi olympiatauon molemmin puolin jääden kuudessa ottelussa peräkkäin ilman täyttä pistepottia. Perjantaina joukkue katkaisi pitkän piinansa voittamalla Kärpät. Orastava voittoputki jatkui lauantaina Lappeenrannassa, kun jyväskyläläiset voittivat SaiPan jatkoajalla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kumpikin on voittanut omat kotiottelunsa, joten JYP johtaa voitoissa 2-1. Keskinäisten otteluiden paras pistemies on marraskuussa hattutempun iskenyt Juuso Puustinen.

Ei mitään maali-iloittelua

Tiistai-illan kohtaamisesta ei ole odotettavissa maalijuhlaa.

Joukkueista löytyy potentiaalisia pistenikkareita ja kylmänviileitä ratkaisijoita, mutta viime aikoina kumpikin on kärsinyt maalintekovaikeuksista. Viimeisen viiden ottelun jaksolla HIFK on tehnyt vaivaiset seitsemän maalia. JYP on onnistunut varsinaisella peliajalla vain kuudesti, mutta on lisäksi onnistunut kahdesti jatkoajalla.

Vierailijoille valoa tunnelin päähän toi lauantaina kapteeni ja ykköspyssy Eric Perrin, joka laukoi hattutempun SaiPan verkkoon. HIFK:ssa onnistumiset ovat jakautuneet tasaisemmin. Punapaitojen kuudesta edellisestä maalista viisi on tehnyt eri pelaaja, Puustinen on ainoana onnistunut kahdesti.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita otteluita, joissa JYP on kuitenkin ollut fyysisessä pelissä niskan päällä. Viime otteluissa HIFK on ottanut kuitenkin taklauspelin osalta käsijarrua pois päältä, joten vaikkei ottelussa juhlittaisi maaleilla, voi ottelusta odottaa viihdyttävää.

Peltosen viimeinen kotiottelu

Ville Peltonen parani flunssastaan sopivasti ennen runkosarjan loppua. Tiistaina HIFK-kapteeni jättää hyvästit Nordenskiöldinkadun jäähallille runkosarjan osalta.

Pääsarjaura alkoi HIFK:ssa kaudella 1991-1992. Kaikkiaan kahdeksan kautta HIFK:n paidassa viilettänyt konkari on HIFK-urallaan ehtinyt voittaa yhden Suomen mestaruuden, keväällä 2011.

Aiemmin Jan Lundell pääsi pelaamaan runkosarjan päätöskierroksella ottelun loppuhetket HPK:ta vastaan uransa viimeisessä runkosarjaottelussa. Viime kaudella Kimmo Kuhta sai kiertää kunniakierroksen Raimo Summasen ottaman aikalisän aikana. Nähtäväksi jää, kuinka Peltonen jättää hyvästit "Nordikselle" runkosarjan osalta.

Seuraa Heitä

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Paluu kasvattajaseuraan ei ollut ruusuinen, mutta käyrä on ollut nouseva. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan Ramstedt oli jo joukkueensa paras kenttäpelaaja, jonka ympärille voi kasata toisen hyökkäyspeliin kykenevän ketjun.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

JYPin nelosketju on esiintynyt tällä kaudella vakuuttavasti HIFK:ta vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa Nenonen oli pitelemätön ja oli mukana kaatamassa HIFK:ta kolmella syöttöpisteellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Arttu Luttinen 2 2 4
2.Corey Elkins 1 3 4
3.Juuso Puustinen 2 1 3
4.János Hári 0 3 3
5.Iiro Pakarinen 3 0 3
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 1 4
2.Ossi Louhivaara 2 1 3
3.Kristian Näkyvä 0 2 2
4.Jani Tuppurainen 0 2 2
5.Petr Hubacek 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle