Paluu juurille takasi voiton JYPille

Tuomas Tarkki oli JYPin voiton takuumies.
Kuva © Eriikka Hienola
JYP esitti jälleen sellaista jääkiekkoa, joka on tuottanut viime vuosina menestystä. Erittäin vauhdikkaan ja fyysisen kamppailun päätteeksi HIFK kaatui avauserän maaleilla lukemin 2-0. HIFK:lla oli ottelussa runsaasti epäonnea, sillä kaksi pelaajaa tippui rivistä jo toisessa erässä.

Ajassa 12.43 taululla komeilivat jo 2−0-lukemat JYPin hurmiossa sujuneen alun jäljiltä. Tässä kohtaa Raimo Summanen päätti lähteä kääntämään ottelua vaihtamalla Ville Husson maalille. Husson vaihtaminen maalille ei juuri joukkueen otteita parantanut, mutta oma maali pysyi puhtaana komeilla torjunnoilla.

Avausmaaliin esityön tehnyt Anssi Löfman oli tyytyväinen jyväskyläläisten otteisiin.

− Hieno peli meiltä, palattiin tiistain tappion jälkeen omaan peliin. Asenne oli erinomaisessa kunnossa ja liikekin alkoi löytyä.

− Pelattiin joukkueena hyvin ja tehtiin yhdessä sovittuja hommia.

Kupletin juoni selkeä alusta alkaen

HIFK:n avauserän pelaaminen vaikutti takaosumien välttelemiseltä, joka sopi erittäin aktiivisella peli-ilmeellä aloittaneelle JYPille hyvin. Kova karvauspelaaminen tuotti vierailijoille suuria ongelmia, jonka vuoksi isännät saivat ottelun haltuunsa heti alusta alkaen.

− Aina pitäisi pystyä tulemaan noin kovaa alkuun. Tänään ajatuksena oli, että lähdetään alusta alkaen ottamaan homma haltuun kovalla karvauspelaamisella, ja sitä kautta luomaan tarvittavat maalipaikat, kertasi Löfman.

JYPin molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisessä maalissa pitkän taistelun jälkeen Eric Perrin pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin. Toinen maali merkattiin kovan lyöntilaukauksen esittäneelle Kristian Näkyvälle.

HIFK sai avauserään muutaman hyvän maalintekopaikan JYPin huolimattoman puolustuspelaamiseen vuoksi. Tuomas Tarkki oli kuitenkin koonnut itsensä vaikean Ilves-ottelun jälkeen erinomaisesti ja oli maalillaan ohittamaton.

HIFK tyytyi pyörimään kulmissa

Ottelun toisessa erässä isännät alkoivat jo hieman hellittää kaasujalkaansa. Vierailijoiden hyökkäykset päätyivät kuitenkin poikkeuksetta kulmiin, eikä vaarallisia maalipaikkoja juuri päässyt syntymään.

− Pelattiin erittäin tiiviisti, onnistuttiin saamaan kaverilta parhaat paikat pois. Vietiin heidät kulmiin ja sieltä haettiin kiekonriistoja.

− Sen jälkeen heitettiin kiekkoa päätyyn ja haettiin tarvittavia ylivoimia kovalla vääntämisellä, Löfman tokaisi.

Kolmannessa erässä HIFK onnistui ensimmäistä kertaa pelaamaan kuskin paikalla. Pitkät pyöritykset tuottivat pari hyvää maalipaikkaa, mutta maalintekoon eivät helsinkiläisten aseet riittäneet.

Lopun alkua alkoi näkyä vierailijoiden pelaamisessa, kun Tuukka Mäkelän otti 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. HIFK:n alivoima onnistui kuitenkin hallitsemaan irtokiekot avauserää paremmin, eikä vaarallisia paikkoja juuri nähty.

HIFK sai vielä pieniä pyörityksiä isäntien päätyyn esimerkiksi lopun ylivoimalla, mutta Tarkki pääsi kuitenkin juhlimaan jälleen nollapeliä.

− Meillä kesti puoli peliä, että päästiin JYPin rytmiin kiinni. Nyt meille on viitoitettu taso, jolla pitää pelata pärjätäkseen tässä sarjassa, tiivisti pettynyt Summanen.

− Joukkue pesi kasvonsa kovassa paikassa. Sanoin ennen peliä, että tänään pitää pystyä vääntämään kovaa. Ei tästä paljoa perjantai-ilta parane, sanoi Marko Virtanen.

"Oltaisiin voitu jäädä sänkyyn nukkumaan"

HIFK koki myös huomattavan paljon epäonnea ottelun aikana. Rivistä putosivat Toni Söderholm ja Juuso Puustinen.

− Söderholmilla meni sormi ja on hän on jo sairaalassa leikkauksessa. Puustisella meni ranne, ja se taitaa olla pidempi juttu, valitteli Summanen.

Loukkaantumiset eivät kuitenkaan tulleet HIFK:n päävalmentajalle yllätyksenä.

− Muutama kaveri meillä pelaa niin hitaasti, että he ovat vaarassa kovaa pelaavia joukkueita vastaan. Pari samanlaista peliä lisää, ja on enemmän porukkaa sairaalassa.

Lisäksi Summanen vahvisti tiedon, jonka mukaan Niklas Hagman ei tulekaan liittymään HIFK:n riveihin, vaikka siltä pitkään näytti.

− Vaikka aluksi siltä näyttikin, Hagman ei liitykään meidän riveihin. Päivä, jona oltaisiin voitu jäädä sänkyyn nukkumaan, murjaisi Summanen.